De beste tips over hoe jij jouw trouwjurk mooi kunt houden!

Hoe zorg je dat jouw jurk tot je trouwdag en op de dag zelf ook mooi blijft? Hoe bewaar je de jurk na de bruiloft zodat je er nog lang van kan genieten? Wij bij Zankyou hebben een lijstje met tips voor je gemaakt waarmee jouw jurk gegarandeerd mooi blijft.

De beste tips over hoe jij jouw trouwjurk mooi kunt houden!
Credits: de Kievit Bruiloften
  • Bruidsmode en stijl
  • Adviseren
  • Bruid

Je bruidsjurk is een heel kostbaar bezit. Voor je trouwdag houd je ‘m angstvallig weg bij iedereen. Je jurk mag natuurlijk op geen enkele wijze schade oplopen. Ook na je trouwdag wil je dat je jurk mooi blijft, maar hoe zorg je hiervoor?

Adverteren

Wij hebben een lijstje met tips voor je opgesteld over hoe jouw jurk nog jaren mee kan gaan! Deze tips helpen jouw jurk de periode voor de bruiloft, tijdens de bruiloft en na de bruiloft te overleven.

opslaanCredits: Dufrasnes Fotografie
Credits: Dufrasnes Fotografie

Voor je trouwdag

Het is niet ongebruikelijk voor bruiden om een jaar voorafgaand aan de trouwdag al te starten met de trouwjurken jacht en daarmee ben je vaak al lang voor je bruiloft eigenaar van je trouwjurk. En dit is niet geheel zonder risico.

Tip 1
Probeer de jurk zo laat mogelijk in de winkel op te halen. Je komt daardoor niet in de verleiding om de jurk zo nu en dan toch eens uit de hoes te halen, aan te raken en daarmee mogelijk te beschadigen. Wat als de rits stuk gaat, er iets loslaat. Als je de jurk niet thuis hebt dan voorkom je dit risico.

Tip 2
Wanneer je je jurk in ontvangst neemt bekijk deze dan nog een keer heel kritisch in de winkel en zorg ervoor dat deze perfect is gestreken. Je hoeft je jurk dan in principe niet meer te strijken op de dag zelf.

Tip 3
Zorg ervoor dat je vrienden, je (schoon)moeder, de mensen die je helpen met jou aan te kleden op je trouwdag goed weten hoe zij de jurk bij jou moeten aandoen en moeten dichtmaken. Zorg ervoor dat je weet van welk materiaal de jurk is gemaakt, wat de was/droogvoorschriften zijn en vraag om advies in de trouwzaak waar je je jurk heb gekocht.

opslaanCredits: Dufrasnes Fotografie
Credits: Dufrasnes Fotografie

Tip 4
Bewaar de jurk in de originele hoes, bij voorkeur van katoen. Voor lichte en vloeiende stoffen is het misschien ook mogelijk om de jurk lichtjes te vouwen of deze in een grote doos te leggen. Zodra je thuiskomt hang de jurk op een gordijnroede of op een deur. Vermijd ijzere hangers. Hoewel het effect niet onmiddellijk zichtbaar is, na verloop van tijd zie je dit wel degelijk. En let erop dat je je jurk aan de lusjes ophangt en niet aan de jurk zelf zodat deze niet kan uitrekken door het gewicht.

Je trouwdag

De grote dag is eindelijk daar! So far…so good! Je bent heel voorzichtig geweest en je trouwjurk ziet er onberispelijk uit. Maar dit is niet het moment om het vanaf nu dan maar los te laten.

Tip 1
Blijf bedachtzaam. De twee belangrijkste vijanden voor je bruidsjurk zijn kinderen en dieren. Kinderen met hun tomeloze  energie en spontaniteit en dieren die argeloos, net op het moment dat je even niet kijkt, met hun natte neus langs je jurk gaan of er een enthousiaste poot op zetten. Een vlek of een haal is het resultaat.

opslaanCredits: Bruidbeeld
Credits: Bruidbeeld

Tip 2
Doe je jurk zo laat mogelijk aan en doe dit met grote zorg. Zorg ervoor dat je kleedster(s) schone handen hebben en geen loshangende sieraden dragen waarmee ze je jurk kunnen beschadigen. Als je je trouwjurk aantrekt dan ben je al opgemaakt en is je bruidskapsel ook al gedaan. Bedek je gezicht met een losse doek zodat je make up geen vlekken maakt op je jurk als je deze aantrekt. Doe eventuele sierraden pas op het laatst aan zodat je nergens aan kunt blijven haken.

Mocht er onverhoopt toch iets mis gaan, geen paniek. Je hebt immers alles goed doorgesproken met de mensen die op dat moment bij je zijn en zij weten wat ze moeten doen in het geval van bijvoorbeeld een vlek.

Na je trouwdagAls je trouwdag voorbij is en je bent bijgekomen van de eerste emoties denk dan na over wat je met je jurk wilt doen.

Tip 1
Wacht niet te lang met het laten reinigen van je trouwjurk. Het liefst voordat je afreist naar je huwelijksreisbestemming. Kies voor kwaliteit en dus voor een goede en betrouwbare stomerij. Een jurk moet grondig gereinigd worden. Als je dit niet doet dan zie je na verloop van tijd mogelijk verkleuringen door transpiratie of andere vlekken die naarmate de tijd verstrijkt zichtbaar worden en er steeds lastiger uit te krijgen zijn.

Tip 2
Wees extra voorzichtig met een zijden jurk. Het droog laten stomen is niet ideaal voor zijden stoffen. Informeer bij de trouwzaak waar je je jurk heb gekocht waar en hoe je deze het beste kan laten reinigen.

opslaanCredits: de Kievit Bruiloften
Credits: de Kievit Bruiloften

Tip 3
Astrid Peters van PuurZij vertelt: je kunt je jurk op een paspop hangen en deze in de slaapkamer zetten. Er zijn ook bruiden die de jurk laten vermaken in een korte jurk: trash the dress! Je kunt ‘m ook gewoon in de hoes laten hangen, maar wel het liefste in een donkere ruimte. Je kunt het niet helemaal voorkomen dat de jurk wat gaan verkleuren na verloop van tijd. Zijden stoffen blijven het mooiste in een afgesloten doos of zak. Bewaar ook dit op een donkere plek.

Met deze tips kun je nog jaren van jouw trouwjurk genieten. Nu je de toekomst van je jurk hebt veilig gesteld is het tijd om hetzelfde voor je haar te doen. Zorg dat je haar perfect zit op jouw grote dag met deze tips voor een gegarandeerde “Good Hair Day”.

Auteur: theway2yourwedding / Inge de Regt-Janssen
Aanvullende tips: Astrid Peters van PuurZij

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Theway2yourwedding Weddingplanners
BruidBeeld Videografen
De Kievit Bruiloften Trouwfotografen
Dufrasnes Fotografie Trouwfotografen
PuurZij Bruidscouture Bruidsmode designers
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!