Pijnlijk... deze 8 fouten wil je vermijden bij het maken van de trouwuitnodigingen!

Het maken van fouten omtrent de trouwuitnodigingen kan best ongemakkelijk zijn. Bescherm jezelf door deze veel voorkomende fouten door te nemen!

Pijnlijk... deze 8 fouten wil je vermijden bij het maken van de trouwuitnodigingen!
Credits: Cotton Bird | Shutterstock
  • Uitnodigingen en Stationery
  • Adviseren

Bruidsparen verkijken zich er nog wel eens op hoeveel aandacht zij aan de trouwuitnodigingen moeten besteden. Dit stuk papier is namelijk de eerste indruk die jullie aan de gasten van de bruiloft geven en we begrijpen allemaal hoe belangrijk zo een eerste indruk is. Om te voorkomen dat jullie de mist in gaan met het maken en versturen van de uitnodigingen hebben wij een aantal fouten op een rij gezet die gemaakt zijn door koppels die voor jullie het huwelijksbootje in stapten. Lees snel verder om erachter te komen welke fouten jij kunt voorkomen!

opslaantrouwuitnodigingen
Foto: Shutterstock

1. Te lang wachten met het versturen van de uitnodigingen 

Adverteren

Regel nummer één bij het verzenden van de uitnodiging die je ten alle tijden in gedachten moet houden is: zonder uitnodiging geen feestje. Het is mega belangrijk dat jullie op tijd beginnen met het versturen van de uitnodigingen. Op deze manier heb je niet alleen ‘de datum geclaimd’, maar kunnen jullie gasten zich er ook alvast op verheugen (voorpret is de helft van het werk) en kunnen jullie een noodplan inschakelen wanneer de trouwuitnodiging kwijtraakt in de post. Nu hoor ik je denken: hoe ver van tevoren is vroeg genoeg? Volgens de regels zouden uitnodigingen zo een twee maanden van tevoren bij de gasten op de deurmat moeten belanden. Als je er rekening mee houdt dat jullie daar bovenop nog zo een twee maanden bezig zijn met het uitzoeken van de stationery etc. moet je dus zo een vier maanden van tevoren beginnen.

2. Het niet versturen van een uitnodiging naar iemand die niet kan komen 

Hoewel het hartstikke vervelend is als je van tevoren al weet dat iemand niet kan komen is het nog vervelender wanneer je deze persoon vergeet een uitnodiging te sturen. Als iemand belangrijk genoeg voor je is om uit te nodigen op de bruiloft verdient hij of zij ook een uitnodiging. Ook al is het dan alleen maar om die voor de sier op de koelkast te hangen.

opslaantrouwuitnodiging
Foto: Cotton Bird

3. Vergeten postzegels mee te sturen 

Een veelvoorkomende fout die door bruidsparen gemaakt wordt is het vergeten van postzegels mee te sturen. En dan bedoelen we niet op de trouwuitnodiging zelf, want dit lukt vaak nog wel, maar we hebben het hier over de postzegel die gebruikt moet worden voor de kaartjes die de gasten jullie terug sturen met het antwoord of zij wel of niet aanwezig kunnen zijn op jullie bruiloft.

4. Vergeten het adresgegevens van de locatie mee te sturen 

Een pijnlijk moment, wanneer het bruidspaar klaar is om hun weg naar het altaar te maken, maar er geen gasten te bekennen zijn. Met een enorme hoeveelheid aan trouwlocaties in Nederland zitten er ook een aantal tussen die vergelijkbare of dezelfde namen dragen. Het zal dan ook niet de eerste keer zijn dat de gasten de afslag naar de verkeerde trouwlocatie genomen hebben en daardoor niet op tijd bij jullie dag aanwezig kunnen zijn. Dit is hartstikke zonde! Vermeld daarom altijd de naam van de trouwlocatie en de adresgegevens op de uitnodiging.

Voor het uitzoeken van de trouwuitnodigingen moeten jullie bij Cotton Bird zijn. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, drukken en verkopen van online trouw- en geboortekaartjes. Je vindt hen in Zuid-Frankrijk waar ze dag in dag uit met een internationaal team en heel veel liefde aan unieke kaarten werken. Ook voor tafeldecoratie, zoals menu- en tafelkaarten ben je bij hen aan het juiste adres. Bovendien zijn ze altijd op de hoogte van de nieuwste trends, dus zijn jullie verzekerd van een trendy uitnodiging. Neem eens een kijkje op de website van Cotton Bird en ontdek hun collectie unieke trouwkaarten!

opslaanBekijk meer van Cotton Bird
Cotton Bird

5. Spelfouten op de trouwuitnodiging 

Spelfouten zijn echt not done. Als jullie serieus genomen willen worden zorg je ervoor dat er geen spelfouten op de trouwuitnodiging staan. Hoe je dit doet? Laat de trouwuitnodiging proofreaden door meerdere mensen! Op deze manier onderschep je niet alleen spelfouten, maar zul je ook andere zaken opmerken die je misschien vergeten bent.

6. Het vermelden van de cadeaulijst 

De cadeaulijst is een groot lichtpuntje van jullie trouwdag, maar het wordt niet gewaardeerd wanneer je deze vermeldt op de trouwuitnodiging. Wij raden je aan te wachten tot de gasten hier zelf mee komen of om deze op jullie eigen trouwsite te vermelden wanneer je die hebt.

opslaantrouwuitnodiging
Foto: Shutterstock

7. Less is more… 

Less is more geldt voor alles en dus ook voor je trouwuitnodigingen. Als jij een creatieveling bent begrijpen wij maar wat goed dat je jezelf wilt laten gaan in het ontwerpen van de uitnodigingen, maar kijk alsjeblieft uit. Je wilt de gasten niet overdonderen. Bovendien is de uitnodiging een preview van de bruiloft en wil je die niet chaotisch over laten komen.

8. Het bestellen van te weinig uitnodigingen 

Jullie hebben van tevoren uiteraard een gastenlijst gemaakt dus je weet het aantal trouwuitnodigingen dat je moet hebben. In principe zou het dus goed moeten gaan als je precies dit aantal bestelt, maar in de praktijk merken we dat dit nog wel eens fout gaat. Het kan zo zijn dat je toch iemand vergeten bent, dat een uitnodiging kwijtraakt in de post of dat hij beschadigd raakt. Bestel daarom voor de zekerheid toch een aantal uitnodigingen extra. Desnoods berg je ze ergens op, het is nooit erg om herinnerd te worden aan de mooiste dag van je leven.

Houd dus rekening met deze 8 stappen en voorkom fouten bij het versturen van de trouwuitnodigingen! Zo weet je zeker dat jouw gasten op tijd op de hoogte zijn van jullie trouwdatum en de uitnodigingen bij de juiste personen aankomen.

Lees ook: 5 tips om de perfecte trouwringen te kiezen en Hoe kies je een trouwdatum? 

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!