Originele bruiloft decoratie: 10 top tips

Hoe zorg je voor originele decoratie voor de belangrijkste dag van je leven? Wij helpen je een handje!

Originele bruiloft decoratie: 10 top tips
  • Decoratie
  • Adviseren
  • Blikvangers
  • Kaarsen
  • Bruidspaar

Het kiezen van een thema vormt een handige leidraad voor de decoratie van jouw bruiloft. Je kunt alle details op het thema laten aansluiten: van de uitnodigingen tot aan de bedankjes, van de zaaldecoratie tot aan de tafelversiering, van de bloemen tot aan de taart. Hoe zorg je voor originele decoratie voor de belangrijkste dag van je leven?

Kies kleur!

Adverteren

Wees niet bang voor kleur. Met kleur geef je meteen de toon van de bruiloft aan: pittig rood, klassiek wit, zomers geel, strak zwart-wit of misschien zelfs een uitbundige regenboog bruiloft. De kleur kun je dan tot in de kleinste details doorvoeren, zoals in het tafellinnen maar ook in de kleding van de bruidsmeisjes of op de uitnodigingen. Een vintage trouwjurk in een bijpassende kleur kun je op maat laten maken. Vergeet niet dat bijna alles wel te verven valt, zo kun je door oude meubels en objecten allemaal in dezelfde kleur te schilderen indrukwekkende backdrops maken.

opslaanAleksandra Ukhaneva
Aleksandra Ukhaneva

Hang op

Hangende accessoires verfraaien de locatie en maken het geheel op een makkelijke manier feestelijk. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of je kunt het ophangen. Kies objecten die aansluiten op je thema. Denk aan bloemen, boeken, linten, veren, lampionnen, gevouwen origami figuren, sleutels, schelpen, stoelen! De mogelijkheden zijn oneindig.

opslaanAleksandra Ukhaneva
Aleksandra Ukhaneva

Recycle 

Wees creatief en ook je portemonnee zal je dankbaar zijn. Waarom zou je geen naamkaarten maken van versierde luciferdoosjes of tafelnummers met oude fotolijsten? Wat dacht je van vogelkooien en oude gieters als vazen?

opslaanFotosolo
Fotosolo

Verlicht

Wat is er feestelijker dan lichtjes? Verlicht de zaal, de tuin, de tafel: hoe meer, hoe beter. Maak zelf lampionnen van lege blikjes of gebruik meerdere Chinese rijstpapieren lampen voor een kleuraccent. Zet tafelstukken met kaarsen op een spiegelondergrond. Combineer licht met spiegels of water, de reflectie geeft een betoverend effect. In deze galerij zie je de mooiste decoratie met kaarsen!

opslaanMagazine 6
Zwart Fotografie

Deel

Deel jullie gemeenschappelijke passie met de gasten. Zijn jullie muziekliefhebbers, schrijvers, schilders?  Houden jullie van de Tour de France of van bowlen? Laat je door je passie inspireren tot een originele decoratie. Maak bijvoorbeeld zakjes van bladmuziek om confetti , rozenblaadjes of rijst in te doen. Geef cd’s weg met jullie lievelingsmuziek als bedankjes. Of gebruik boeken in combinatie met bloemen als tafelstuk, of schildersezels voor de bewegwijzering voor de gasten.

opslaanFotosolo
Fotosolo

Stapel

Het klinkt misschien gek maar maak lagen en stapels, dat werkt altijd goed ter decoratie. Doe dus niet slechts één tafelkleed op tafel maar drie verschillende over elkaar heen, niet één boekje met een vaas bloemen erop maar 6 boekjes op elkaar stapelen. Probeer wat uit van tevoren, combineer, schuif, stapel met verschillende tinten van één kleur voor bijzondere en elegante decoratie. Door felle kleuren te combineren bereik je juist een speelse sfeer.

opslaanAleksandra Ukhaneva
Aleksandra Ukhaneva

Speel

Je gaattrouwen, dit is de ultieme stap naar volwassenheid maar voordat je je kindertijd gedag zwaait, is het tijd voor een eerbetoon. Hang spekkies en lollies aan het plafond, vul glazen potjes met een assortiment van felgekleurde nostalgisch snoep en zoetigheden. Knip en plak collages van jou en je aanstaande als leuke achtergrond decoratie voor bijvoorbeeld de snoeptafel. Vouw papieren vliegtuigjes en bloemen als tafelstukken. Gebruik ballonnen als zaaldecoratie. Laat je gasten bellenblazen in plaats van rijst of rozenblaadjes gooien.

opslaanAleksandra Ukhaneva
Aleksandra Ukhaneva

Combineer 

Waarom zou je kiezen tussen bloemen en veren voor je bloemstuk? Samen is het leuker en origineler! En waarom combineer je geen kaarsen en kralen als tafelstuk? Twee simpele versieringen zoals rood of wit lint en mistletoe kunnen samen gecombineerd een originele decoratie vormen voor bijvoorbeeld de stoelen van een winterbruiloft. Laat je creativiteit de vrije loop en combineer!

Geniet! 

Het allerbelangrijkste bij de voorbereiding van je bruiloft decoratie: geniet ervan! Of je voor een traditionele witte bruiloft, een boho-chic of vintage thema, geniet van jouw grote dag!

Ook interssant: De mooiste decoratie voor een strand bruiloft, De mooiste decoratie voor een buiten bruiloft!

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Fotosolo Trouwfotografen
Out of Focus Trouwfotografen
Zwart Fotografie Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!