Hoe organiseer ik een low-cost bruiloft? 5 stappen!

Hoe organiseer ik een low-cost bruiloft? 5 stappen!

Willen jullie een originele bruiloft plannen waarbij jullie geld besparen? Ga dan voor een low-cost bruiloft! Lees hier verder hoe.

  • Organiseren bruiloft
  • Adviseren
  • 2018

Één van de dingen waar veel koppels tegenaan zullen lopen tijdens de organisatie van hun bruiloft is het budget. Er zal niet altijd het gewenste (of nodige) bedrag beschikbaar zijn om een spectaculaire en over the top bruiloft te organiseren. Een gemiddelde bruiloft in Nederland kost ongeveer 20.000 euro, maar natuurlijk zijn er genoeg bruidsparen die dit bedrag niet willen of kunnen spenderen aan één dag.

Dit is geen enkel probleem! Dit is jullie kans om een originele bruiloft te plannen, waarbij jullie geld besparen. Dit is hoe je in 5 stappen een low-cost bruiloft organiseert!

 Profiteer van creativiteit

Creativiteit is jullie belangrijkste wapen als jullie willen besparen tijdens het organiseren van de bruiloft. Besparen betekent niet dat jullie dingen moeten schrappen, maar juist dat jullie creatieve oplossingen zullen vinden. De creativiteit kunnen jullie los laten in elk onderdeel van de organisatie van jullie bruiloft, vanaf de eerste momenten tot in de laatste details.

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Creativiteit komt het beste tot uiting bij Do It Yourself (DIY) projecten, waarbij jullie (en jullie vrienden en familie) zelf aan de slag gaan. Denk na over hoe jullie dingen zelf of anders kunnen doen. Leuk extraatje… jullie bruiloft zal zoveel persoonlijker zijn! Veel bruidsparen kiezen ervoor om van de decoratie, centerpieces en bloemstukken een DIY-projecte te maken, maar er zijn nog zoveel extra mogelijkheden! Maak zelf jullie uitnodigingen, bijvoorbeeld! Ook kunnen jullie DIY aan de slag gaan voor de bedankjes van jullie gasten – dit zal nóg specialer zijn als jullie deze zelf gemaakt hebben.

Nog meer redenen om te kiezen voor een DIY-bruiloft? Lees ze hier! 

opslaanHappy Things - Foto: Happy Things
Happy Things – Foto: Happy Things

Iets waarop jullie kunnen besparen is het kiezen voor minder externe hulp bij de organisatie. Maar dit betekend niet dat jullie die geweldige weddingplanner of stylist aan de kant moeten zetten! Het tegendeel! Kijk er creatief naar: krijg professionele hulp bij het maken van het draaiboek, maar vraag één van jouw vrienden om dit op de dag zelf in de gaten te houden. Ook hoef je geen complete jurk te kopen, je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een professional de oude jurk van jouw moeder (tante, beste vriendin…) te vermaken zodat deze volledig aan jouw wensen voldoet!

De gastenlijst

Besparen op de bruiloft hoeft niet te betekenen dat jullie minder mensen moeten uitnodigen, maar een intieme bruiloft is wel een goede manier om de kosten te verlagen. Denk super goed na over wie jullie nu echt bij deze bijzondere dag willen hebben. Maak je geen zorgen over wat andere mensen van deze keuze mogen vinden – jullie eigen gevoel is het belangrijkste!

Een veel gekozen oplossing om tóch iedereen te kunnen uitnodigen, is het opdelen van jullie dag in verschillende onderdelen. Nodig bijvoorbeeld alleen jullie naaste familie uit voor de ceremonie, extra mensen voor het diner en de rest voor het feest. Zo is iedereen aanwezig op de grote dag, maar kun je hierbij toch keuzes maken die jullie kunnen helpen om te besparen.

Aan de andere kant is het wel belangrijk om na te denken over het feit dat het heel fijn is als jullie gasten echt deel kunnen nemen aan jullie bruiloft. Of jullie bruiloft nu een groot of klein budget heeft: hoe persoonlijker, hoe mooier!

Tijdens de gehele bruiloft organisatie kunnen jullie de creativiteit en hulp van familie en vrienden laten weerspiegelen op jullie grote dag. Dit kan bijvoorbeeld bij het maken van de decoratie, het plannen, helpen bij het menu of, bijvoorbeeld, het ceremoniemeesterschap. Laat jullie culinaire familie bijvoorbeeld allemaal iets bereiden of meebrengen voor een barbecue. Dit geeft jullie grote dag een lekker persoonlijk tintje!

Tips nodig bij het maken van de gastenlijst? Lees snel verder!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Het laagseizoen

Het laagseizoen is dé perfecte mogelijkheid om jullie bruiloft te vieren en om geld te besparen. De herfst en de lente zijn minder populaire momenten voor bruidsparen om hun grote dag te vieren – maar waarom eigenlijk? De herfst en lente brengen ook zoveel schoonheid met zich mee!

Het laagseizoen biedt jullie de mogelijkheid om een super speciale trouwlocatie te kiezen voor een stuk lagere prijs. Ook hebben veel trouwlocaties (net als andere leveranciers) goede aanbiedingen, waarbij je dezelfde service ontvangt voor een veel lagere prijs. Ook veel van de meest idyllische huwelijksreis bestemmingen hebben zeer goede aanbiedingen – waardoor jullie voor een lage prijs van de mooiste stranden en natuur kunnen genieten!

opslaanCredits: Josué Bonilla para Memento Ps
Credits: Josué Bonilla para Memento Ps

Menu opties

Het geserveerde menu op bruiloften is iets wat in de afgelopen jaren veel veranderd is. De tradities zijn versoepeld, en er zijn zoveel nieuwe mogelijkheden die de leukste diners mogelijk maken voor alle budgetten. Onder de meest populaire vormen van het bruiloft banket zijn het beperkte cocktail feest, waarbij mensen vrij zijn om rond te lopen en te praten met alle gasten. Obers komen langs met de lekkerste hapjes en drankjes, zodat iedereen heerlijk kan genieten! Wat we ook dit jaar vaker terug zien zijn hoekjes waarin het eten gereserveerd is – dit kan van alles zijn: van hapjes tot sushi, en van een barbecue tot zoetigheid.

Ook zien ze we steeds vaker de bruiloft buffetten, waarbij jullie gasten zichzelf kunnen bedienen aan de lekkerste gerechten. Het verlaagd niet alleen de prijs, maar biedt ook meer vrijheid aan jullie gasten. Handig; de meeste buffet catering services komen met een stylingdienst. Hoef je je daar ook geen zorgen meer over te maken!

Ook het  huidige concept van de bruidstaart is over de laatste jaren ontzettend veranderd. Steeds originele concepten en alternatieven worden aangeboden. Een grootse bruidstaart is al lang niet meer gewoon – steeds vaker wordt er gekozen voor verschillende soorten snoep, donuts, ijs, muffins of cake pops!

opslaanCredits: Leila Brewster
Credits: Leila Brewster

Besparen op wijze investeringen

Besparen op jullie bruiloft betekent niet dat jullie dingen moeten laten! Denk goed na over jullie investeringen, zodat jullie er al het mogelijke uit kunnen halen. Wij bevelen jullie van harte aan om een weddingplanner in te schakelen. Hoewel veel mensen denken dat dit een onnodige dienst is, zullen jullie merken dat de weddingplanner jullie juist kan helpen jullie budget aan te houden met handige tips en adviezen, terwijl jullie niet hoeven in te leveren op jullie grote wensen!

Waar gaan jullie op besparen? Laat het ons weten! Volg ons op FacebookInstagram & Pinterest om nooit meer wat te missen!

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!