De Royal Wedding van prins Harry & Meghan: we hebben alle details!

Nog minder dan twee weken te gaan tot Prins Harry en Meghan Markle elkaar het JA-woord geven! We can't wait! Hier is alles wat je moet weten over de bruiloft van het jaar!

De Royal Wedding van prins Harry & Meghan: we hebben alle details!
  • Events
  • International
  • Verenigd Koninkrijk

Over minder dan twee weken zullen Prins Harry en Meghan Markle op zaterdag 19 mei 2018 elkaar eindelijk het ja-woord geven. Wij wachten net als iedereen vol spanning op deze dag! Lees snel verder over de details van deze grote dag.

opslaan
Prins Harry en Meghan Markle in de Sunken Garden in het Kensington Paleis, London, na de aankondiging van hun verloving. (Foto: Cordon Press)
Adverteren

De meeste millenial vrouwen zijn opgegroeid met de hoop dat prins Harry hun nobele minnaar zou zijn, maar met die verpletterde dromen terzijde, heeft Markle alle harten van de Britse bevolking veroverd met haar stralende glimlach en bewonderenswaardige liefdadigheidswerk. We kriebelen allemaal om haar in een oogverblindende witte jurk uit haar rijtuig te zien komen en de koninklijke festiviteiten te zien ontvouwen.

Hier is alles wat u moet weten over de bruiloft van het jaar:

Locatie van de ceremonie:

Een van de eerste Royal Wedding-details die werd aangekondigd was de locatie voor hun ceremonie. Deze zal namelijk plaatsvinden in de St. Georges Chapel, Windsor Castle. Opgericht in 1348 door Edward III, is dit kasteel een locatie waar al eeuwen koninklijke huwelijken worden georganiseerd. De binnenkant van de zaal wordt gekenmerkt door een gotische bouwstijl die koninklijke grandeur uitstraalt en kan zo’n 800 gasten ontvangen.

Prins Harry’s vader, Prins Charles, trouwde 12 jaar geleden op dezelfde plek met Camilla Parket-Bowles (de Hertogin van Cornwall). Iets anders dat de keuze van de locatie zo bijzonder speciaal maakt voor het paar, is dat prins Harry hier in 1984 werd gedoopt.

opslaan
St George’s Chapel, Windsor. (Foto: Shutterstock)

Locatie van de receptie:

De St. George’s Hall, een van de meest indrukwekkende delen van de Windsor Paleis, zal worden getransformeerd in een ontvangstruimte voor de gewaardeerde gasten. De grote zaal staat bekend om het houden van allerlei staatsdiners door de jaren heen, en zal de aanwezigen van deze special bruiloft ontvangen terwijl Harry en Meghan door de straten van Windsor paraderen.

Naderhand zijn er 200 hechte kennissen uitgenodigd voor een afterparty in het Frogmore House, op korte loopafstand van de St. George’s Chapel. De geruchten gaan dat Cara Delevingne, David en Victoria Beckham en Serena Williams ook aanwezig zullen zijn.

De jurk:

Het Kensington Paleis geeft geen details weg over de trouwjurk van Meghan, en laat dit een mysterie blijven tot de grote dag aanbreekt. We kunnen dus alleen maar raden wat het kan zijn en afwachten! Één ding is zeker en dat is dat Meghan hoe dan ook zal stralen in haar jurk!

Er zijn wel al enkele namen die rondgaan over de ontwerper van de jurk. Een mogelijke kandidaat is Erdem, een modehuis gevestigd in Londen die Meghan voorheen vaker heeft gekleed voor verschillende gelegenheden. Daarnaast heeft Meghan voorheen ook bekend gemaakt aan Vanity Fair dat Erdem een designer is die ze al jaren gebruikt.

Een andere mogelijkheid is Alexander McQueen, die zeven jaar geleden Kate Middleton’s iconische v-hals jurk ontwierp. Een ander alternatief is Ralph & Russo die Meghan’s  couture-jurk van £56,000 voor haar verlovingsfoto’s ontwierp.

opslaan
Prince Harry en Meghan Markle’s officiële verlovingsfoto (Foto: Alex Lubomirski)

De gasten:

Met de bruiloft van het jaar kunnen we alleen maar een A-lijst verwachten met beroemdheden. Koninklijke fans hebben dit jaar een traktatie gehad met de komst van prins Louis of Cambridge, maar zoals verwacht zal de babyprins de bruiloft niet bijwonen. In plaats daarvan opent het gelukkige paar de deur van de St. George’s Chapel voor de 600 vrienden en familie.

Ondanks het feit dat dit niet het huwelijk is van een toekomstige koning, zijn koninklijke families uit heel Europa uitgenodigd, evenals beroemde sterren zoals Rihanna, Ellie Goulding, Chris Martin, James Blunt, Millie Mackintosh, Sir Elton John en de Beckhams. Door de verschillende achtergronden, en familie en vrienden over de hele wereld van het paar, wordt er een gevarieerde en originele gastenlijst verwacht.

Al vroeg in het planningsproces werd aangekondigd dat Harry en Meghan 2.640 leden van het publiek zullen uitnodigen op het terrein van Windsor Kasteel om de aankomst te bekijken en te genieten van het officiële koninklijke bruiloft. 1200 van deze gasten zijn geselecteerd door regionale Lord Lieutenant kantoren. Het echtpaar gaf aan dat de groep uit een breed scala aan achtergronden en een mix van leeftijden zal bestaan die een ”sterke leiderschap hebben getoond en hun gemeenschap hebben gediend”. Onder deze groep vallen de overlevenden van het Grenfell-vuur, oorlogshelden en goede doelen leiders .

opslaan
Windsor Kasteel (Foto: Shutterstock)

De uitnodigingen:

De uitnodigingen van Meghan en Harry zijn koninklijk en verfijnd met Amerikaanse inkt op een Engelse kaart in zwart en goud. Barnard & Westwood, een Britse drukkerij- en bindbedrijf, is sinds 1985 de favoriet van het koninklijke familie.

Bruidsmeisjes en Best Man:

Het is geen verassing dat Prins William, Harry’s ouder broer, zijn ”Best Man” zal zijn op zo’n gedenkwaardige dag. Ondanks het feit dat de gekozen datum op dezelfde dag valt als de FA Cup-finale in Wembley, die de hertog van Cambridge gewoonlijk als voorzitter van het voetbalbond bijwoont, zou hij de bruiloft van zijn broertje voor geen goud willen missen.

Prins George en Prinses Charlotte zullen hoogstwaarschijnlijk het bruidsjongen en bruidsmeisje zijn. Men verwacht dat Meghan’s beste vriendinnen zoals actrice Priyanka Chopra en tenniskampioen Serena Williams de bruidsmeisjes zullen zijn.

De huwelijkscadeaus:

Op 9 april bevestigde het Kensington Paleis dat het paar liever donaties zouden willen geven aan belangrijke doelen in plaats van traditionele huwelijksgeschenken. De doelen zijn: crisis (een liefdadigheidsinstelling voor dakloosheid in het Verenigd Koninkrijk), Scotty’s Little Soldiers (die getroffen kinderen helpen), CHIVA (HIV-vereniging voor kinderen), de Myna Mahila Foundation (een liefdadigheidsinstelling die vrouwen in de sloppenwijken van Mumbai ondersteunt), Streetgames (een stichting die sport gebruikt om levens te veranderen), Surfers against Sewage en de Wilderness Foundation UK.

De taart:

Patissier Claire Ptak van Violet Cakes in Hackney (Oost-Londen) is de vaste naam voor het maken van de bruidstaart van Harry en Meghan. Citroen en vlierbloesem is de voorgestelde smaak om ”heldere smaken van de lente” te brengen.

opslaan
Foto: Abo Photography via Shutterstock

Het transport:

Nadat de ”Dean of Windsor” de dienst heeft uitgevoerd en de aartsbisschop van Canterbury de geloften van het paar heeft opgevolgd – zal het pasgetrouwde paar in de koets stappen vanuit St. George’s Chael. Ze hopen met deze optocht meer mensen samen te brengen om van de feestelijke sfeer op deze dag te genieten

Het Kensington Paleis heeft zelfs specifieke rijtuig aangekondigd waarmee Harry en Megha naar de wereld zullen zwaaien. Het door het echtpaar gekozen vervoer The Ascor Landau carriage is hieronder afgebeeld. Het rijtuig is een van de vijf Ascot Landaus dat gebruikt wordt door de Royals als transportmiddel voor o.a. de Royal Ascot Race en en andere officiële bezoeken.

Meer:

Vergelijkbaar met het Koninklijke bruiloft in 2011, zal Meghan’s vader haar door het gangpad naar haar toekomstige man begeleiden.

De bloemen worden geleverd door Philippa Craddock en zal voor een glorieus arrangement met witte tuinrozen, pioenrozen en vingerhoedskruid uit de tuinen en parken va het Crown Estate en Windsor Park zorgen.

James Vivian, muziekdirecteur bij St. George’s Chapel, zal een aantal bekende hymnen en koowerken voor de dienst verzorgen.

Het pasgetrouwde stel zal de eerste paar jaar van hun nieuwe leven samen in Nottingham Cottage wonen. Het huis maakt deel uit van het prestigieuze Kensington Paleis. En dit is waarschijnlijk slechts een starterswoning voor het paar, omdat het relatief klein en gezellig is met twee slaapkamers.

opslaan
Foto: Cordon Press

Het is zeer zeker dat Harry en Meghan een perfecte husband-and-wife duo zullen zijn. Terwijl ze hun extravagante bruiloft plannen, bereidt heel de wereld zich voor op het grootste feest van het jaar! We can’t wait!

Voor meer Zankyou volg je ons op PinterestInstagram en Facebook

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!