• Online magazine
  • Een originele first dance? Ontdek een selectie aan dansscholen in Amsterdam en zie handige tips!

Een originele first dance? Ontdek een selectie aan dansscholen in Amsterdam en zie handige tips!

Is jullie bruiloft in zicht, maar nog niet nagedacht over jullie openingsdans? Aangezien deze niet mag ontbreken op jullie bruiloft, geven wij jullie een aantal tips mee en vestigingen van dansscholen in Amsterdam zodat jullie goed voorbereid zijn voor het grote moment..

  • Andere services
  • Aanbeveling
  • Openings dans
  • Bruidspaar
  • Noord-Holland

Natuurlijk wil je jullie huwelijksfeest graag spectaculair starten met een openingsdans. Maar niet iedereen ziet meteen voor zich hoe je zoiets dan aan moet pakken. Hoe bedenk je een choreografie? Wat voor stijl dans past het beste bij jullie? En welke muziek? Zo zijn er nog meer vragen die komen kijken bij het denken aan een openingsdans. Zankyou helpt je graag op weg door een aantal praktische tips mee te geven en bied jou de keuze uit 3 fantastische dansscholen uit Amsterdam aan. Op deze manier zul jij op je bruiloft de sterren van de hemel dansen! Lees ook alles wat je moet weten over de openingsdans met professionele

opslaanArma Fotografie
Credits: Arma Fotografie
Adverteren

Zet je favoriete dansmuziek op en laat je inspireren door de volgende tips en dansscholen die wij jullie aanbevelen..

Denk aan praktische zaken

Voordat je ook maar één pasje op de dansvloer maakt, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Wat wil je graag: een romantische droomvoorstelling of een stoer en pittig optreden? Hebben jullie een speciaal liedje waar jullie graag het feest mee willen openen, zoek daar dan een passende dans bij. Maakt het liedje niet uit? Dan kan natuurlijk alles. Let op: denk ook aan je jurk! Als jij gekozen hebt voor een nauwsluitende fishtail-jurk, kunnen bepaalde dansen wel eens lastig worden. Houd ook een beetje rekening met jullie talenten: maak het jezelf niet te moeilijk. De openingsdans voor je bruiloft moet voor jullie ook leuk zijn en dus vooral niet voor teveel oefenstress zorgen.

Ready2Dance

Ready2Dance is geen gewone dansschool. Zij zijn ontstaan uit een groep professionele dansers die bijna elke week optraden op dance events, beurzen, bruiloften en corporate business events. De choreograaf heeft enorm veel ervaring met het creëren van een unieke openingsdans voor bruidsparen. Een bruidspaar kan kiezen uit verschillende opties namelijk; een openingsflashmob en een unieke openingsdans op maat. Ready2Dance is een dansschool waarbij gezelligheid en plezier voorop staan!

opslaanReady2Dance
Credits: Ready2Dance

Type dans?

Er zijn zoveel dansen, dat het lastig is om te kiezen. Een rumba is vaak een goede keuze: romantisch, vrij rustig en makkelijk om aan te leren. Ook een quickstep is goed te doen: die pik je snel op en bovendien kun je deze dans makkelijk ‘aankleden’ met een paar eenvoudige draaien. Nog een voordeel van een quickstep is dat je deze dans op verschillende liedjes (en snelheden) kunt dansen. Ga je voor klassiek en stijlvol? Leer dan de wals. Super romantisch en zelfs de stijfste hark kan deze dans onder de knie krijgen.

Dansschool Redlex

Dansschool Redlex is een dansschool in Amsterdam Noord onder leiding van Redmond Valk en Alexandra Matteman. Samen meervoudig Nederlands kampioen Ballroom en Latin dansen en o.a. bekend als deelnemer aan het dansprogramma strictly come dancing van de AVRO.
Dansschool Redlex is voornamelijk gespecialiseerd in het verzorgen van ballroom en latin cursussen, maar kunt u er mede door de ervaring van redlex in de danswereld perfect terecht voor uw “Wedding Dance/Openingsdans”!
Zo heeft u de keuze uit vele opties voor uw openingsdans. Zoals een klassieke waltz, tango, quickstep, cha cha, rumba of jive, of een leuke freestyle choreografie. Zelfs een combinatie tussen klassieke en freestyle dansen is mogelijk. Alles voor het verassingseffect. Dit alles kan in een leuk thema worden gegoten en kunt u muziek op maat bij Redlex laten mixen.
opslaanDansschool RedlexMeer lezen “Dansschool Redlex”
Credits: Dansschool Redlex

Latin lovers?

Tot nu toe hadden we het steeds over het meer klassieke stijldansen, maar je kan natuurlijk ook verder denken: go latin! Wat te denken van een zwoele salsa of merengue? Super als jullie een bruiloft met een tropisch of zomers thema hebben.

Bruidsdans

Bruidsdans.nl is een onderdeel van dansschool Redlex in Amsterdam Noord speciaal gericht op bruidsparen. De perfecte openingsdans/wedding dance leer je bij bruidsdans.nl. U heeft totaal geen danservaring nodig om tot een mooi eindproduct te komen! Wij bieden u gegarandeerd een mooie openingsdans. Velen gingen u al voor!

opslaanBruidsdansMeer lezen “Bruidsdans”
Credits: Robduelifotografie.com

Wat je ook besluit te doen: begin op tijd met voorbereiden. Een normale danscursus duurt vaak wel een paar maanden. Heb je niet zoveel tijd? Geef dit dan aan bij de dansschool en zij zullen er alsnog alles aan doen om voor jou een geniale openingsdans te verzinnen waar je geen maanden voor hoeft te oefenen. Maar bedenk wel, dat een verrassende openingsdans voornamelijk ontstaat wanneer jullie daar de tijd voor nemen. Doe inspiratie op en ontdek de openingsdans van Kyle en Nicole of de openingsdans waar een ontzettend creatieve choreografie in zit.

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Arma Fotografie Trouwfotografen
Dansschool Redlex Dansscholen
Bruidsdans Dansscholen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!