Trouwen in het buitenland: voordelen vs. valkuilen

Voor veel stellen met trouwplannen is het een droom: trouwen in het buitenland. Net even helemaal anders en je kunt het precies zo inrichten als je het zelf wilt. Maar er zijn ook valkuilen op de weg naar je buitenlandse droombruiloft. Om je een goede afweging te kunnen laten maken, vind je hieronder de grootste voordelen en valkuilen. Maar geen stress! Iedere valkuil bevat ook een tip over hoe je hiermee het beste om kunt gaan.

Credits: SUEGRAPHY

De locatie

Voordeel: Een schitterende plek waar jij en je lief automatisch helemaal op je gemak zijn. Zonnetje erbij, heerlijk op het strand, middenin de natuur of in een schitterend oude stad als Barcelona! Een sublieme setting waar je altijd al van hebt gedroomd!

Valkuil: Per land zijn er natuurlijk ook weer voor- en nadelen en in een heel aantal landen kun je voor de wet niet eens trouwen. De ambassade van het land kan je meer vertellen over de wet- en regelgeving. Tip: Een weddingplanner lijkt in Nederland vaak een luxe maar is bij trouwen in het buitenland praktisch onmisbaar omdat ze vaak ook het papierwerk regelen. Begin ook zeker op tijd hiermee aangezien het plannen van een huwelijk in het buitenland meer tijd kost dan in Nederland.

Credits: Dario Endara Photography

De gasten

Voordeel: Mooier wordt het niet: je deelt deze oh-zo-bijzondere dag met een selecte groep van jullie naaste familie en beste vrienden. Je hebt dus alle tijd om iedereen te spreken en kunt heerlijk jezelf zijn! Ook heeft trouwen in het buitenland zo’n heerlijk soort vakantie gevoel. En wat is nou leuker dan op vakantie te gaan met je vrienden, familie en natuurlijk je grote liefde?

Valkuil: Maar wie neem je mee en het moeilijkste: wie niet? Dit blijft lastig natuurlijk omdat je niemand voor het hoofd wilt stoten. Tip: Het bruidspaar betaalt veelal voor reis en verblijf van de belangrijkste gasten (naaste familie en beste vrienden). Als andere gasten dan graag aanwezig willen zijn, kan dat natuurlijk mits ze hun eigen reis en verblijf bekostigen.

Credits: SUEGRAPHY

Kosten

Voordeel: Het klinkt gek, maar trouwen in het buitenland met een klein budget: dat kan! Minder gasten betekent dat de kosten makkelijker te overzien zijn en aangezien je toch alles over een iets andere boeg gooit: een chique zomerjurk als trouwjurk, zijn pak wordt een stoere bermuda en het diner wordt een heerlijke “on-the-beach barbecue”! Wees creatief, dit is je kans om het anders te doen!

Valkuil: Ook in het buitenland geldt: je kunt het zo gek maken als je zelf wilt! Tip: Kijk goed naar de setting van de ceremonie en het feest en houd je budget heel goed in de gaten. Vraag je leveranciers of hun genoemde prijzen inclusief zijn en wat voor kosten je er nog bij kunt verwachten.

Credits: Lera Fotografie

Natuurlijk zijn er nog tal van voordelen en valkuilen te noemen maar dit zijn de belangrijkste waarmee je rekening moet houden. Vele bruidsparen zijn jullie voorgegaan in deze unieke manier van trouwen en wij zijn absoluut fan! Dus als het even kan, zéker doen!

Laat een reactie achter: Wat zou jullie droombestemming zijn?

 

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Meer informatie

Comentaar (3)

iristbouw
7 jul 2012

Mijn droom bestemming om te gaan trouwen is: Ierland locatie Cliffs of Moher plaats O’Brien’s Tower dit is voor mij een zeer speciale plek om dat zo wel me moeder als me broertje hier zijn uitgestooit zijn.

Zou dit mogelijk kunnen zijn?

Antwoorden
Zankyou
9 jul 2012

Beste Iris,

Onze Ierse collega bij Zankyou was ook meteen enthousiast over dat gebied. Zij raadde wat locaties aan, die misschien de moeite waar zijn (zie links hieronder).

Locaties: http://www.shannonheritage.com/CastleWeddings/;
http://www.cliffsofmoher.ie/Facilities/O%27Brien%27sTo…;
http://www.friendsofwater.com/Ireland_Wedding.html;
http://www.seaview-doolin.ie/doolin-wedding/

We horen graag van je wat het is geworden

Anke
Zankyou

olivia
11 jul 2012

Hai Iris,

Wat bijzonder zeg! Laat je ons inderdaad even weten wat het geworden is?

Groetjes,
Olivia

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie