Deze kerstmarkten mag je ook dit jaar niet missen!

Even wat anders. Als we het niet over bruiloften hebben, praten we graag over andere romantische activiteiten die jij met je grote liefde kan doen. Met de kerst voor de deur hebben talloze steden weer een kerstmarkt. En zeg nou zelf, die kerst is best wel romantisch. Overal lichtjes, lekker knus tegen elkaar aan, warme chocolademelk. Ja, wij voelen hem wel. Zin in een romantische last minute trip met het ultieme kerstgevoel? Wij hebben de beste kerstmarkten ter wereld voor je op een rij gezet.

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Rathausplatz – Wenen, Oostenrijk 

Niet echt een verrassing dat deze op de lijst staat. In een decor van historische en statige gebouwen vind je in Wenen vele kerstmarkten, maar die op Rathausplatz is de oudste en misschien wel de bekendste. Met als achtergrond het prachtige stadhuis kun je urenlang struinen langs ruim 150 kraampjes, je buik rond eten met lekkernijen en de leukste creatieve kerstcadeaus scoren. En als dat nog niet genoeg is, er is ook een enorme kerstboom. Dit jaar is hij 25 meter. Zo. Dat is nog eens een kerstboom.

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Bryant Park / Union Square – New York, Verenigde Staten 

De Amerikanen zijn dol op kerstmis en pakken het graag groots en meeslepend aan. De weken voor kerst veranderd New York in een Winter Wonderland met sfeervolle en bijzondere etalages, bakken vol lichtjes, de wereldberoemde kerstboom (met 30.000 lampjes!) en schaatsbaan bij Rockefeller Center en kerstmarkten met talloze gezellige kraampjes. De kerstmarkten bij Bryant Park en Union Square zijn een goede optie. Als je toch in New York bent ga dan ook langs Santaland in Macy’s. Mocht de kerstman er niet zijn, dan kan je hem daar altijd een belletje geven en je wensen doorgeven via de Santa Hotline.

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Grote Markt – Brugge, België 

Voor een weekendje weg in romantische kerstsferen hoef je helemaal niet ver. Met zijn smalle steegjes, historische gebouwen en gezellige cafés en restaurants, is Brugge sowieso al een romantische bestemming voor een weekendje weg. Met kerst wordt de stad extra magisch. Alleen al door de stad heen lopen is gezellig. Op de Grote Markt vind je de kerstmarkt omringd door de sfeervol versierde huizen. Er zijn allerlei kraampjes en een heuse schaatsbaan. Op het Simon Stevinplein gaat de kerstpret nog even verder met nog meer kraampjes en een kerststal.

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Tivoli – Kopenhagen, Denemarken 

Middenin in Kopenhagen vind je het familiepark Tivoli. Tivoli is ieder jaar het decor voor een grootse kerstmarkt. Het park wordt omgetoverd in een magisch Winter Wonderland met lichtjes en heel wat kerstbomen. Als je klaar bent met het rondstruinen langs de kraampjes en eten in de vele restaurants, dan kan je nog wat attracties meepakken, want ook die zijn gewoon open. Blijf ook zeker nog even hangen tot na de kerst, want van 26 tot en met 30 december is er het Vuurwerk Festival. Zo blijf je helemaal in de feestsfeer.

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Duitsland

Inderdaad geen stad, maar een heel land. Als je aan kerstmarkten denkt, denk je aan Duitsland. We konden er niet een kiezen, want in Duitsland zijn er wel meer kerstmarkten die een bezoekje waard zijn. Bijvoorbeeld die in Dresden. Dit is de oudste kerstmarkt in Duitsland en bestaat al sinds 1434 (!). Daarnaast is het niet zomaar een kerstmarkt. Nee. Er worden tal van activiteiten en festivals door de gehele stad georganiseerd. Ze trekken zelfs een enorme feeststol door de stad. Dat lijkt ons best bijzonder om te zien.

Düsseldorf is ook een aanrader. Met verschillende kerstmarkten door de gehele stad is dit de drukstbezochte kerstmarkt van Duitsland. Leuk is ook dat er thematische kerstmarkten zijn zoals de Sternchenmarkt vol met, je voelt hem misschien al aankomen, kerststerren.

Voor de hipsters onder ons is Keulen misschien een goede optie. Keulen is sowieso best wel kek met veel vintagepop up winkelsstreetart en kleine bars en die lijn trekken ze door met kerst. Veel van de kraampjes verkopen biologische hapjes en drankjes en er zijn ook alternatieve kerstmarkten zoals Holy Shit Shopping waar je creaties van jonge designers kan scoren. Die laatste is niet echt een kerstmarkt, maar wel een hele toffe markt om te bezoeken.

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Deze bestemmingen verzekeren een romantisch uitje in kerstsferen! En als je even geen zin hebt in romantiek, dan neem je een vriend of vriendin mee om te genieten van de gezellige kerstsfeer.  

Voor meer tips en inspiratie en om altijd op de hoogte van ons te blijven volg je ons op Instagram & Facebook!

Meer informatie over

Laat een bericht achter

foto: Mon et Mine
7 fundamentele dingen die je niet mag vergeten bij het organiseren van je bruiloft!
Er zijn bepaalde onderdelen bij een organisatie van een trouwerij die met speciale zorg behandeld moeten worden, zodat jouw grote dag perfect zult verlopen: ontdek welke onderdelen dit zijn!
REFILE - CORRECTING TYPO IN HEMSWORTH: World Premiere of “Thor: Ragnarok” – Los Angeles, California, U.S., 11/10/2017 - Liam Hemsworth and Miley Cyrus.CODE: X90045
Eindelijk! Miley Cyrus en Liam Hemsworth zijn getrouwd!
Na een lange knipperlicht relatie zijn Miley Cyrus en Liam Hemsworth eindelijk getrouwd, en wel in het geheim!
Foto: Nickie Fotografie
De persoonlijke en intieme Real Wedding van een prachtig bruidspaar
Trouwen doe je voor elkaar en niet voor de buitenwereld. Dit zien wij in deze Real Wedding nog eens duidelijk naar voren komen en het levert prachtige beelden op.

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie