Oranje! Ook een prachtige themakleur voor op je bruiloft!

Nederland hult zich op koningsdag massaal in onze nationale kleur oranje. En terecht! Oranje is een hele frisse, vrolijke kleur. En niet alleen op Koningsdag. Het is ook een fantastische kleur voor op je bruiloft.

Net als bij elke themakleur kan je het zo bont maken als je zelf wilt. Hier en daar een accentje of heel duidelijk aanwezig. Je bepaalt zelf in hoeverre je de kleur door wilt voeren. Hieronder een paar tips ter inspiratie.

Foto: Yulia MusinaMeer lezen “Foto: Yulia Musina”
Credits: Yulia Musina

Huisstijl
Via je uitnodigingen kan je de themakleur al kenbaar maken door middel van een subtiel oranje lijntje of een feestelijke oranje strik. Er zijn voldoende mogelijkheden om er je eigen persoonlijke draai aan te geven. De door jouw gekozen stijl kan je verder doorvoeren in al het drukwerk dat je gedurende de dag gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan naambordjes, het dagprogramma, de liturgie en de menukaart.

Kleding
Een oranje trouwjurk is wellicht iets teveel van het goede, maar een mooi oranje lint om je middel, elegante oranje pumps of een oranje armbandje geven net dat leuke accentje. Of wat dacht je van een oranje petticoat onder je trouwjurk? Voor de bruidegom kan je denken aan oranje sokken, een oranje vlinderdasje of oranje bretels. Leuk, passend en met een stoere uitstraling.

Gasten
Ook je gasten kan je vragen met de themakleur mee te gaan. Om te voorkomen dat men de brullende-leeuw-outfits uit de kast haalt en je bruiloft op een supporterbijeenkomst van het nationaal elftal gaat lijken, zou ik wel adviseren om de dresscode duidelijk te omschrijven. Termen als “een vleugje oranje” of “orange chic” zijn hiervoor erg geschikt.

Foto: Yulia MusinaMeer lezen “Foto: Yulia Musina”
Credits: Yulia Musina

Bloemen
Rozen, tulpen, gerbera’s…..Nederland is gelukkig rijk aan een breed scala aan oranje bloemen. Op dit onderdeel kan je je dus naar hartenlust uitleven. In je trouwboeket, de corsages, langs de loper en natuurlijk op de tafels. Heb je liever een andere kleur bloemen maar wil je de themakleur toch terug laten komen? Gebruik dan doorzichtige bloemenvazen en doe daar schijfjes sinaasappels in.  Of plaats een aantal sinaasappels op de tafels, boor een klein gaatje in de sinaasappel en steek daar een bloemetje in. Leuk, budgetvriendelijk en helemaal passend in de themakleur!

Decoratie
Wapperende oranje linten vormen een geweldige decoratie. Je kan ze kant-en-klaar kopen, maar met lapjes stof van de markt maak je ook heel eenvoudig zelf de mooiste versieringen. Knip er repen van en hang ze aan de stoelen, bevestig ze aan stokjes en steek die in het gras, hang ze in de boomtakken, maak een tasselslinger of creëer je eigen backdrop.

Foto: Yulia MusinaMeer lezen “Foto: Yulia Musina”
Credits: Yulia Musina

Oranjebitter
Dit typische Hollandse drankje mag op een oranje-bruiloft natuurlijk niet ontbreken. Leuk om mee te toosten of als bedankje voor je gasten!

Combineren
De combinatie oranje-wit geeft een frisse zomerse uitstraling, maar ook minder voor de hand liggende kleurencombinaties zoals oranje-fuchsiaroze, oranje-geel of oranje-turquoise geven een verrassend effect. Probeer en combineer!

|Video: NP Films 

Volg Zankyou op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ideetjes voor jouw bruiloft.

Deze post is geschreven door gastblogger Hellen Meijer. Deze creatieve en enthousiaste weddingplanner heeft een grote passie voor het organiseren van themabruiloften. Nieuwsgierig? Bezoek haar website: www.nozza.nl

Laat een bericht achter

foto: Kempff Fotografie
De 10 lastigste items voor de planning van jouw bruiloft waar je zeker een professional voor nodig hebt!
Ben jij verloofd en gaan de voorbereiden van jullie bruiloft van start? Verdiep je dan eerst alvast even in dit artikel en weet na afloop waar jullie de focus op moeten leggen!
Foto: Melissa milis - De inspirerende bruiloft van Marc & Matray
De inspirerende bruiloft van het knappe stel Marc & Matray!
Bekijk en Lees hier hun verhaal...
Foto: Shutterstock
De mooiste trouwkastelen van Nederland!
Door te trouwen in een trouwkasteel hebben jullie eindelijk de betoverende bruiloft van jullie dromen. Met zoveel keuze in ons kikkerlandje hebben wij de mooiste trouwkastelen voor jullie op een rijtje gezet!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie