Talking budget: 7 tips om het bruiloft budget te bespreken met je partner

Geld besparen, uitgeven…. Het wordt nooit gezien als een leuk onderwerp om over te praten. Maar toch is het nodig! Zo dromen veel vrouwen al van kleins af aan van hun grote dag en weten precies hoe alles er uit moet komen te zien van de trouwjurk tot aan de locatie. Aangezien het budget dat jullie aan de bruiloft willen besteden erg varieert per persoon geven wij 7 tips om het budget met je partner te bespreken. Lees snel verder!

Of er een formule bestaat voor het berekenen van het budget dat je nodig hebt voor de bruiloft? Nee helaas niet, maar wij kunnen je wel verder helpen met een stappenplan voor het berekenen van het budget voor de bruiloft

Foto: SUEGRAPHY
Foto: SUEGRAPHY

1. De eerste tip die wij je meegeven is om duidelijk te zijn over de stijl van de bruiloft die je wilt. Dit heeft namelijk aardig wat invloed op het uiteindelijke budget wat jullie gaan opstellen.

2. De gastenlijst komt op een goede tweede plek. Nozza Wedding & Events Design vertelt: “De hoeveelheid gasten speelt een grote rol in julie budget. Besef dus goed wie je wilt uitnodigen!” In het geval van het verhogen van het aantal gasten naarmate de voorbereidingen vorderen, om welke reden dan ook, zal dit onvermijdelijk zorgen voor veranderingen in het gebudgetteerde geld voor de bruiloft. De kosten gaan dan vaak omhoog!

Foto: Silver Creations Photography
Foto: Silver Creations Photography

3. Op de derde plek komen de bloemen. Hier zijn jullie misschien verbaasd over, maar dit kan een hoge kostenpost zijn! De kosten voor deze decoratiestukken kunnen hoog oplopen dus verkijk je hier niet op. Bespreek samen welke bloemen je graag op de bruiloft wilt zien en trek hier een budget voor uit.

4.Wees eerlijk naar elkaar toe wanneer jullie over het budget gaan bespreken. Geef allebei eerlijk aan wat jullie ideeën zijn.  Ga samen zitten en probeer over de zaken te praten zonder een gemiddeld cijfer in je hoofd te hebben. Luister goed naar elkaars wensen en laat de ander uitpraten. Iets wat voor jou wellicht totaal niet belangrijk is kan voor een ander het belangrijkste punt zijn. Nozza Wedding & Events Design vertelt: “Soms moet je keuzes maken. Extra geld uitgeven aan een onderdeel wat jij belangrijk vindt, betekent dat je wellicht minder te besteden hebt voor iets anders.”

Foto: Silver Creations Photography
Foto: Silver Creations Photography

5. Vergelijk en contrasteer. Het huwelijk gaat om compromissen sluiten en daar kunnen jullie tijdens het opstellen van het budget alvast mee beginnen!

6. Stel voor om een expert in te huren. Een bruiloft is niet zomaar één van de beste dagen van je leven. Als jullie beiden niet zulke sterspelers zijn wat betreft het bewaken van een budget raden wij jullie aan om een financieel expert in te huren. Ook kan een weddingplanner voor jullie het budget beheren.

Foto: SUEGRAPHY
Foto: SUEGRAPHY

7. Houd rekening met wat jullie te besteden hebben. Bekijk jullie inkomens en eventueel spaargeld wat er aan te pas moet komen. Bespreek met elkaar wat hiervan op zij kan worden gelegd. Het is absoluut niet nodig om jezelf in de schulden te werken voor een bruiloft! Nozza Wedding & Events Design geeft als extra tip: “Wees realistisch! Heb je niet voldoende budget om jouw droombruiloft te realiseren en wil je nergens inleveren, overweeg dan wat later te trouwen zodat jullie nog wat langer kunnen sparen.”

Met deze tips komt het zeker goed! Komen jullie er toch niet helemaal uit? Of zijn jullie onzeker over het budget? Dan kunnen jullie altijd raadplegen bij een expert! Lees hier ook  6 ultieme tips voor een budget-vriendelijke bruiloft.

Foto: SUEGRAPHY
Foto: SUEGRAPHY

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op PinterestInstagram en Facebook

 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: Shutterstock
Op deze manier wordt het leuk om de tafelschikking voor je bruiloft te maken!
Het is een lastige opgave, de tafelschikking maken voor je bruiloft, maar tegelijkertijd is het ook zo leuk om te doen! Weer een stapje dichterbij de mooiste dag van je leven.
Hoe organiseer je een intieme bruiloft? Wij geven tips!
Hoe organiseer je een intieme bruiloft? Wij geven tips!
Houden jullie de bruiloft liever intiem? Dit kunnen wij volledig begrijpen! Lees hier 5 tips voor een geweldige, intieme bruiloft!
Voorkom dat je dag in het water valt: hoe overleef ik een regenachtige bruiloft in 5 stappen!
Voorkom dat je dag in het water valt: hoe overleef ik een regenachtige bruiloft in 5 stappen!
Laten we eerlijk zijn: als je in Nederland trouwt is er best wat kans op regen. Daarom leggen we je in dit artikel uit hoe je de dag waterproof kan maken!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie