Wat is de meest gekozen trouwdatum in 2018?

Nu we al in de tweede maand van 2018 zitten, vragen we ons nog een keer af wat de meest gekozen datum voor bruiloften is dit jaar. Want, hoewel alle weekenden van mei tot september meestal vol zitten met bruiloften, is er altijd een datum die vaker gekozen wordt dan de rest. De data is één van de eerste dingen die je zult moet gaan regelen tijdens de organisatie van je bruiloft – dit is dus zeker iets om rekening mee te houden! Er zijn heel veel factoren die van invloed zijn op het kiezen van een datum. Lees snel verder welke data het meest populair zijn! 

Zoals ook in voorgaande jaren zijn juni, juli en september de meest gekozen maanden voor een bruiloft. Er is een duidelijke, voor de hand liggende, kristalheldere reden: het weer. Want de regen is geen graag geziene gast en als die wordt verwacht, breekt paniek uit. Hoewel je het in Nederland nooit weet met het weer, is het beter om de kansen zo klein mogelijk te houden.

In dit opzicht wint juni het van juli en september als het aankomt op het aantal bruiloften. Waarom? Wij zijn geen meteorologen, maar we weten dat als het warm wordt, het in juli en augustus meestal verstikkend heet wordt, waar je in juni nog voor een aangename warme temperatuur kan kiezen. In september is de kans op regen weer groter. In juni zijn de dagen langer (20 juni is de langste dag van het jaar) en kun je langer genieten van het daglicht.

Luis Tenza

Foto: Luis Tenza

Na juni is september de meest gekozen maand: de temperatuur is nog steeds goed en misschien nog wel lekkerder na de warme maanden juli en augustus. Het is nog steeds aangenaam, maar het koelt ‘s avonds wel sneller af. De herfst staat immers al bijna voor de deur. De meest gekozen trouwdatum dit jaar is 1 september 2018. Maar de maand waarin de meeste bruiloften plaatsvinden is juni.

Op plaats twee staat een datum in de zesde maand van het jaar: 23 juni 2018. Vorig jaar was het nog 17 juli, maar dat komt ook door 17-07-2017. 18-08-2018 doet het dit jaar ook goed. Maar veel stellen kiezen toch liever voor een datum in juni of september.

ARSFoto
Foto: ARSFoto

Zoals we zien, verandert de trend niet veel en zijn juni en september de maanden met de meeste bruiloften. Komt dit overeen met de door jou gekozen datum? 

Voor meer inspiratie voor de bruiloft van jouw dromen, kijk ook zeker naar deze real wedding op Sicilië en de Bohemian bruiloft van Johan en Marga aan het water!

en te gekke win acties volg je ons op PinterestInstagram en Facebook

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Style 4005_0001. Credits: Sincerity Bridal
Word een Sincerity Bridal bruid in 2018 en draag één van deze ontwerpen op je grote dag!
De nieuwe collectie trouwjurken van Sincerity Bridal presenteert in 2018 de meest romantische designs voor moderne bruiden.
Style 8942. Credits: Justin Alexander
Jouw romantische én elegante droomjurk vind je in de collectie van Justin Alexander voor 2018!
Ontdek de nieuwe collectie van Justin Alexander voor 2018. Sensuele trouwjurken voor de elegante bruid!
Foto: Cheffi's
Dit zijn ze dan: de 7 meest besproken trends voor bruidstaarten in 2018!
Zijn jullie een hip koppel en volgen jullie graag de nieuwste trends? Dan mag je deze zeker niet overslaan bij het uitkiezen van jullie bruidstaart. Wij hebben de zeven meest besproken trends voor de bruidstaarten in 2018 op een rijtje gezet!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie