Decoraties met jacquard en damast: Formeel, klassiek en elegant!

Uitnodigingen en tafels ingericht met jacquard en damast: zowel perfect voor een klassieke en chique bruiloft, als voor een bruiloft in moderne stijl!

  • Decoratie stijlen
  • International

Het is een op en top klassieke stof, maar het laat onze harten nog altijd sneller kloppen: Jacquard en damast. Ga voor mooi tafellinnen of servies met jacquard en damast print, en krijg een Victoriaanse en aristocratische sfeer dankzij deze chique prints, borduursels en kleuren!

Adverteren

Er worden verschillende motiefjes gebruikt bij deze twee weefstijlen. Van klassieke figuren als bloemen en planten tot moderne stijlen als geometrische vormen en  speelse motiefjes van dieren. Damast is een elegante en verfijnde stof, en hiermee ideaal voor een klassieke bruiloft!

Je ziet deze weeftechniek overal terugkomen. Trendsetters zagen het dan ook al een tijd aankomen: Kopjes, borden en andere huisdecoraties werden volop bedrukt met deze print, en nu het echt doorgebroken is, is het bijna een must om deze elegante decoratie ook te gebruiken! In plaats van enkel je huis te decoreren met deze prachtige print, kun je all over gaan en dit patroon ook op de belangrijkste dag van je leven laten terugkomen.

De damast-weeftechniek is een oude weeftechniek uit de Middeleeuwen en bestaat uit geweven patronen op een basisstof. Traditioneel werd hier zijde voor gebruikt, maar tegenwoordig bestaan ze ook uit andere stoffen als linnen, katoen, en andere vezels. De jacquard-techniek is een weefstijl uitgevonden in de 19e eeuw en is kort gezegd de mechanische versie van damast.

Deze elegante en statige stoffen zijn ideaal voor tafellopers, tafelkleden, stoeldecoraties, en de perfecte aanvulling voor een elegante en stijlvolle bruiloft. Bij deze weeftechnieken kun je een veelvoud aan stijlen kiezen: Ga voor metaalachtige tinten om een ​​vleugje glamour te creëren of houd het superklassiek met gebroken witte kleuren. Bekijk ze allemaal in deze galerij!

 

Lees ook: Binnen 5 stappen bij de decoratie van jullie bruiloft.

Lees ook: Top 10 tips: originele decoratie voor je bruiloft.

Volg ons op FacebookInstagram & Pinterest om nooit meer wat te missen!

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!

Decoraties met jacquard en damast: Formeel, klassiek en elegant!