Een minimalistische bruiloft: met deze 5 elementen heb je de dag van je dromen!

Als jij er zeker van bent dat je een minimalistische bruiloft wilt hebben wij hier de key to succes! Deze 5 elementen zijn onmisbaar!

Een minimalistische bruiloft: met deze 5 elementen heb je de dag van je dromen!
  • Decoratie stijlen
  • Adviseren
  • Bruidspaar

Als jij er zeker van bent dat je een minimalistische bruiloft wilt hebben wij hier de key to succes! Een minimalistische bruiloft is iets rustiger, maar vooral heel chique. In dit artikel laten wij zien met welke cruciale details je rekening moet houden op gebied van decoratie, wat de laatste trends zijn voor dit en het komende jaar en de aspecten die de aandacht trekken van alle bruidsparen die de schoonheid in eenvoud vinden.

De inspiratie voor de minimalistische bruiloft is afkomstig uit Japan en het doel is om eenvoudig en elegant te zijn. Met het advies van decoratiedeskundigen presenteren we de volgende 5 elementen die nodig zijn om een minimalistische bruiloft te bereiken:

opslaanFoto: IG lobadesignco
Foto: IG lobadesignco

1. Kleuren 

Wit of een onbewerkte toois de grondkleur van een minimalistische bruiloft. Bij Zankyou hebben we al veel bruiloften mogen zien die volledig in deze kleur zijn en we kunnen je verzekeren dat het echt prachtig is. Wij willen je aanbevelen om dit te combineren met een neutrale primaire kleur, zoals de groentendens. Wanneer je deze combineert met een witte en sobere tint geeft het een heel natuurlijk en verfijnd effect. Je kunt ook kiezen voor een kleur die je partner en jou vertegenwoordigt. Zolang je rekening houdt met de elegantie van de kleur heb je heel veel mogelijkheden om goede combinaties te bereiken. Super toch?

opslaanFoto: Loopstudios
Foto: Loopstudios
opslaanFoto: Katie Parra Photography
Foto: Katie Parra Photography

2. De Locatie 

Richt je bij het kiezen van de trouwlocatie op de stijl van de bruiloft. Dit zal je bij het decoreren gelijk helpen om het perfect en warm te maken. Let hierbij op een brede locatie om op deze manier een natuurlijke omgeving te creëren. Over het algemeen wordt aanbevolen om voor een locatie met beschikking tot lounge meubels en tafels met rechte lijnen te gaan.

opslaanFoto: Josh Gruetzmacher Photography
Foto: Josh Gruetzmacher Photography
opslaanFoto: Anna Roussos Photography
Foto: Anna Roussos Photography

3. Details 

Dit is één van de punten waar volgens de experts de meeste aandacht naartoe moet gaan. De decoratie moet precies toereikend zijn, niet meer of minder. Wanneer je de details namelijk overschrijdt raak je het concept kwijt, maar ook wanneer je te terughoudend bent sla je de plank mis. Het sleutelwoord is hier harmonie. Zorg niet voor overmaat, maar ook niet voor afwezigheid. Zoek naar een subtiele balans tussen decoreren en gemak voor jouw gasten. In dit artikel lees je hoe je de decoratie voor jullie bruiloft kiest.

In een minimalistische bruiloft mag de samenhang tussen decoratiestukken niet ontbreken. Er moet rekening worden gehouden met details en met enkele basisregels. Zo kunnen kleine hoeveelheden bloemen gebruikt worden om een elegante en sobere stijl te creëren. Bij een minimalistische bruiloft vermijden we opvallende decoraties, overtollige kleuren en stoffen met zware materialen.

opslaanFoto: Jose Villa Photography
Foto: Jose Villa Photography
opslaanFoto: Mint Photography
Foto: Mint Photography

4. Bruid

Als bruid bij een minimalistische bruiloft staan jouw accessoires centraal. De bruiden zijn zeer modern en natuurlijk. Het wordt aanbevolen om voor een jurk te kiezen met gladde stoffen en rechte snitten. Deze zorgen ervoor dat jouw figuur op een elegante manier benadrukt wordt en laten je er verfijnd uitzien.

Een voorbeeld van een minimalistische bruid in het echte leven vinden we terug in de bruiloft van het jaar: Meghan Markle die trouwde met Prince HarryMeghan droeg hier twee fantastisch mooie bruidsjurken die beide eenvoudige, rechte lijnen hadden en daarmee kenmerken van een minimalistische bruidsjurk, maar zeker niet minder elegant. Zo zie je maar weer dat zelfs de prinses van Engeland schoonheid ziet in het eenvoudige!

opslaanKapsel inspiratie. | Foto: Jessica Lorren Photography & Jose Villa photography
Kapsel inspiratie. | Foto: Jessica Lorren Photography & Jose Villa photography

5. Verlichting

Vanwege de basiskleur en de vele ruimte is het normaal dat de minimalistische bruiloft vaak heel erg verlicht is. Wat de experts aanbevelen is om de stijl van de nuchterheid na te leven door kaarsen, lampen of hangende witte lampen te gebruiken om elk beetje op te vangen waar het natuurlijk licht ontbreekt. Op deze manier geef je ook die plekken een vleugje elegantie waardoor je concept behouden blijft!

opslaanFoto: Yazy Jo Photography
Foto: Yazy Jo Photography

Aangezien je nooit te veel informatie kan krijgen hebben wij hier nog 7 tips voor een minimalistische bruiloft. Na het lezen daarvan krijg jij zonder twijfel de bruiloft van je dromen! Mocht je toch nog vragen hebben dan mag je die uiteraard altijd aan ons stellen!

Voor alle hulp omtrent jouw bruiloft en om op de hoogte te blijven van de laatste trouwtrends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!