Zo kies je de perfecte parfum voor jouw bruiloft!

Het is heel belangrijk om lekker te ruiken op de dag van jullie bruiloft! Er zijn immers een groot aantal mensen die voor jullie naar de bruiloft komen en jullie allemaal willen begroeten.

We kunnen begrijpen dat je tijdens die kus en knuffel niet als je oma’s kledingkast wilt ruiken en daarom helpen we je graag bij het uitkiezen van de perfecte parfum voor op de bruiloft. Ontdek het hier!

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Een paar wetenschappelijke feitjes

Regel één bij het kiezen van een parfum is dat je deze altijd op je eigen huid test. De geur van de parfum kan namelijk veranderen per persoon! Dit heeft te maken met de pH-waarde van je huid. Hoelang je een parfum blijft ruiken hangt af van de huidsoort en de temperatuur van je huid. Wij raden je aan geurvrije crème te gebruiken en parfum te kopen met een grote hoeveelheid aan essentiële oliën. Daarnaast blijft de geur minder lang hangen op een koude en droge huid dus houd hier ook rekening mee! Als jij een vette huid hebt met hoge lichaamstemperatuur raden wij jou aan om voor een minder intense geur te kiezen, aangezien je niet wilt dat de geur te aanwezig is.

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Houd rekening met de tijd van het jaar

Als je een geurtje hebt die je dagelijks draagt, is het misschien leuk om voor jullie grote dag op zoek te gaan naar een andere parfum. Houd hierbij onder andere rekening met de tijd van het jaar. In de zomer zijn frisse citrus geuren heel gebruikelijk terwijl je in de herfst en lente eerder kiest voor soberdere en warmere geuren.

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Kies voor een geur die bij je persoonlijkheid past

Bruid en Beauty Nederland vertelt: het allerbelangrijkste is dat het geurtje bij jouw persoonlijkheid past! Over het algemeen verwijzen bloemenparfums naar de lente en romantiek. Neroli, lavendel, margarita en papaver staan voor lichtheid, frisheid en zorgzaamheid. Pioenen, tuberoos, lelies, fresia’s en gardenia’s zijn sterker van geur en passen daarom goed bij exotische en sensuele vrouwen. Tot slot zijn jasmijn en rozen de perfecte geuren voor een romantische vrouw!

De houtachtige geuren staan over het algemeen voor sereniteit, warmte en kracht. Deze zijn top voor vrouwen met een vrijere geest. Denk aan geuren als dennen, ceder, bamboe, sandelhout en eiken. Een geursoort die erg geliefd is, is de citrusgeur. Denk aan limoen, citroen, grapefruit, sinaasappel en mandarijn. Dit zijn bronnen van energie en passen bij vrouwen met een positieve en jonge geest.

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Wees trouw aan jouw gebruikelijke parfum

Heb je wel eens gehoord van de uitdrukking ‘never change a winning team?’ Dit houdt in dat je iets wat al goed is niet moet veranderen. Hetzelfde geldt hier voor je parfum. Als jij een geurtje hebt die je dag in dag uit op hebt en waar je helemaal gek op bent, waarom zou je dan opzoek gaan naar een andere voor de bruiloft? Als het werkt, dan werkt het!

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Geuren roepen emoties op 

Een geur kan ervoor zorgen dat jou gedachten teruggaan in de tijd. De nostalgie van vroeger kan opspelen en soms zal het voelen alsof de tijd even stilstaat. De meeste parfums willen een aantrekkingskracht creëren. Bijna alle parfums hangen daarom ook nauw samen met welzijn, een goede sfeer en een goed humeur. Over het algemeen zijn succes, veiligheid, schoonheid en plezier de grootste sensaties die wij over willen brengen door middel van een geur. Een parfum kan de aantrekkelijkheid van een persoon dan ook enorm vergroten. Bruid en Beauty Nederland vertelt: het allerbelangrijkste is dat het geurtje bij jouw persoonlijkheid past! zegt: kies bijvoorbeeld een parfum die je hebt gekregen van je partner!

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Wij zijn benieuwd welke parfum jij uiteindelijk gaat dragen op de bruiloft. Kies jij voor je dagelijkse parfum of sla je een andere weg in?

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook!

Lees ook:

 

 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Meer informatie over

Laat een bericht achter

Kies het perfecte huwelijksbedankje met deze 5 simpele stappen
Kies het perfecte huwelijksbedankje met deze 5 simpele stappen
Het kiezen van een huwelijkscadeau is lastig, maar met dit stappenplan zal het een stuk makkelijk worden! Denk aan de stijl van jullie bruiloft, het budget, jullie smaak, hobbies en persoonlijkheid, en je komt al een heel eind. Lees snel verder voor alle tips!
Foto: Shutterstock
Kies de beste bruidsschoenen voor jouw bruiloft!
Of je nou van torenhoge stiletto's, sandaaltjes of plateausandalen houdt: bijna elke vrouw is gek op schoenen. Hoe jij de perfecte bruidsschoenen vindt voor je bruiloft, lees je hier!
Foto: Rietbergh Maatpakken / Raisa Zwart
Hoe kies je jouw droom trouwpak?
Een prachtig trouwpak mag natuurlijk niet ontbreken op jouw grote dag. Lees hier een aantal tips en tricks om jouw droompak te vinden!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie