Top 10 tips: originele decoratie voor je bruiloft

Het kiezen van een thema vormt een handige leidraad voor de decoratie van jouw bruiloft. Je kunt alle details op het thema laten aansluiten: van de uitnodigingen tot aan de bedankjes, van de zaaldecoratie tot aan de tafelversiering, van de bloemen tot aan de taart. Hoe zorg je voor originele decoratie voor de belangrijkste dag van je leven?

Kies kleur!

Wees niet bang voor kleur. Met kleur geef je meteen de toon van de bruiloft aan: pittig rood, klassiek wit, zomers geel, strak zwart-wit of misschien zelfs een uitbundige regenboog bruiloft. De kleur kun je dan tot in de kleinste details doorvoeren, zoals in het tafellinnen maar ook in de kleding van de bruidsmeisjes of op de uitnodigingen. Een vintage trouwjurk in een bijpassende kleur kun je op maat laten maken. Vergeet niet dat bijna alles wel te verven valt, zo kun je door oude meubels en objecten allemaal in dezelfde kleur te schilderen indrukwekkende backdrops maken.

Aleksandra Ukhaneva
Aleksandra Ukhaneva

Hang op

Hangende accessoires verfraaien de locatie en maken het geheel op een makkelijke manier feestelijk. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of je kunt het ophangen. Kies objecten die aansluiten op je thema. Denk aan bloemen, boeken, linten, veren, lampionnen, gevouwen origami figuren, sleutels, schelpen, stoelen! De mogelijkheden zijn oneindig. Ook origineel; een verticale tuin op je bruiloft!

Aleksandra Ukhaneva
Aleksandra Ukhaneva

Recycle 

Wees creatief en ook je portemonnee zal je dankbaar zijn. Waarom zou je geen naamkaarten maken van versierde luciferdoosjes of tafelnummers met oude fotolijsten? Wat dacht je van vogelkooien en oude gieters als vazen? In dit artikel ontdek je hoe je oude koffers (!) kunt gebruiken als decoratie.

Fotosolo
Fotosolo

Verlicht

Wat is er feestelijker dan lichtjes? Verlicht de zaal, de tuin, de tafel: hoe meer, hoe beter. Maak zelf lampionnen van lege blikjes of gebruik meerdere Chinese rijstpapieren lampen voor een kleuraccent. Zet tafelstukken met kaarsen op een spiegelondergrond. Combineer licht met spiegels of water, de reflectie geeft een betoverend effect. In deze galerij zie je nog meer prachtige beelden van verlichting op je bruiloft.

Magazine 6
Zwart Fotografie

Deel

Deel jullie gemeenschappelijke passie met de gasten. Zijn jullie muziekliefhebbers, schrijvers, schilders?  Houden jullie van de Tour de France of van bowlen? Laat je door je passie inspireren tot een originele decoratie. Maak bijvoorbeeld zakjes van bladmuziek om confetti , rozenblaadjes of rijst in te doen. Geef cd’s weg met jullie lievelingsmuziek als bedankjes. Of gebruik boeken in combinatie met bloemen als tafelstuk, of schildersezels voor de bewegwijzering voor de gasten.

Fotosolo
Fotosolo

Stapel

Het klinkt misschien gek maar maak lagen en stapels, dat werkt altijd goed ter decoratie. Doe dus niet slechts één tafelkleed op tafel maar drie verschillende over elkaar heen, niet één boekje met een vaas bloemen erop maar 6 boekjes op elkaar stapelen. Probeer wat uit van tevoren, combineer, schuif, stapel met verschillende tinten van één kleur voor bijzondere en elegante decoratie. Door felle kleuren te combineren bereik je juist een speelse sfeer.

Aleksandra Ukhaneva
Aleksandra Ukhaneva

Speel

Je gaat trouwen, dit is de ultieme stap naar volwassenheid maar voordat je je kindertijd gedag zwaait, is het tijd voor een eerbetoon. Hang spekkies en lollies aan het plafond, vul glazen potjes met een assortiment van felgekleurde nostalgisch snoep en zoetigheden. Knip en plak collages van jou en je aanstaande als leuke achtergrond decoratie voor bijvoorbeeld de snoeptafel. Vouw papieren vliegtuigjes en bloemen als tafelstukken. Gebruik ballonnen als zaaldecoratie. Laat je gasten bellenblazen in plaats van rijst of rozenblaadjes gooien.

Aleksandra Ukhaneva
Aleksandra Ukhaneva

Combineer 

Waarom zou je kiezen tussen bloemen en veren voor je bloemstuk? Samen is het leuker en origineler! En waarom combineer je geen kaarsen en kralen als tafelstuk? Twee simpele versieringen zoals rood of wit lint en mistletoe kunnen samen gecombineerd een originele decoratie vormen voor bijvoorbeeld de stoelen van een winterbruiloft. Laat je creativiteit de vrije loop en combineer!

Geniet! 

Het allerbelangrijkste bij de voorbereiding van je bruiloft decoratie: geniet ervan! Of je voor een traditionele witte bruiloft, een boho-chic of vintage thema, geniet van jouw grote dag!

Ook interssant: De mooiste decoratie voor een strand bruiloft, De mooiste decoratie voor een buiten bruiloft in 2017

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: De Grote Dag
Laat je dromen werkelijkheid worden: 101 tips voor jullie perfecte bruiloft!
De kogel is door de kerk: jullie gaan trouwen! Om je te helpen met het organiseren van je bruiloft heeft Zankyou 101 tips op een rijtje gezet om alles goed te laten verlopen! Laat de organisatie maar beginnen!
Orgineel gastenboek voor je bruiloft met onze 10 tips en alternatieven!
Orgineel gastenboek voor je bruiloft met onze 10 tips en alternatieven!
Vergeet het gastenboek voor op je bruiloft niet toe te voegen, want er zijn waanzinnig veel leuke ideeën hoe jij dit het origineelst kunt aanpakken, lees gauw verder!
Credits: Rox and San Bruidsfotografie
Maak de gastenlijst voor je bruiloft met deze 6 tips!
Weet je niet precies wie je allemaal moet uitnodigen voor je bruiloft? Bekijk dan hier 5 tips die wij bij Zankyou meegeven zodat jouw gastenlijst compleet is.

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie