• Online magazine
  • Unplugged Wedding - Zorgeloos genieten van de bruiloft zonder telefoons!

Unplugged Wedding - Zorgeloos genieten van de bruiloft zonder telefoons!

Steeds meer stellen vragen hun gasten om hun mobiele telefoons en camera's op de bruiloft in hun tas of zak te laten zitten. Wij vertellen je waarom!

Unplugged Wedding - Zorgeloos genieten van de bruiloft zonder telefoons!
  • Begin organisatie
  • Aanbeveling

Het is moeilijk voor te stellen hoe het dagelijks leven eruit zou zien zonder de smartphone. Foto’s maken, appen en actief zijn op social media – veel mensen verlaten hun huis niet zonder hun mobiele telefoon. Het is dus geen wonder dat telefoons ook worden meegenomen op bruiloften. Bij een “Unplugged Wedding” is het anders.

Adverteren

Voor bruidsparen die helemaal klaar zijn met vrienden die 24/7 op social media te vinden zijn en familieleden die een foto van jullie bruidstaart doorsturen voor jullie deze überhaupt aan hebben gesneden is er een spraakmakende trend: de unplugged wedding. Een unplugged wedding houdt in dat alle apparaten die mee zijn naar de bruiloft uit staan en het meebrengen van smartphones is ten strengste verboden. Dit klinkt misschien een beetje heftig en benauwend, maar gaandeweg van dit artikel zal je steeds meer beseffen hoe bevrijdend dit juist kan zijn!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Waarom zouden jullie moeten kiezen voor een unplugged wedding? 

Een goede vraag is: waarom een unplugged wedding? Komt het niet een beetje gek over om de gasten te verbieden hun smartphone mee te nemen? En daarnaast is dit toch ook helemaal niet van deze tijd? Niets is minder waar. Ten eerste: het is jullie dag. Dit betekent dat alles op die dag om jullie draait. Tegenwoordig is iedereen zo bezig met alles vastleggen via de smartphone, waardoor vergeten wordt te genieten van het moment en dit is zonde! 

Stel je nu eens voor dat je op de bruiloft staat. Jij komt net binnen gelopen en jouw nicht vraagt om een selfie. “Leuk!”, denk je. Tot je BFF daarna meteen een boomerang van jou in je jurk wil. Waarna alle vriendinnen dit zo’n leuk idee vinden dat jij nu opeens 15 keer achter elkaar je heupen staat te shaken in jouw jurk, zodat iedereen een leuke story op Instagram kan plaatsen. Dit is dus wat je NIET wilt op jouw bruiloft!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Hoe zorgen wij dan voor leuke foto’s? 

Hierboven werd een vervelend voorbeeld genoemd, maar wanneer iedereen foto’s maakt kan dit natuurlijk ook goed uitpakken. Je zou kunnen denken: des te meer foto’s van hoe prachtig ik eruit zag op die dag, des te beter! Dit is echter niet het geval. Jullie hebben een dure, top-fotograaf ingehuurd die maar wat graag de mooiste momenten op jullie bruiloft vastlegt. Als iedereen met een telefoon voor het beeld van deze fotograaf staat kun je je misschien wel voorstellen dat dit geen goede beelden op zal leveren. Op zo’n manier beperk je de fotograaf dus zelfs in zijn/haar werk. En dat is precies wat je niet wilt hebben!

Marieke, van Beleef je Portret, zegt hierover het volgende: ¨Zo´n dag als deze is voor iedereen die jullie hebben uitgenodigd en het is logisch dat mensen dit willen vastleggen. Maar, voor de echte en mooie beelden hebben jullie een professionele fotograaf ingehuurd, en die kan het beste zijn of haar werk doen als niet alle gasten met telefoontjes in de weg lopen. Het ziet er ook nog eens niet gezellig uit!¨

opslaanFoto: Beleef je Portret
Foto: Beleef je Portret

Hoe breng je dit over naar je gasten?

Zoals we al eerder lieten vallen denken veel bruidsparen dat het een beetje een strenge maatregel is die je jouw gasten oplegt. Hoewel dit totaal niet het geval is, kunnen wij wel begrijpen dat jullie dit niet zo over willen doen komen bij jullie gasten. De manier waarop jullie dit overbrengen op jullie gasten is dan ook heel belangrijk. Als jullie een weddingplanner hebben dan helpt hij of zij jullie maar wat graag met het vinden van een manier die bij jullie past, maar wij hebben alvast een paar ideetjes op een rij gezet:

  • Maak bordjes in de stijl of thema van jullie bruiloft waar duidelijk op staat dat dit een unplugged wedding is. Wees creatief! 
  • Laat je meest schattige nichtje of neefje rondlopen met een bord waar op staat dat er geen telefoons aan mogen staan op de bruiloft.
  • Vraag jullie ceremoniespreker van tevoren hier een opmerking over te maken waarin hij/zij duidelijk maakt dat dit jullie wens is en dat er respect voor wordt gevraagd.
opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Het nadeel van een unplugged wedding is dat jullie niet direct foto´s hebben die jullie alvast kunnen delen. Daarom geeft Marieke, van Beleef je Portret, als tip om iemand aan te stellen als ¨Chef Telefoon¨. ¨Laat alleen deze persoon tijdens de ceremonie (of tijdens de hele dag…) foto´s maken met zijn of haar mobieltje. Zo heb je alvast wat snapshots van de grote dag, maar maak je ook optimaal gebruik van mij als fotograaf!¨

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Het is lastig te beslissen of smartphones jullie bruiloft uiteindelijk ten goede of ten slechte zullen doen en uiteindelijk is de keuze aan jullie of social media een zegen of een vloek is op jullie bruiloft. Als jullie er toch voor kiezen, vraag de gasten dan alle foto’s te uploaden op jullie eigen Zankyou trouwwebsite. Zo hebben jullie alle foto’s op één plek, staan de foto’s veilig én zijn ze ook nog eens in hoge resolutie (in tegenstelling tot de vermindering van de kwaliteit bij Facebook).

Nog op zoek naar een professionele fotograaf? Kijk dan zeker eens op de website van Beleef je Portret: voor foto´s met humor, emotie en een vintage touch!

Wij zijn benieuwd wat jullie vinden van een unplugged wedding! Laat het ons weten op Instagram of Facebook en volg ons ook op Pinterest voor alle inspiratie voor jullie bruiloft!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Beleef je Portret Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!