Huidverzorgingstips voor een stralende huid op jouw grote dag

Een stralende huid is superbelangrijk als basis voor de make-uplook voor jouw grote dag. Hoe kom je aan een stralende, gezonde huid? Wat moet je doen, wat niet, en wanneer moet je beginnen? Je lees het in dit artikel.

Huidverzorgingstips voor een stralende huid op jouw grote dag
  • Schoonheidsbehandelingen
  • Bridal Beauty (haar / make-up)
  • Health

Op jouw grote dag wil je natuurlijk een stralende huid hebben. De voorbereidingen hiervoor beginnen lang voor de trouwdag. Volg deze huidverzorgingstips voor een prachtige, energieke en gezonde huid op de mooiste dag van jouw leven. 

Adverteren

Marina Ancher is make-upartist en hairstylist. Haar werk en de geweldige reviews van tevreden klanten zeggen eigenlijk genoeg over haar kunnen. Samen met Marina hebben wij deze tips voor jou op een rijtje gezet. Marina: “Als het gaat om bruiloftsmake-up, is het belangrijk dat je jouw huidvoorbereidingsroutine goed inplant. Alle make-up ter wereld kan een onzuivere huidtextuur niet oplossen. Je huid is de basis, en als je er perfect uit wilt zien, zorg dan goed voor je huid in de aanloop naar de bruiloft.” Dit is jouw planning! Samen met haar hebben wij de beste tips op een rijtje gezet, lees snel verder!

opslaanMarina Ancher. Foto: Simona Graszl
Marina Ancher. Foto: Simona Graszl

Drie maanden voor de bruiloft

Als je last hebt van een onzuivere of geïrriteerde huid, zonder duidelijke aanleiding, is het verstandig om de dermatoloog ruim voor de trouwdag te bezoeken. “Maak zo’n drie maanden van tevoren een afspraak zodat de dermatoloog je huid kan bekijken en eventueel kan testen op allergieën”, vertelt Marina. Als er een aanwijsbaar probleem is, heb je nog tijd genoeg om een behandeling te starten. Soms kan een voedsel intolerantie voor een onzuivere huid zorgen, of zijn er bestandsdelen in crème of make-up waar je huid niet goed op reageert. Op tijd beginnen met een behandeling zorgt ervoor dat je huid tot rust komt en kan genezen. Als blijkt dat je allergisch bent voor bepaalde ingrediënten, is het altijd belangrijk dit door te geven aan de make-upartist, zodat hij of zij hier rekening mee kan houden bij het opmaken.

Twee maanden voor de grote dag

Zo’n twee maanden voor jouw bruiloft, is het goed om je huid nogmaals onder de loep te nemen, en even extra te vertroetelen. Het is tijd om een afspraak te maken met een schoonheidsspecialist. Een goed gereinigde en gehydrateerde huid is de basis van de make-up. Ga voor een complete behandeling om jouw huid perfect voor te bereiden op de grote dag. Een complete behandeling bestaat uit een dieptereiniging, het verwijderen van onzuiverheden, een peeling, en een hydratatie en vochtinbrengende behandeling in de vorm van bijvoorbeeld een masker. Ga voor een vertrouwde schoonheidsspecialist die weet wat ze doet. Vertel dat je je huid aan het voorbereiden bent op jouw grote dag.

opslaanMarina Ancher.
Marina Ancher.

Let op je eigen dagelijkse beautyroutine

Zorg allereerst voor een goede crème. Voor elk huidtype is er een passende crème. Laat je informeren zodat je huid zeker krijgt wat het nodig heeft. Daarnaast is het belangrijk om je huid elke avond goed te reinigen, vooral als je make-up draagt. Verder is het aan te raden om je gezicht elke week te scrubben om losse huidschilfers te verwijderen. Losse schilfers kunnen de poriën afdekken waardoor vuil opgehoopt raakt, en er onzuiverheden ontstaan. Daarnaast is het een goed idee om twee keer per week een gezichtsmasker aan te brengen. Heb je een vette huid? Ga dan voor een voedend en hydraterend masker. Als je een acne gevoelige huid hebt of een vette huid, ga dan elke twee weken voor een deep cleansing masker om je huid zuiver te krijgen.

Advies ontvangen over jouw huid? Vraag het Marina Ancher! Wanneer jij haar vraagt als make-upartist voor jouw bruiloft, zal zij je ook huidadvies geven bij de proefsessie. Vraag vrijblijvend informatie op!

opslaanMarina Ancher.Vraag informatie op!
Marina Ancher.

Drie weken voor de bruiloft

Zo’n drie weken voor de bruiloft wordt het echt spannend. “Blijf je huid verzorgen met maskers, en breid de maskers uit naar je nek en decolleté. Ook bij de wekelijkse scrub en vochtinbrengende maskers, behandel je nu je nek en decolleté,” aldus Marina. Wil je echt goed in je vel zitten? Doe dan hetzelfde voor je hele lichaam voor een babyzachte huid.

De dag voor de bruiloft

Plan een lichaams- en gezichtsmassage in zodat je huid goed doorbloed wordt, en je ook goed kunt ontspannen. Breng verder een vochtinbrengend masker aan en slaap minimaal acht uur. Eet geen gekke dingen en, vergeet niet te relaxen!

opslaanMarina Ancher.
Marina Ancher.

Wij hopen dat je met deze tips een stralende huid hebt op jouw grote dag. Wil je meer informatie en tips, en op de hoogte blijven van al het trouwnieuws? Volg ons dan op Facebook, Pinterest en Instagram!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Marina Ancher Haar en Make-up
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!