Wat kosten trouwkaarten?

Je hebt ‘ja’ gezegd, de datum is geprikt, de locatie gekozen, dus het wordt tijd om je gasten uit te nodigen. Natuurlijk wil je ze verrassen met een mooie trouwkaart. Maar waar moet je nu precies op letten als op de kosten van een trouwkaart aankomt? In dit artikel laten wij je zien wat er van invloed is op de prijs.

Foto: Leintjes.nl
Foto: Leintjes.nl

Wil je een enkele of dubbele kaart?

Eigenlijk geldt voor trouwkaarten: hoe simpeler, hoe goedkoper. Als je maar een beperkt budget hebt, kun je kiezen voor een enkele kaart op een standaard maat. Er zijn leveranciers die voor een dergelijke kaart minder dan een euro vragen.

Foto: Leintjes.nl
Foto: Leintjes.nl

Wil je een standaard ontwerp of een unieke kaart?

Zoals hierboven aangegeven wordt een kaart duurder naarmate je er speciaals van maakt. Er zijn tal van websites met standaard formats voor een trouwkaart. Je past die kaart aan met je informatie: naam, datum, locatie en tijd en je bent klaar. Dit is verreweg de goedkoopste manier om je gasten uit te nodigen. Heb je wat meer te besteden? Dan kun je kiezen voor een ontwerp waarbij je ook nog een eigen logo of afbeelding kunt uploaden.

Wil je echt exclusief dan kun je er altijd voor kiezen om een ontwerper in te schakelen. Dan krijg je echt maatwerk en daar betaal je voor. Afhankelijk van de persoon die je inschakelt zal deze meestal ontwerpkosten en drukkosten in rekening brengen.

Foto: Leintjes.nl
Foto: Leintjes.nl

Welke papiersoort kies je?

Het soort papier dat je kiest is ook van invloed op de prijs. Hoe dikker, hoe duurder. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor de afwerking. De meeste bedrijven brengen verschillende prijzen voor diverse afwerkingen in rekening. Kies je bijvoorbeeld voor mat of glossy?

Leintjes.nl beschikt over heel veel soorten papier! Zo bieden zij zijdeglans, natuurkarton, biotop, parelmoer, Oud Hollands, fotopapier én yvory gold papier aan!

Foto: Leintjes.nl
Foto: Leintjes.nl

Krijgen alle gasten dezelfde kaart?

Als je alle gasten voor de hele dag uitnodigt, heb je het gemakkelijk dan kun je iedereen dezelfde kaart sturen. Maak je onderscheid tussen dag- en avondgasten dan moeten er ook andere kaarten gedrukt worden. Je kunt hierop besparen door één kaart te drukken en informatie voor dag- en avondgasten in aparte brief zetten en deze in de kaart te leggen.

Foto: Leintjes.nl
Foto: Leintjes.nl

Welke enveloppen kies je?

Ook in de enveloppen zit nog prijsverschil. Ook hier moet je weer letten op het soort papier en het formaat, maar daarnaast zit er soms prijsverschil in de kleur. Bij Leintjes.nl hebben jullie de keuze uit een standaard envelop die beschikbaar is in 27 verschillende kleuren!  Ga je voor exclusief dan je kun kiezen om er een mooie sluitzegel op te plakken of gepersonaliseerde postzegels.

Foto: Leintjes.nl
Foto: Leintjes.nl

Nu je weet waar je op moet letten, kun je aan de slag om de juiste leverancier te vinden! Wij raden Leintjes.nl aan! Met de online ontwerptool van Leintjes hebben jullie alles zelf in de hand, en wordt het ontwerpen van trouwkaarten nog leuker! Let er ook op: hoe meer kaarten jullie bestellen, des te hoger de korting bij veel bedrijven wordt. Dat is toch ook weer mooi meegenomen. Nog meer leuke inspiratie opdoen? Bekijk dan PinterestInstagram en Facebook!

Lees ook:

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: Shutterstock
Trouwkaarten uitkiezen en versturen doe je zo!
Trouwkaarten versturen lijkt een eitje, maar er komt stiekem meer bij kijken dan je in de eerste instantie denkt. Hier lees je alles waar je aan moet denken als je bezig bent met het versturen van jouw trouwkaarten.
Waarom jullie trouwkaarten nog mooier worden met kalligrafie!
Waarom jullie trouwkaarten nog mooier worden met kalligrafie!
Ben je op zoek naar die chique touch van een handgeschreven uitnodiging? Een uniek naambordje voor op de tafel? Prachtige bedanknotes? Kalligrafie is het antwoord voor een one of a kind, prachtige en chique look en feel voor jouw bruiloft. Stephanie van Letter & Vine is een echte professional en tovert alle teksten om tot handgemaakte meesterwerken.
Unieke trouwkaarten met handlettering
Unieke trouwkaarten met handlettering
Wil je prachtige unieke en bijzondere trouwkaarten? Kies dan voor de handgeletterde trouwkaarten van Koningkaart. Geheel op maat, speciaal voor jullie ontworpen!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie