De bruidsfotografen uit 2016: vanuit Zankyou's oogpunt de beste selectie!

Dit artikel betreft een topic die absoluut niet gemist mag worden op jouw bruiloft, namelijk ''bruidsfotografen!''. Wij hebben een selectie gemaakt van de meeste interessante fotografen van het jaar 2016, ontdek ze gauw.

  • Foto en video
  • Bruidspaar
  • Artistiek
  • Nederland

Wat een knappelingen deze (bruids)fotografen, want wij vinden het bijzonder knap hoe zij elke emotie en handeling kunnen vastleggen en de juiste effecten weten te gebruiken en toe te passen. Benieuwd naar hoe één ieder te werk gaat? Wij hebben ze een aantal vragen gesteld waarbij zij ook hun meest favoriete foto moesten toesturen. Dit is natuurlijk onmogelijk voor hen, maar bij elke foto die toegestuurd is, zit voor hen wel een bijzonder verhaal achter.

Adverteren

Wij zijn trots dat wij mogen samenwerken met deze fantastische fotografen, want dankzij hen is het mogelijk om iedere keer artikelen te publiceren met unieke foto’s toegevoegd. Bedankt (bruids)fotografen!

Ontdek de volgende (bruids)fotografen die vertellen over hun meest spectaculaire locaties en jou unieke tips meegeven: doe er je voordeel mee en laat jezelf inspireren. Een goede bruidsfotograaf mag niet gemist worden op jouw bruiloft!

Trouw Trendy

Floortje: ”Ik ben dol op de locatie Paviljoen Puur in Diemen, de combinatie van groen, rauw en modern. Je kunt er heerlijk romantisch buiten trouwen in het groen, de locatie zelf is prachtig modern en op het terrein vind je stoere bunkers.” De tip die Floortje van Trouw Trendy meegeeft aan de toekomstige bruid is ”wees relaxed, je bent namelijk mooi zoals je bent en tijdens het fotografen zorgen wij ervoor dat het vooral een gezellige en ontspannen sfeer is, zodat je echt jezelf kunt zijn”. De absolute favoriete bruidsfoto van Trouw Trendy is de foto van bruid Ilse met haar oma: het is een vrij simpel beeld, maar het vertelt een verhaal van generaties, generaties die worden overbrugd door deze ene kus. Ooit was oma de bruid, een moment waar ze misschien tijdens de kus aan terugdenkt, en de bruid zal op een dag misschien ook oma zijn en haar eigen kleindochter feliciteren.
Trouw Trendy
foto: Trouw Trendy

Fotosolo Fotografie

Anastasia: ”De trend van dit en het volgend jaar zijn outdoor, landelijke en festival bruiloften. Landgoed de Olmenhorst past ideaal onder deze stijl. Haar tuinen zijn vol romantiek. Alles daar ziet er boeren-achtig, authentiek en sfeervol uit. Een keer was er in ZankYou een publicatie die inhield dat je een mooie locatie moet uitkiezen omdat je dan minder geld en moeite kan uitgeven aan het decor en versieringen. Deze locatie is een mooi exemplaar van zulke mooie plekken waar je geen decor bij nodig hebt. Aan de ene kant wekt deze locatie creativiteit op en kan je er van alles neerzetten, maar aan de andere kant zijn haar tuinen en gebouwen zo gezellig dat ze op zichzelf al meer dan genoeg zijn.” Het belangrijkste dat Anastasia wilt meegeven aan de toekomstige bruiden, is dat niks de innerlijke pracht belemmert. Prachtige woorden. ”Kleed je mooi, maar ook comfortabel. Zitten die prachtige hoge hakken niet lekker? Dan is het echt beter om voor ballerina’s te kiezen.” Oké, nog één tip dan: ”Vergeet niet te eten!”. De foto is één van Anastasia’s all-time favorites. Het is een eerlijke reportage maar tegelijkertijd een symbolisch moment. Deze foto is niet concreet over één paar, maar over een dame en een heer in het algemeen. ”En dat is, wat ik in alle bruiloften probeer vast te leggen: een spiegelbeeld van het eeuwige, en het allerbelangrijkste op een bepaald moment.”

Fotosolo Fotografie
foto: Fotosolo Fotografie

Arma Fotografie

Arma: ”Bij de Fabrique in Maarssen kun je zeker spectaculaire trouwfoto’s maken. Op deze locatie zijn zoveel mooie plekjes, daar zou ik de gehele dag kunnen shooten.” Een tip voor een bruid: ”Wees jezelf, ontspan en geniet van je man en uiteraard van je prachtige trouwdag! Dat is het belangrijkste en dan weet ik zeker dat je er prachtig op staat.” Voor een mooie foto moet het licht goed zijn, de compositie moet kloppen en het moment moet pakkend zijn. ”De foto van deze mooie bruid tijdens de fotoshoot in de Fabrique in Maarssen is één van mijn favorieten. Ze stond te wachten op haar bruidegom en ik had haar op deze plek gezet vanwege de lijnen en het mooie licht en ik liet haar dansen en spelen met d’r jurk.”

Arma Fotografie
foto: Arma Fotografie

Annelien Nijland Fotografie

De meest spectaculaire locatie van Annelien Nijland? Dat zijn de meest onverwachtste plekken. ”Bijvoorbeeld de bruiloft waar ik meefietste met het bruidspaar, omdat zij op de fiets naar hun trouwlocatie gingen. Het steegje waar we spontaan in belanden met net die mooie lichtstraal, of een bruid met haar vriendin gillend van hilariteit op de wc.” Een goed iets dat Annelien aangeeft dat de rol van de fotograaf erg belangrijk is, wanneer een bruid goed op foto’s wilt staan met een ontspannen houding. ”Wees spontaan en kies voor de jurk waar jouw figuur het beste in uitkomt!” Zoals we al zeiden, is het niet te doen voor de bruidsfotografen om te kiezen voor een meest favoriete foto. Annelien heeft gekozen voor een foto die een mooie lichtstraal bevat. Naast mooie momenten te fotografen is het tegelijkertijd ook een kunst om dit creatief vast te leggen.

Annelien Nijland
foto: Annelien Nijland

Fotobelle

Isabelle: ”Mijn favoriete locatie voor de bruidsshoot was dit jaar in Griekenland op Lefkas. Het was een groot avontuur om uren het eiland rond te touren en op mooie onverwachte plekken foto’s te maken. Dit is echt een ervaring voor het leven. Dorpjes, olijfgaarden, uitzichten, rotsen, een woeste zee, alles is aan bod gekomen”. Een bruid fotografeert Isabelle het liefste spontaan, zoals je zelf bent, tijdens het wandelen of toch een momentje echt voor de foto, maar altijd met een knipoog. ”Op foto’s wil ik laten zien wie iemand is, niet hoe ik diegene gekneed heb in een positie.” De favoriete foto van Isabelle: ”Het licht was te fel, de locatie in mijn ogen niet echt uitdagend. Toch bedacht ik me, juist nu moet ik positief zijn en er toch echt iets van maken. Als verrassing waren er nijlganzen aan het zonnen op het water. De bruid stond ernaar te kijken op de brug en ineens zag ik het: zo simpel: ik kijk mee met haar! Ik zag er een sprookje in, door haar prachtige rode haren en het blauwe water en de bizarre hoeveelheid aan nijlganzen. Dit moment maakte me heel gelukkig daardoor.”

Fotobelle
foto: Fotobelle

 

Suegraphy

Het scheepvaartmuseum in Amsterdam, dat staat hoog bovenaan het lijstje van de meest spectaculaire locaties voor Suzanne. ”Ik hou wel van geschiedenis in een modern jasje en was hier afgelopen juni voor het filmen van een bruiloft. Een diner en feest in een glas overdekte binnenplaats, een perfecte locatie voor een grote bruiloft in de hoofdstad.” Tips voor de shoot? ”Wees blij met wie je bent en vertrouw je fotograaf voor de volle 100%. Trouwen is echt een feest!” Suzanne houdt van momenten waarin liefde, sfeer en stijl bij elkaar komen en haar gekozen foto geeft dat heel mooi weer.

Suegraphy
foto: Suegraphy

AV Fotoreportages

”Via een kronkelpaadje naar het landgoed lopen waarbij het landhuis na de laatste bocht ineens statig oprijst. Prachtig!” Axel en Vivian hebben het over Landgoed Waterland, wat hun meest spectaculaire locatie is en waar zij zelf ook zijn getrouwd. Wil je als bruid goed voorbereid zijn op de bruiloftsshoot? Kies er dan voor om een loveshoot te houden bij AV Fotoreportages, zodat je ervaart hoe leuk het is en het is een ultieme manier om jullie liefde in beeld te brengen met alle ins & outs van poseren. Het mooie van hun uitgekozen foto is, is dat de beweging van de bruidsjurk meegaat in de beweging van de boom.

AV Reportages
foto: AV Reportages

Wit Photography

De ceremonie in het prieeltje op het water bij de Houtmaat in Hengelo. Dat is de meest spectaculaire locatie van Renate. ”De bruid kwam met haar vader aan in een bootje terwijl de bruidegom met tranen in zijn ogen vanuit het prieeltje zijn bruid aan zag komen varen. Aan de kade stapte ze uit en liepen zij en haar vader over een typische ‘aisle’ en een trapje naar de bruidegom, een geweldig moment om vast te leggen.” Toekomstige bruid, hier komt de tip voor jouw bruiloftsshoot: ”Een spontane, echte lach is altijd 100x mooier dan een “lach” terwijl je in een perfect geposeerde pose staat. Sta dus zo min mogelijk stil bij het gegeven dat er een fotograaf aanwezig is, maar geniet vooral, dan ben je op je mooist.”

Wit Photography
foto: Wit Photography

Hanke Arkenbout Photography

”De meest bijzondere trouwlocatie was een prive eilandje wat eigendom was van de oma van de bruidegom. Het ligt midden in de Reeuwijkse Plassen en je kon er alleen met bootjes komen. Het was echt een fantastisch gezicht om alle gasten (inclusief ikzelf) in een lange stoet bootjes op het water te zien.” De beste truc om op je mooist op de foto’s te staan? Het hebben van zelfvertrouwen. ”Ik zie het daarom ook als mijn taak om ervoor te zorgen dat al mijn bruidjes (en bruidegommen) zich op hun gemak voelen bij mij.” Na lang nadenken heeft Hanke gekozen voor de foto van een prachtige zomerse bohemian bruiloft, omdat deze foto precies samenvat waar het in haar ogen om draait tijdens een bruiloft: ”de perfecte combinatie van jullie als stralend koppel, omringt door liefde en vreugde van alle mensen die jullie het dierbaarst zijn.”

Hanke Arkenbout Photography
foto: Hanke Arkenbout Photography

LNRD Photography

Leonard: ”De meest spectaculaire locatie voor mij was in de buurt van Haaren, in Noord-Brabant. De vader van de bruid heeft daar op een afgelegen plek aan de rand van een bos een houten chalet gebouwd en de bruiloft werd daar gehouden. Op het veld was een grote tent neergezet voor het feest en de receptie kon buiten in een prachtige festivalsetting plaatsvinden.” Voor de mooiste bruiloftfoto’s is het belangrijk voor Leonard dat er een connectie is tussen de bruid en bruidegom, dat de bruid daarom straalt. Een andere tip: ”kijk niet teveel op Pinterest. Het is een prachtig medium voor inspiratie, maar laat je niet beïnvloeden hoe bruiden daar kijken en poseren. Als een bruid volledig zichzelf is, is ze op haar mooist.” De foto is in Utrecht, midden op de dag, druk in de stad en het bruidspaar staat heel dicht bij elkaar. In de zon. Leonard liep wat heen en weer en ineens zag hij die weerspiegeling heel mooi uitkomen in het raam.

LNRD Photography
foto: LNRD Photography

Mooibelicht Fotografie

De bibliotheek van de TU in Delft is de meest spectaculaire locatie geweest voor Christiaan tijdens een bruiloftshoot. Een plek waar je normaal gesproken niet zo snel komt, maar vanwege de mooie architectuur stond deze al een tijd lang op zijn lijstje. Tip voor de bruid? ”Wees vooral jezelf en geniet tijdens de fotoshoot van je aanstaande, probeer de camera te vergeten. Dan ben je op je mooist!”

Mooibelicht Fotografie
foto: Mooibelicht Fotografie

Erwin Beckers Bruidsfotografie

Kasteel de Haar heeft een speciaal plekje veroverd bij Erwin. ”De prachtige tuin, het kasteel zelf, de schitterende trouwkapel en het landgoed eromheen maakt het voor mij wel tot de topper.” Wil jij de mooiste trouwfoto’s, wees dan vooral jezelf, ontspan en geniet van de momentjes die je met zijn 2-tjes tijdens de fotoshoot hebt. Een paar kleine tips qua houding: ”leun met je gewicht op je achterste been ipv op 2 benen en duw je heup een klein beetje van de camera weg, ontspan de schouders en zorg dat je armen niet tegen je lichaam aan liggen maar dat er een klein beetje ruimte is tussen je arm en lichaam.” Bedankt Erwin!
Erwin Beckers Bruidsfotografie
foto: Erwin Beckers Bruidsfotografie

Dario Endara Photography

Dario: ”Dit jaar heb ik een fotoshoot gedaan in de Markthal in Rotterdam. Het was erg leuk om met het bruidspaar in en rondom de Markthal rond te lopen tussen de mensen. De kleuren en de verschillende verdiepingen in de Markthal zorgden voor een gaaf en kleurrijk effect.” Dario houdt van spontane momenten en probeert het bruidspaar dan ook zo min mogelijk te laten poseren en alles natuurlijk te laten verlopen. Hij probeert het bruidspaar op hun gemak te stellen door ze te laten doen alsof hij er niet is, zodat de foto’s ongedwongen en relaxt worden. ”Één van mijn beste foto’s heb ik gemaakt in een oude verlaten fabriek op de grens van Nederland en Belgie. Een week na de fotoshoot werd de fabriek afgebroken.”
Dario Endara Photography
foto: Dario Endara Photography

Beautiful Wedding

De fotografen Eveline en Mandy hebben zelf een heel mooi plekje waar zij echt fan van zijn voor bruiloftshoots: een stukje duin bij Wassenaar. Mooi watertje, bruggetje en mooi groen, zeker in de zomer. Het is niet spectaculair, maar absoluut romantisch. Goede tip voor de bruid: ”bruiden kunnen nog wel eens een onderkin hebben op een foto. Daarom is het het beste als je je tong op je gehemelte leg en je kin iets naar voren doet en dan naar beneden, een beetje over je schouder kijkend.” Hun mooiste foto is van een bruidspaar dat zij op een fiets hebben geplaatst. ”Het was een hele ontspannen shoot met een heel mooi stel.”

Beautiful Wedding
foto: Beautiful Wedding

iSi Weddings Fotografie

Chateau Neercanne bevindt zich in het prachtige heuvellandschap vlakbij Maastricht. Gelegen op een heuvel, met een bijbehorende feestlocatie er direct achter in mergelgrotten. Een absolute prachtlocatie volgens Indra! Tip voor jou: ”Be in the moment. Denk niet aan de fotograaf, maar praat, knuffel, lach met je aanstaande man. Tegen een echte lach kan geen enkele pose op!” Één van Indra’s meest favoriete foto’s? ”Ik kies voor een foto waarin het moment, en het goed anticiperen daarop, geweldig samenvalllen. De bruid had haar vader gevraagd naar haar toe te komen voordat ze naar haar aanstaande man zou gaan die beneden wachtte. Ik had mijn positie dusdanig ingenomen dat de vader van de bruid in de deuropening te zien zou zijn, en de bruid -hopelijk- in de spiegel. Dat dat vervolgens lukt, met als kers op de taart zo’n geweldige expressies als bij deze twee, is natuurlijk fantastisch!”

iSi Weddings Fotografie
foto: iSi Weddings Fotografie

Sjoerd Booij Photography

Weg in het wild” is één van de meest interessante locaties voor Sjoerd Booij. ”Landelijk, heel relaxed en echt de mogelijkheid om zelf in te richten hoe je het wilt doen.” Neem deze belangrijke tip van Sjoerd mee tijdens je trouwdag: ”Ga geen foto’s maken voor de ceremonie want dan ben je nog met hele andere dingen bezig en kun je niet volledig in het moment zijn. Goede foto’s zijn gebaseerd op vertrouwen en een goede band met je fotograaf. Zorg dus dat je de fotograaf van te voren leert kennen en vertrouw op zijn of haar artistieke oog.” Sjoerd: ”Ik hou wel van foto’s die een verhaal vertellen of een fine-art benadering hebben”, zoals onderstaande foto.

Sjoerd Booij Photography
foto: Sjoerd Booij Photography

Alexandra Vonk Photography

De favoriete trouwlocatie is ook voor Alexandra de Chateau Neercanne in Limburg, omdat je dat typische franse gevoel hier krijgt. Je waant je echt in het buitenland en het chateau is een prachtige achtergrond voor je bruiloft. Tip tip tip: ”Investeer in een goede visagist en haarstylist. Als je haar en make-up goed zit voel je je veel zelfverzekerder en dat straal je ook uit op je foto’s.” Haar favoriete foto is gemaakt in Toscane, Italie. Een prachtig stel, mooie natuur en een magische zonsondergang. ”De ingrediënten waar ik als fotograaf heel blij van wordt.”

Alexandra Vonk Photography
foto: Alexandra Vonk Photography

Jesse van Kalmthout Fotografie

Qua sfeer is de Heische Hoeve in Loosbroek een toplocatie: perfect voor een heerlijke zomerbruiloft. And it’s all about the light voor jouw perfecte fotoshoot, want: ”Kijk vooral naar goed licht. Dat klinkt vanzelfsprekender dan het is. Op veel trouwlocaties is het (kunst-)licht ver onder de maat of ongelukkig geplaatst. Bruidsparen worden neergezet onder spotlights, voor een enorm raam (tegenlicht) of bij nooduitgangbordjes. Trouw je buiten: informeer of kijk waar de zon vandaan komt op de dag en tijdstip van de ceremonie.” Als journalistieke trouwfotograaf is Jesse van de ongeposeerde momenten. ”Deze foto maakte ik tijdens een bruiloft in Italië, waar de Nederlandse bruid en Italiaanse bruidegom om en om werden toegesproken door de bruidsmeisjes en -jonkers. Bij de mannen was het vooral lachen geblazen, maar bij de vrouwen werd het telkens een stap intiemer en emotioneler. Toen de laatste (en hele mooie) speech bijna ten einde was, zag ik haar tranen biggelen. Van dat ene moment heb ik ongeveer 50 foto’s die in zekere zin allemaal ‘perfect’ zijn. Deze vind ik het mooist vanwege haar lach en dankbare ogen.”

Jesse van Kalmthout Fotografie
foto: Jesse van Kalmthout Fotografie

Luther Fotografie

”De meest spectaculaire locatie waar ik een fotoshoot heb gedaan met een bruidspaar, is de Pier van Scheveningen. Dit gedeelte is afgesloten voor publiek en dankzij connecties van het bruidspaar konden we er gelukkig naar hartelust fotograferen.” Hoe bruiden het beste op de foto’s kunnen staan? ”Gewoon als zichzelf. Maak echt contact met je mooie mannetje en als het goed is, maakt de fotograaf dan wel mooie platen. Tenminste, dat zou ik doen, haha. De mooiste trouwfoto tot nu toe? ”Dat is echt heel moeilijk. Ik heb een aantal foto’s die me heel erg raken. Ja, ik ben nou eenmaal een gevoelige man. Dus als ik een keus moet maken, dan kies ik voor een foto uit 2015 waarbij ik zelf heel erg werd geraakt. Komt het doordat ik me er mee kon identificeren? Waarschijnlijk wel. Er zit gewoon een hoop in deze foto, terwijl er niet veel te zien is. Vaak willen we gezichten zien op een foto. Maar is de spanning of emotie soms niet nog duidelijker voelbaar wanneer deze niet te zien zijn? Ik vind van wel. Jullie ook?”

Luther Fotografie
foto: Luther Fotografie

Fotografie Plus

Manola: ”Een keer was ik in het huis waar schilder Jheronimus Bosch (Jeroen Bosch) heeft gewoond en gewerkt. Ik voelde me net een klein meisje dat met kerst na sluitingstijd alleen in een warenhuis mag rondlopen, magische locatie.” Uitstraling is op een foto het allerbelangrijkste, wanneer een bruidspaar geniet van hun trouwdag kan het eigenlijk al niet meer stuk. ”Tijdens het fotograferen ben ik zo veel mogelijk ‘onzichtbaar’ aanwezig maar als iets mis dreigt te gaan spring ik altijd bij. Het belang van een leuke en mooie dag staat bij mij voorop.” En je meest favoriete foto? ”Nou, bij iedere reportage probeer ik tenminste één unieke foto te maken voor het bruidspaar die niemand anders heeft. Die foto’s zijn me allemaal dierbaar. Ik kies dus niet mijn mooiste foto, maar één die voor mij heel bijzonder is omdat het om de bruiloft gaat van mijn broertje en schoonzus.”

Fotografie Plus
foto: Fotografie Plus

De Grote Dag

Stephan: ”Wat ik persoonlijk onwijs tof vond was de bruiloft op de oude zeesleepboot de ‘Holland’. Een fantastisch schip, vol met historie, dat momenteel onder andere fungeert als officiële trouwlocatie.” Natuurlijk zijn er trucjes om jezelf mooier of slanker op beeld te krijgen, bv. door je kaak iets naar voren te bewegen, of je lichaam niet recht naar de camera te draaien. Maar ik vind het belangrijker dat je lekker jezelf bent. Een ontspannen bruid die lol heeft, straalt veel meer uit op een foto en dat is iets wat voor mij een foto zo uniek maakt. Een persoonlijke favoriete foto van Stephan is die van een bruidspaar in een boomgaard. ”We hadden de trouwauto tussen de bomen geparkeerd en ik besloot om door de auto te fotograferen. In de reflectie van het raam zie je een appelboom en het bruidspaar in de linkerhoek. Het geeft een onwijs mooi effect.”

De Grote Dag
foto: De Grote Dag

Het belangrijkste wat wij uit alle tips kunnen halen van de bruidsfotografen, is dat ontspanning, liefde en vreugde voorop staat. Wanneer jij helemaal jezelf kunt zijn tijdens de bruiloftsshoot en tijdens de gehele bruiloftsdag, zul jij bruiloftfoto’s ontvangen die jouw dag zo expliciet weergeven, dat je de bijzondere dag iedere keer weer opnieuw kan herbeleven. Ontdek de verschillende stijlen van de bruidsfotografen, bekijk wat het beste past bij jou en je aanstaande en neem contact op met jullie favoriet. Want eerlijk waar, bezuinigen op een professionele fotograaf is gewoonweg geen optie!

 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Mooibelicht Fotografie Trouwfotografen
Paviljoen Puur Restaurants
De Grote Dag Trouwfotografen
SUEGRAPHY Trouwfotografen
FotoBelle Trouwfotografen
iSi Weddings Trouwfotografen
Beautiful Wedding Trouwfotografen
Dario Endara Photography Trouwfotografen
Kasteel de Haar Kastelen
Arma Fotografie Trouwfotografen
Alexandra vonk Photography Trouwfotografen
LNRD Photography Trouwfotografen
Wit Photography Trouwfotografen
Sjoerd Booij Photography Trouwfotografen
Annelien Nijland Fotografie Trouwfotografen
Trouw Trendy Trouwfotografen
Fotosolo Trouwfotografen
AV Fotoreportages Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!