Hier moet je op letten bij het kiezen van de trouwringen

Hoe kies je een trouwring? Wij spraken met Judigje van Judigje Edelsmid zodat jullie de perfecte keus kunnen maken bij het selecteren van jullie trouwringen!

  • Bruiloft sieraden
  • Interview
  • Trouwringen
  • Bruidspaar
  • Gemaakt op maat

De ring. Bijna alle romantische verhalen, aanzoeken en films, beginnen met de ring. Want je kunt wel ja zeggen, maar de verbintenis wordt toch echt bezegeld met de ringen. Het moment dat jullie de ring om elkaars vinger doen, om deze nooit meer af te doen, is een moment dat je nooit meer zult vergeten. Maar een sieraad dat zo belangrijk is, hoe kies je dat? Waar moet je opletten? Wij spraken met Judigje van Judigje Edelsmid, en kregen fantastische tips, zodat jullie de perfecte keus kunnen maken bij het selecteren van jullie trouwringen!

opslaanShutterstock. Photo: KirylV
Shutterstock. Photo: KirylV
Adverteren

Want een sieraad dat je voor de rest van je leven draagt, of je nu een manicure krijgt in een salon, de toiletpot aan het boenen bent of op aan het zumba’en bent, je trouwring is een ring die je niet zo gauw af zal doen. Het is een sieraad die je dag en nacht zult dragen, voor heel veel jaren.

opslaanJudigje Edelsmid. Foto: Renate Smit
Judigje Edelsmid. Foto: Renate Smit

Trendy of tijdloos?

Één ding is een prachtige trendy ring, een ander ding is een trouwring. Hoe trendgevoelig wil je je ring hebben? Als je voor bijzondere ontwerpen gaat kan dit model na 2 jaar misschien uit zijn. Vind je het echt mooi of is het vooral heel hip? “Houdt het dicht bij jezelf, dan kan er niet veel verkeerd gaan”, adviseert Judigje.

opslaanJudigje Edelsmid. Foto: Mariska Staal fotografie
Judigje Edelsmid. Foto: Mariska Staal fotografie

Budget

Het organiseren van een bruiloft kost veel geld, en de ringen zijn een van de grote kostenposten van het trouwen. “Verdiep je in de prijzen van ringen en bedenk goed wat jullie budget is. Geef dit ook aan in het gesprek zodat dit voor beide partijen direct helder is. Dit kan eventuele teleurstelling voorkomen.”

Platina is bijvoorbeeld sterk en prachtig, maar wel weer veel duurder dan goud! Is het echt zo belangrijk dat de ring van platina is, of ga je dan liever voor goud en dan met een steen? Wil je per se voor 18 karaat goud gaan of is 14 karaat ook goed? Dit zijn allemaal afwegingen die je vooraf kunt maken. En je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Belangrijk is wel dat je altijd je gevoel volgt en een ring kiest waar je 100% achter staat.

opslaanShutterstock. Foto: khamiak
Shutterstock. Foto: khamiak

Wat voor soort ring?

“Veel stellen komen vaak met allerlei ideeën en kunnen daar vaak helemaal in vast lopen,” zegt Judigje. Logisch! Er is zoveel moois maar het gaat maar om één ring. Denk daarom goed na en maak een selectie. Waar moet een trouwring voor jullie als stel nou eigenlijk aan voldoen? “Moet het echt een setje zijn of is het belangrijker dat het jullie karakter weerspiegelt?” Heb je een verlovingsring en wil je dat deze bij de trouwring past? Ben je een voorzichtig persoon of zie je jezelf liever met een ring waar je heerlijk mee in de tuin kunt werken?

opslaanFoto: Judigje Edelsmid
Foto: Judigje Edelsmid

Vertrouw op de kenner

Soms kun je een te gek idee hebben, maar zal deze afgeraden worden door de edelsmid. De edelsmid heeft namelijk kennis over wat je wel en niet kunt doen met de edelmetalen. “Ik zal jullie hierin sturen zodat je straks allebei een ring hebt die je lang en met veel plezier gaat dragen.”

opslaanShutterstock. Foto: Platova Valeriya
Shutterstock. Foto: Platova Valeriya

Op zoek naar iemand die jullie kan helpen bij jullie zoektocht naar dé perfecte trouwringen? Neem contact op met Judigje Edelsmid, of met één van de andere topleveranciers uit onze database. Dan kan het niet meer mis gaan!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Judigje Edelsmid Juweliers
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!