Naamkaartjes voor de bruiloft: unieke ideeën voor de plaatskaartjes

Als je het goed doet zijn de plaatskaartjes niet alleen praktisch, maar ook nog eens een leuke toevoeging aan de decoratie. Met deze unieke designs vallen de monden van de gasten open wanneer ze bij hun naamkaartje aankomen.

Naamkaartjes voor de bruiloft: unieke ideeën voor de plaatskaartjes
  • Uitnodigingen en Stationery
  • Adviseren

De komende minuten nemen we je mee in de keuze voor het design voor jouw naamkaartjes, tafelkaartjes of plaatskaartjes (whatever works for you). Jullie willen een design dat niet te complex is, bij jullie thema past en het liefst ook nog een beetje uniek is. In dit artikel geven we je een kijkje in de mogelijkheden voor de tafelschikking en laten we je unieke designs zien die je kunt overwegen voor jouw bruiloft. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Kies de soort kaart 

Adverteren

Voor we beginnen is het handig om te kiezen wat je op de kaart wilt hebben staan. Afhankelijk van het aantal gasten, de stijl van je bruiloft en de trouwlocatie maak je een keuze. Op de zogenaamde plaatskaart komt alleen de naam van de gast te staan en deze wordt op tafel geplaatst. Op de escortkaart vind je naast de naam van de gast ook het tafelnummer. Deze vinden de gasten aan het begin van de ruimte. Op het kaartje vinden ze de tafel en met deze mogen ze op zoek naar hun plekje.

Hoewel naamkaartjes misschien niet al te aantrekkelijk klinken hoeven ze absoluut niet saai te zijn. Sterker nog, als je het goed speelt kun je ze een decoratieve functie op de tafel geven. Stephanie van Letter & Vine heeft enorm veel ervaring met het maken van naamkaartjes en wij hebben het geluk dat zij een aantal van de mooiste, unieke designs met ons wil delen.

Traditioneel en tijdloos 

De tentkaart is een die al jaren meegaat in de trouwindustrie. Het is een mooie, tijdloze kaart die je gasten zorgeloos naar de juiste plek zal leiden. Het design is klassiek en zal daarom nooit uit de mode raken. Perfect voor de klassieke en traditionele bruiloft!

opslaanFoto: Letter & Vine
Foto: Letter & Vine

Voeg textuur toe aan jouw design

Houden jullie beiden niet zo van een simpel design? Kies er dan voor om textuur aan jouw kaartjes toe te voegen. Een paar ideeën zijn afgeronde randen, vlekken van waterverf of kaarten omrand met gouden folie. Deze touches zullen jouw kaart een artistieke look geven wat de vibe binnen no time verandert. Dit soort designs zijn geschikt voor bruiloften met een fine art stijl en voor trouwlocaties met een rustieke vibe.

opslaanFoto: Letter & Vine
Foto: Letter & Vine

Geef een dimensie aan jouw naamkaart

Als jullie op zoek zijn naar dat element dat de plaatskaartjes pas echt op laten vallen dan hebben wij hier de gouden tip. Door de randen van de kaarten om te rollen geef je een 3D effect aan de kaartjes wat ervoor zorgt dat ze er nog gaver uit zien.

opslaanFoto: Letter & Vine
Foto: Letter & Vine

Think outside of the box

Het kan nooit kwaad om outside of the box te denken. Kijk eens verder dan je neus lang is en daag jezelf uit door erover na te denken om de naamkaarten door een kalligraaf te laten schrijven. Hang de tags zo bijvoorbeeld aan een flesje olijfolie zoals je op onderstaande foto ziet. Super cute en ze dienen ook nog eens een leuk bedankje voor de gasten! Nog op zoek naar trouwbedankjes voor de gasten? Neem dan eens een kijkje in onze database met de beste trouwleveranciers!

Lees hier alles over de DIY-bruiloft. 

opslaanFoto: Letter & Vine
Foto: Letter & Vine

Maak het interactief 

Help de gasten hun plek te vinden terwijl je ze een drankje of een snack aanbiedt. Dit gaat als volgt in zijn werk: De namen en zitplaats van de gasten kunnen door een kalligraaf op een tag geschreven worden die je vervolgens aan een champagneglas, koekje of ander soort snack hangt. Fun en praktisch!

opslaanFoto: Letter & Vine
Foto: Letter & Vine

Gek op bloemen! 

Bloemen zijn altijd een goed idee, vooral wanneer we het hebben over een bruiloft. Dit naamkaartje is ontworpen om een klein bosje bloemen of ander groen vast te houden. Bind een tag vast aan een stuk touw en knoop deze om een servet en een stukje groen of bloem heen. Dit oogt super creatief en ziet er hartstikke netjes uit!

opslaanFoto: Letter & Vine
Foto: Letter & Vine

Hoewel Stephanie het tipje van de sluier al heeft op gelicht, zit zij boordevol nog meer unieke ideeën die ze onder de naam Letter & Vine maar wat graag voor jullie uitvoert. Stephanie is een expert of het gebied van kalligrafie en illustratie in botanische en andere stijlen. Zij schrijft en snijdt al haar werken met de hand en dit resulteert in de meest elegante en eigentijdse stukken. Haar ontwerpen zijn geheel op maat gemaakt en kunnen op jullie wensen aangepast worden. Neem vrijblijvend contact op met haar om jullie opties te bekijken.

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Letter and Vine Uitnodigingen en Stationery
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!