In je bruidsjurk met een gezond kleurtje? Zo doe je dat!

In de voorbereidingen op weg naar je bruiloft maak je afspraken voor je bruidskapsel, je gaat naar een visagist voor je make-up en gezichtsverzorging, je besteed extra aandacht aan je handen en wie weet besluit je om extra te gaan sporten voor je bruiloft. Je denkt dat je nu alles af kunt vinken op het lijstje voor een stralende bruid maar… hoe zit het met je pipse winterhuidje?

Foto: Shutterstock

Wie weet trouw je in het voorjaar en bied de Nederlandse zon nog weinig gelegenheid om een beetje te kleuren. Een korte bruidsjurk vraagt natuurlijk om gebruinde benen. Of je raakt zo gestresst van het plannen dat je wel een extra shot vitamine D kunt gebruiken! Wij geven je een aantal tips over hoe jij een gezond kleurtje kunt krijgen voor je grote dag.

Liever jouw bruiloft in de zon vieren, in plaats van de voorbereidingen? Kies voor een destination wedding naar het Caribisch gebied!

Eet veel groente en fruit

Britse wetenschappers hebben ontdekt dat caroteen in groenten en fruit onze huid een aantrekkelijke ¨gouden¨ kleur geeft. Dit heeft voornamelijk betrekking tot de volgende producten: hete pepers, wortelen, spinazie, oranje fruit, cantaloupe meloenen, abrikozen en grapefruits. Toevallig zijn deze groenten en fruitsoorten volop te verkrijgen in het voorjaar dus snack je rond op deze heerlijke versnaperingen!

Foto: Shutterstock

Zelfbruinigingslotions

Zelfbruinigingslotions zijn de snelste en meest gemakkelijke manier om snel een kleurtje te krijgen. Nadat je de lotion voor het eerst opsmeert zie je vaak al na 6 uur een verschil! Zorg alleen wel dat je goed scrubt van te voren en de droge plekken van je huid (zoals ellebogen en knieën) insmeert met gewone lotion of vaseline. De zelfbruinigingslotion werkt namelijk het beste op een nieuwe, goed gehydrateerde huid. Hierdoor krijg je een zo effen en natuurlijk mogelijke teint.

Credits: Mon et Mine

De zonnebank

De zonnebank is een van de meest populaire manieren om een kleurtje te krijgen. Het vergt namelijk geen lichamelijk moeite want je hoeft alleen zo’n 15-20 minuten te liggen in een warme cabine. Aangezien de zonnebank niet de meest risico vrije methode is, hebben wij een lijstje met do’s en don’ts voor je opgesteld.

  • Do’s

– Laat je huidtype bepalen in een zonnestudio of door een schoonheidsspecialiste
– Sluit je ogen en ontspan of luister naar je lievelingsmuziek
– Jezelf insmeren met een vochtinbrengende crème en aftersun
– Voldoende drinken na de zonnebank om je vochtgehalte op peil te houden
Wacht minimaal 48 uur tot je weer onder de zonnebank gaat

Foto: Shutterstock
  • Don’ts

Een week voor je bruiloft starten met zonnen, bouw het geleidelijk op
– Vergeten om de gebruiksaanwijzing van de zonnebank te lezen
– Gaan zonnen met make-up, dit kan huidirritaties veroorzaken
– Door blijven zonnen als je uitslag of jeuk hebt, ga bij twijfel naar je huisarts
– In de lampen kijken: er zijn speciale UV-brillen verkrijgbaar
Zonnebrandcrème gebruiken, het is beter om de lampen goed in te stellen

Succes en… zon met mate!

Niks missen van Zankyou? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: Shutterstock
5 bruidsmake-up trends van 2018
Of je nu houdt van een 'natural look' of gaat voor opvallende make-up: de bruidsmake-up trends van 2018 zijn van alle markten thuis! Voor welke look ga jij?
Foto: Trouw Trendy - Styling: Troupe de Luxe -  Bruidstaart: Micha en Diana’s Pâtisserie - Visagie: ColourYourFaceUp - Haarstyling: KnapKnipwerk
Wat doe je na de bruiloft met je trouwjurk?
De huwelijksreis is achter de rug, de foto's zijn binnen en je begint zelfs al aan je nieuwe achternaam te wennen... Maar wat doe jij met je bruidsjurk? Wij geven een aantal opties!
Foto: Shutterstock
Trouwkaarten uitkiezen en versturen doe je zo!
Trouwkaarten versturen lijkt een eitje, maar er komt stiekem meer bij kijken dan je in de eerste instantie denkt. Hier lees je alles waar je aan moet denken als je bezig bent met het versturen van jouw trouwkaarten.

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie