Wanneer moet je de trouwkaarten versturen?

Ontdek hier wanneer jullie het beste de trouwkaarten kunnen versturen om er zeker van te zijn dat jullie uitnodiging op tijd op de deurmat belandt.

Wanneer moet je de trouwkaarten versturen?
Foto: Studio LND
  • Uitnodigingen en Stationery
  • Editorial
  • Save-the-date
  • Origineel

Jullie hebben besloten om de rest van jullie leven samen door te brengen en dit te vieren. Wij geven je groot gelijk! Bij het plannen van een bruiloft komt enorm veel kijken dus bereid je voor op een drukke, maar vooral leuke tijd. De één droomt al levenslang van dit moment en weet precies hoe zijn of haar bruiloft eruit komt te zien en een ander zal veel tijd doorbrengen op Pinterest om inspiratie voor de grote dag op te doen. Er is iets wat jullie allemaal gemeen hebben en dat is dat die trouwuitnodigingen op den duur de deur uit moeten. Wanneer je deze het beste kunt versturen? Je ontdekt het hier!

opslaanFoto: Studio LND
Foto: Studio LND

Zes tot acht weken voor aanvang van de bruiloft 

Adverteren

“Officieel” gezien worden de trouwuitnodigingen zes tot acht weken voor aanvang van de bruiloft verstuurd. Op deze manier hebben de gasten nog genoeg tijd om stad en land af te zoeken naar de mooiste outfit voor jullie bruiloft. Daarnaast wil je ze natuurlijk ook wel wat geven om naar uit te kijken en deze periode lijkt daarvoor van perfecte lengte te zijn.

Linda, van Studio LND, zegt: “De afgelopen tijd heb ik gemerkt dat er steeds meer bruidsparen zijn die de uitnodigingen eerder willen versturen. Vaak omdat gasten er al stiekem om vragen, of omdat ze al meerdere bruiloften hebben meegemaakt van familie en vrienden die ook al eerder verstuurden.” 

Haar tip? “Vind je eigen weg. Laat je niet gek maken door anderen of hoe anderen het gedaan hebben of wat de planning aangeeft. Het is jou bruiloft, dus doe het vooral op de manier waar jij je prettig bij voelt!” Wij kunnen het hier niet meer mee eens zijn! Ben jij nog op zoek naar mooie trouwkaarten of save the date kaarten? Neem dan contact op met Linda, van Studio LND. Hier zul je zeker slagen!

opslaanFoto: Studio LNDNeem een kijkje naar het aanbod van Studio LND!
Foto: Studio LND

Save the date 

Als jullie de gasten het liefst zo snel mogelijk jullie datum willen laten weten, bijvoorbeeld omdat vrienden en familie om jullie heen binnenkort ook in het huwelijksbootje zullen stappen, dan kun je ervoor kiezen om een save the date kaart de deur uit te sturen. Verstuur de save the date kaart echter wel pas wanneer alles rond is met de trouwlocatie. De save the date kaarten kun je al vanaf een jaar tot half jaar voor de bruiloft versturen. Dit is een simpel kaartje met de vraag om de datum vrij te houden. Vooral wanneer jullie trouwen in een drukke periode, zoals de vakanties, is het verstandig om deze maanden van tevoren te versturen zodat jullie gasten hier rekening mee kunnen houden.

opslaanFoto: Studio LND
Foto: Studio LND

Hoelang duurt het om de trouwkaarten te maken? 

Het maken van de trouwkaarten zelf zal niet veel tijd in beslag nemen. Het (laten) ontwerpen en vooral het maken van keuzes door jullie zal echter iets lastiger kunnen zijn. Als jullie dezelfde smaak hebben zal je aan één avond wellicht genoeg tijd hebben, maar ga voor de zekerheid een week voor jullie de kaarten de deur uit willen doen er eens goed voor zitten om een ontwerp uit te kiezen en te maken.

Wat ook belangrijk is om overna te denken is de levertijd van jullie trouwkaarten. Nadat jullie een ontwerp gekozen hebben, kan het namelijk nog een paar weken duren voordat jullie kaarten geleverd worden. In deze tijd wordt er meestal ook een proefdruk geleverd, zodat jullie precies kunnen controleren of alles in orde is. Houd rekenening met 4-8 weken levertijd en informeer hierover altijd bij jouw leverancier!

opslaanFoto: Studio LND
Foto: Studio LND

Budget

Het allerbelangrijkste tijdens het organiseren van jullie bruiloft… Wanneer jullie het trouwbudget maken voor jullie trouwkaarten, vergeet dan niet te denken aan de ontwerpkosten, printkosten en de kosten voor enveloppen en postzegels. Dit zijn kosten die veel bruidsparen over het hoofd zien!

Zeker weten dat jullie budget allesomvattend is? Lees dan snel verder om te ontdekken welke andere zaken vaak worden vergeten tijdens het opstellen van het trouwbudget!

opslaanFoto: Studio LND
Foto: Studio LND

Over het algemeen ben je dus ruim op tijd wanneer je acht weken voor de bruiloft de trouwuitnodigingen de deur uit stuurt.

Lees hier alles wat je over de trouwuitnodiging moet weten en ontdek hier de meest prachtige uitnodigingen!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Studio LND Uitnodigingen en Stationery
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!