Investeringen in extra's op de bruiloft die het absoluut waard zijn

Bij Zankyou weten wij dat er best wat geld kan gaan zitten in een bruiloft. Wij hebben daarom een lijstje gemaakt met investeringen die het echt waard zijn op jouw bruiloft!

  • Organiseren bruiloft
  • Aanbeveling

Als je start met de planning van je huwelijk stel je hoogstwaarschijnlijk eerst je budget vast. Dit is immers bepalend voor tal van keuzes zoals de trouwlocatie, de catering, de  muziek en de styling. Maar het gebeurt geregeld dat het budget gaandeweg wordt overschreden. Soms omdat je een verkeerde inschatting hebt gemaakt van de daadwerkelijke kosten of omdat je bruiloft wat groter wordt dan uiteindelijk gepland of voorzien. Maar het komt ook voor dat je dingen simpelweg bent vergeten of dat deze toch wat duurder uitpakten dan verwacht.

We geven je wat tips over zaken die je wellicht over het hoofd ziet, maar niet onbelangrijk zijn en… geld kosten. Stel hierin je eigen prioriteiten en bepaald wanneer het je waard is om hierin (extra) te investeren.

opslaanCredits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

Verlichting en sfeer gaan hand in hand

Verlichting gaat hand in hand met sfeer. Bedenk dus goed welke sfeer je wilt creëren en welke kleuren je mooi vindt. Trouw je binnen of buiten? Trouw je in een moderne setting of in een romantisch kasteel? Stem je styling en je kleuren af op jullie trouw- en feestlocatie en hetgeen jullie zelf mooi vinden. Onderschat dit niet. De kleuren zijn bepalend voor de sfeer die je wilt uitstralen. En niet alleen de kleur, maar het gebruik van de soort lampen is tenminste zo belangrijk. Bekijk ook: De leukste decoratie voor jouw 2017 bruiloft!

Zo kun je prachtige kroonluchters ophangen, maar ook gigantische verlichte letters neerzetten met jullie initialen of namen of een speciaal woord. Verlicht de bomen of werk met een reeks lampen, lampionnen of fakkels. Hang festival lampjes neer in allerlei kleuren met als verbindende factor de bomen. Er is zoveel mogelijk, maar absoluut de moeite waard om mee te nemen in je trouwbudget.

Kaarslicht geeft romantiek

Het behoeft geen toelichting of uitleg dat kaarslicht warmte, romantiek en liefde symboliseert. Wil je een intieme sfeer creëren dan mogen kaarsen niet ontbreken. Je kunt ze werkelijk overal inzetten, ophangen, neerzetten, opknopen. Combineer kaarsen van verschillende grootte en dikte met bloemen of mooie decoratieve vazen, schalen, potjes, kruiken etc. Je kunt ze gebruiken om lege ruimtes op te vullen en gezellig te maken tijdens alle momenten op jullie trouwdag en zowel binnen als buiten gebruiken. Kaarsen zijn geen hele grote investering, maar zorgen wel voor een warme en fijne extra. Bekijk in deze gallerij hoe creatief je kunt zijn met kaarsen!

opslaanCredits: Alexandra Vonk Photography
Credits: Alexandra Vonk Photography

Veel bloemen!

Bloemen kan je echt nooit te veel hebben op je bruiloft. Probeer hier absoluut ruimte voor te maken binnen je budget en bezuinig hier niet op. Houd rekening met het seizoen waarin je trouwt en welke bloemen daarbij horen en mooi zijn. Verse bloemen hebben natuurlijk de voorkeur en geven je bruiloft kleur en sfeer. Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden om bloemen te gebruiken. Laat je infomeren bij en door je bloemist of stylist. Ga zelf ook op pad om sfeer te proeven in bijvoorbeeld botanische tuinen en vraag je bloemist om fotomateriaal waarbij je al een boel mogelijkheden en combinaties kunt zien en daardoor inspiratie kunt opdoen. Ook een leuk idee: bloemenslingers op jouw bruiloft in 2017!

opslaanCredits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

Think out of the box en doe wat bij jullie past

Als je het allemaal wat anders wilt dan anders dan kan je bijvoorbeeld meubeltjes huren in de stijl en kleuren die jullie mooi vinden. Denk aan lekkere stoelen of bankjes in vrolijke kleuren, meubeltjes in vintage stijl, lange tafels buiten om aan te borrelen en dineren. Of denk aan een niet traditionele trouwlocatie. Trouw in je eigen tuin of in een theater, een museum, een fabriek…..niets is ondenkbaar.

Vraag een cateraar om een eigen signatuur gerecht te ontwerpen of mix een drankje en geef deze een naam die bij jullie past. Als je out-of-the-box wilt trouwen dan is het lastig om in te schatten of daar extra kosten aan verbonden zijn. Dit is zoooo afhankelijk van waarvoor jullie kiezen.

Photo- of videobooth

Op een bruiloft zijn foto’s natuurlijk van essentieel belang, maar hoe leuk is het om naast je trouwfotograaf een photo- of videobooth neer te zetten waar je gasten enorm veel plezier aan kunnen beleven. Zorg voor een flinke koffer met leuke en gekke rekwisieten zoals pruiken, gekke neuzen en brillen, boa’s en maskers. Je krijgt een te gekke verzameling aan foto’s en/of filmpjes van al jullie gasten in leuke & gekke poses. Een superleuke aanvulling op jullie trouwalbum, maar daarnaast ook een feestje voor jullie gasten.

Lees ook: Vocabuliere voor bruiloften, 27 concepten die je moet kennen

opslaanCredits: De Kievit Bruiloften
Credits: De Kievit Bruiloften

Wat is een feest zonder drankjes?

Wat is een feest zonder drankjes? Koop je de drank af of wil je per consumptie afrekenen. Ben je verplicht om bij de trouw- feestlocatie ook je drankjes af te nemen informeer dan naar wat zij schenken, welke merken zij verkopen en/of jullie nog speciale wensen hebben. Wil je een toost met bubbels informeer dan naar de prijzen en mogelijkheden. Bubbels zijn er in een boel prijscategorieën. Je kunt ook kiezen voor je eigen signature drankje of een ander exclusief drankje. Denk ook aan alcoholvrije drankjes voor gasten die geen alcohol drinken. Er zijn er ook bubbels zonder alcohol. Ook leuk voor de kleine gasten!

opslaanCredits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

Verleng je party!

Hoe vervelend is het als de feeststemming er lekker in zit, maar je moet stoppen omdat de gehuurde tijd voor de feestlocatie er op zit. Vaak is het mogelijk om tegen een extra vergoeding nog extra feesttijd bij te “kopen”.  Informeer bij jullie feestlocatie naar de mogelijkheden.

Maar bij het feest hoort natuurlijk ook….muziek! Er zijn een heleboel mogelijkheden van DJ’s tot live muziek van kleine tot grote bands met daarin ook nog uitbreidingsmogelijkheden (meerdere zangeressen of zelf een blazerssectie!) Overleg samen waar jullie feest aan moet voldoen, welke muziek je leuk vindt en hoe lang je wilt doorfeesten.

Ben je op zoek naar een goede fotograaf voor jouw bruiloft? Bekijk dan hier de beste uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht

Auteur: Inge de Regt-Janssen / theway2yourwedding

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

De Kievit Bruiloften Trouwfotografen
Theway2yourwedding Weddingplanners
Dario Endara Photography Trouwfotografen
Alexandra vonk Photography Trouwfotografen

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!