Trouwen in Nederland? Houd rekening met alle weersomstandigheden!

Trouw je in Nederland? Houd dan rekening met weeromstandigheden die je absoluut niet had kunnen voorzien. We geven je wat tips zodat je een TOPdag hebt ongeacht het weer.

  • Begin organisatie
  • Adviseren
  • Bruidspaar

We trouwen in juni! We houden van de zon, de zomer, de lange gezellige en zwoele zomeravonden. En natuurlijk trouwen we buiten onder die mooie, grote en karakteristieke boom met al onze dierbaren om ons heen. Maar trouw je in Nederland? Houd dan rekening met weeromstandigheden die je absoluut niet had kunnen voorzien. We geven je wat tips zodat je een TOPdag hebt ongeacht het weer.

opslaanCredits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography
Adverteren

In Nederland is het allang niet meer mogelijk om bij het plannen van een bruiloft rekening te houden met de weersomstandigheden. Een lentedag kan tegenwoordig aanvoelen als een heus winterklimaat waarin het koud en guur is. In de zomer kan het he-le dagen regenen het vervolgens doorslaan naar een hittegolf waardoor alles plakt en je overmand wordt door de warmte.

Het kan vriezen…en het kan dooien

De kans dat het in juli vriest is niet zo groot, de kans dat je in december een stralende dag hebt zodat je je bruiloft buiten kunt vieren is tevens behoorlijk klein! Er zijn geen garanties, niet in de winter en ook niet in de zomer. Wil je vreselijk graag een buitenbruiloft bedenk dan altijd een plan B. Ga op zoek naar een trouwlocatie die beide opties biedt zodat je een fijn alternatief hebt waarbij plan B zeker niet onderdoet voor je oorspronkelijke plan. Slot Doddendael is bijvoorbeeld een locatie waar je zowel in de prachtige boomgaard als in de ridderzaal kunt trouwen.

opslaanLocatie: Slot Doddendael
Locatie: Slot Doddendael

Trouw je buiten in het bos, in het park, in je tuin, op een veld…zorg voor een degelijke overkapping. Je hebt geweldig leuke, mooie, trendy maar stevige overkappingen en (party)tenten zodat je toch buiten kunt trouwen.

Niet alleen de overkapping, maar ook de grond (gras, zand etc..) is uiteraard belangrijk. Je wilt niet dat je gasten met hun feestshoes wegzakken in de modder. Dus denk ook aan een stevige ondergrond en welke maatregelen er daarvoor getroffen moeten worden om ook bij nat weer geen problemen te krijgen. Zorg dat ook het buiten meubilair tegen een stootje kan. Bekijk deze real wedding voor meer inspiratie over buitenbruiloften!

opslaanCredits: Simone Bruidsfotografie
Credits: Simone Bruidsfotografie

Regen is… not a problem

De meeste bruidsparen worden niet blij van een sombere, stormachtige trouwdag met veel regen, maar dit hoeft op geen enkel wijze een spelbreker te zijn. Zorg voor een feestelijke paraplu, voor een bontje, voor regenlaarzen bij/tijdens de fotoreportage als je een deel daarvan buiten wilt laten plaatsvinden. Regen kan zorgen voor de meest waanzinnig mooie foto’s. Een professionele trouwfotograaf zal de weersomstandigheden gebruiken om daar alles uit te halen. Astrid Termaat is zo’n bruidsfotograaf die de meest gave foto’s in de meest barre weersomstandigheden kan vastleggen.

Maar denk ook vooral aan je gasten. Zorg ervoor dat zij comfortabel zijn, mocht je toch buiten willen trouwen, zorg voor heaters en mocht het in de avond nog wat afkoelen voor omslagdoeken of dekens. Heb je meerdere locaties waarin je gasten afstanden moeten overbruggen houdt dan rekening met mogelijk wat vertraging door het slechte weer, files en opstoppingen.

opslaanCredits: Astrid Termaat
Credits: Astrid Termaat

Hellup! We trouwen in een hittegolf

De kans op regen in de zomer is evenredig zo groot als te trouwen in een hittegolf. Je bent gegarandeerd van een heerlijk zonnetje, een buitenbruiloft onder de boom of in het prieel, maar ook de warmte kan zorgen voor problemen.  Zorg goed voor jezelf, maar ook voor je gasten. Plaats flesjes water bij elke stoel, een waaier en ijsjes voor de kindjes.  Zoek een beschut plekje en trouw niet in de volle zon. Verzin een frisse en fruitige cocktail die voor wat feestelijke verkoeling zorgt en je kunt voor wat schaduwplekjes zorgen door leuke DIY’s op te hangen of uit te zoeken bij Party Deco.

opslaanCredits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

Trouwen in de winter heeft heel veel voordelen

Trouwen in de zomer zorgt dus wel voor wat zorgen. Tussen het plannen van je bruiloft en de daadwerkelijk trouwdag zit meestal nog een behoorlijk lange periode. Een periode waarin je nog niet weet wat het weer zal gaan doen.

Besluit je om in de winter te trouwen dan zijn er een boel voordelen. Los van dat de winter van zichzelf al mega sfeervol is met warme kleuren, knapperend haardhout, kaarsen en het “knusse” gevoel, weet je zeker dat je niet voor de keuze komt te staan of je wel of niet buiten kunt trouwen. Je kunt je daardoor volledig richten op het organiseren van een sfeervolle “binnen”bruiloft.

opslaanCredits: Trouw Trendy
Credits: Trouw Trendy

Gegarandeerd een buitenbruiloft?

Wil je absoluut buiten trouwen zoek dan een zonovergoten bestemming met een warm klimaat in Zuid-Europa of daar buiten. Er zijn voldoende bedrijven die gespecialiseerd zijn in buitenlandse bruiloften en je daarmee kunnen helpen.

Bekijk: De mooiste buiten decoratie voor jouw bruiloft in 2017!

opslaanCredits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

Voordat je gaat plannen……

Weeg alle plussen en minnen tegen elkaar af. Van welk seizoen houden jullie het meeste? Is er een bijzondere datum die symbool staat voor het huwelijk. Welke sfeer past bij jullie en van welke locatie krijgen jullie kriebeltjes? Betrek dit allemaal in de keuze van je trouwdatum. Bekijk hier de tops en flops van een bruiloft in de herfst!

Auteur: Inge de Regt-Janssen / theway2yourwedding

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Trouw Trendy Trouwfotografen
Dario Endara Photography Trouwfotografen
Theway2yourwedding Weddingplanners
Simone Bruidsfotografie Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!