Bruiloft verplaatsen: 5 handige tips voor bruidsparen!

Moeten jullie door het coronavirus onverhoopt jullie bruiloft verplaatsen? In dit artikel geven we jullie hiervoor de beste tips!

Bruiloft verplaatsen: 5 handige tips voor bruidsparen!
Foto: To The Moon and Back
  • Organiseren bruiloft
  • Adviseren
  • Bruidspaar

Op 31 maart 2020 heeft het kabinet de maatregelen in de aanpak van het nieuwe coronavirus verlengd tot 28 april. Hierdoor moeten helaas veel bruidsparen onverhoopt hun bruiloft verplaatsen. We begrijpen dat deze situatie heel erg vervelend is en dat veel bruidsparen eventjes niet meer weten waar ze moeten beginnen. Maar, wij van Zankyou willen je hier graag bij helpen! Samen met Trouwambtenaar & Ceremoniespreker Carina Roemers hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet, om bruidsparen te ondersteunen en een duwtje in de goede richting te geven. Wij zijn er voor jullie!

opslaan
Foto: M. van de Looij Foto & Design

Tip 1: Bewaar de rust

Adverteren

Dit is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, want er komt natuurlijk heel veel op jullie als bruidspaar af. Maar ook Trouwambtenaar & Ceremoniespreker Carina Roemers wil dit aan alle bruidsparen meegeven: probeer de rust te bewaren. Carina adviseert dan ook om tot de vastgestelde datum van het kabinet, 28 april, af te wachten voor het maken van grote beslissingen en om ondertussen al een back up plan te bedenken (lees hierover meer bij tip 3). Het is namelijk niet bekend hoe de situatie rondom het coronavirus zich verder zal ontwikkelen, waardoor we allemaal moeten afwachten wat er verder gaat gebeuren. Want, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje en kunnen niet meer doen dan er voor elkaar zijn en elkaar ondersteunen. Zo worden er door trouwleveranciers mooie initiatieven opgericht om elkaar én om bruidsparen een hart onder de riem te steken.

Je leest er hier meer over: Trouwleveranciers slaan de handen ineen voor bruiloften die getroffen zijn door het coronavirus.

opslaan
Carina Roemers | Foto: Madelon Tijdink

Tip 2: Contact met leveranciers

Jullie hebben het perfecte team leveranciers samengesteld voor jullie bruiloft en willen deze natuurlijk graag meenemen naar jullie nieuwe trouwdatum! Volgens Carina Roemers is dit een grote uitdaging; denk aan de beschikbaarheid van de leveranciers en natuurlijk het kostenplaatje. Neem daarom na het kiezen van een nieuwe datum zo snel mogelijk contact op met je leveranciers en kijk samen naar de mogelijkheden. Let hierbij wel op het feit dat niet alle leveranciers hun diensten kosteloos kunnen verplaatsen. Dit verschilt uiteraard per leverancier en ons advies is dan ook om samen rond te tafel te gaan en op zoek te gaan naar alternatieven. Volgens Carina Roemers kiest het ene bruidspaar er namelijk voor om de bruiloft naar het najaar van 2020 te verplaatsen, maar er zijn ook bruidsparen die voor het hoogseizoen in 2021 kiezen. Het zou kunnen dus dat hier een ander prijskaartje aanhangt. Laat je dus goed informeren!

opslaan
Foto: Robin Polderman Fotografie

Tip 3: Maak een back-up plan

Hoe dan ook zal jullie grote dag gaan plaatsvinden! Misschien net op een ander moment én wat anders dan dat jullie in gedachten hadden. Daarom mag je jullie trouwdag zeker niet onopgemerkt voorbij laten gaan! Wat dachten jullie van een trouwdatum op een minder populaire datum te kiezen, zoals door de week. Hierdoor is de kans dat jullie nieuwe trouwdatum door kan gaan wellicht groter dan een nieuwe datum in de zomer van 2021! Daarbij wordt het door leveranciers énorm gewaardeerd dat als bruidsparen voor een nieuwe datum in het hoogseizoen van 2021 kiezen, de vrijdagen en zaterdagen proberen te vermijden. Daarnaast voegt Carina Roemers hier aan toe dat het ontzettend mooi is om op een zondag te trouwen! Zij heeft hier ervaring mee en deze bruiloften waren altijd verrassend mooi en gezellig. Het maakt tenslotte voor de gasten niet uit of ze een vrijdag vrij moeten nemen (als je op vrijdag trouwt) of een maandag (om bij te komen van de zondag). Een andere back-up is om je trouwdag in tweeën delen. Bijvoorbeeld door de ceremonie en het diner met de daggasten op de oorspronkelijke trouwdatum door te laten gaan. Vervolgens kun je het feest later in het jaar plannen, zodat jullie trouwdag later nog met een knalfeest gevierd kan worden. Op deze manier kan dat ene familielid dat je zo graag bij jullie grote dag wilt hebben alsnog aanwezig zijn. Een andere oplossing is om op jullie oorspronkelijke trouwdatum alsnog een klein feestje voor twee te bouwen, bijvoorbeeld door samen jullie favoriete gerecht te koken en een romantisch diner voor twee te organiseren.

Lees ook: Coronavirus en jouw bruiloft: dit is hoe het virus de bruidssector beïnvloedt.

opslaan
Foto: To The Moon and Back

Tip 4: Niet te ver op de zaken vooruitlopen

We begrijpen dat dit misschien ook niet al te makkelijk is maar we sluiten ons volledig aan bij Carina Roemers, zij vertelde ons: probeer het rustig te blijven en af te wachten, je weet niet hoe het eind april ervoor staat. Verder adviseert Carina om tot 4 tot 6 weken voor de bruiloft te wachten met de beslissing om de trouwdatum te verzetten. Mocht de bruiloft in juni/juli namelijk wel door kunnen gaan, des te meer een knalfeest het zal worden! Probeer positief te blijven en denk aan die prachtige trouwdag die er ongetwijfeld zal komen!

opslaan
Foto: Marlies Wynolts Photography

Tip 5: Verleng je bruiloft website op Zankyou

Wij van Zankyou bieden aan bruidsparen de mogelijkheid om de looptijd van de bruiloft website GRATIS te verlengen! Zo kun je ondanks het verplaatsen van de trouwdatum nog steeds gebruik maken van jullie website. Denk aan het doorgeven van de nieuwe datum aan jullie gasten & het updaten van de gastenlijst. Wil je van deze verlenging gebruik maken? Neem dan contact met ons op via help@zankyou.com.

Bij Zankyou, of je nu een leverancier, een bruidspaar of een bruiloftsgast bent, willen we je graag helpen bij het oplossen van eventuele twijfels door de invloed van het coronavirus op de bruidssector. Vul de anonieme vragenlijst in over hoe het coronavirus bruiloften beïnvloedt. Klik hier voor bruidsparen en klik hier voor leveranciers. We hebben een speciaal e-mailadres waar je ons vragen kunt stellen: covid19@zankyou.com of laat een reactie achter op dit artikel.

 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Carina Roemers Trouwambtenaar
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!