Hoeveel kost een trouwlocatie? Je leest het hier!

De zoektocht naar de perfecte locatie is heel spannend, maar hoeveel kost zo een trouwlocatie nou eigenlijk? Ontdek het hier!

  • Begin organisatie
  • Adviseren
  • Bruidspaar

Yes! Het is tijd voor het uitzoeken van de trouwlocatie. Hierbij moet je rekening houden met een aantal aspecten. Is deze groot genoeg voor alle gasten, sluit die aan op de stijl van de bruiloft en is het ook een beetje te doen qua reistijd. Dit is uiteraard heel belangrijk, maar hij moet ook een beetje betaalbaar zijn.

Hoeveel kost een trouwlocatie eigenlijk? Je ontdekt het hier!

opslaanFoto: Strand Paviljoen Zuid
Foto: Strand Paviljoen Zuid

Ligging van de locatie

Adverteren

De prijs van een trouwlocatie hangt af van een aantal factoren. Allereerst speelt de ligging mee. Aangezien je in Amsterdam voor een kledingkast als woonruimte al €500 per maand betaald kun je ook verwachten dat de kosten voor een trouwlocatie hier hoger op lopen dan in een stad als Tilburg. Daarnaast is de oppervlakte ook een belangrijke factor. Dit zal niet neerkomen op een verschil per vierkante meter, maar er is wel een aanzienlijk verschil tussen het huren van een landgoed of een simpele zaal. 

opslaanFoto: Amsterdam Boats
Foto: Amsterdam Boats

De soort locatie 

Dat brengt ons bij het volgende punt. Zoals je misschien wel weet zijn er verschillende soorten trouwlocaties. Een greep hieruit zijn restaurants, hotels, kastelen, landgoederen en partycentra. Over het algemeen zijn partycentra goedkoper om af te huren dan kastelen, maar ook dit hangt ervan af hoe gek je het zelf maakt. Vraag tijdens het contact met de trouwlocaties ook of de catering is inbegrepen. Hierdoor zal de totale prijs bij sommigen locaties meevallen en dat is natuurlijk altijd fijn! Daarnaast is het handig om te weten, aangezien je zelf dus geen cateraar in hoeft te schakelen.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om thuis te trouwen. Dat is persoonlijk en in je eigen vertrouwde omgeving. Hoewel het logisch klinkt is dit niet altijd goedkoper, aangezien er veel geregeld moet worden. Er moeten meubels gehuurd worden, alle gasten moeten naar het toilet kunnen en dan hebben we het nog niet gehad over die bende die zo een feest achter laat, waardoor een schoonmaakploeg wel op zijn plaats is…

opslaanFoto: Landgoed Duin en Kruidberg
Foto: Landgoed Duin en Kruidberg

Seizoen 

De prijs van een trouwlocatie hangt ook af van het seizoen waarin je trouwt. Het hoogseizoen om te trouwen is van juni tot september. Als jullie willen trouwen in deze maanden moet je daarom rekening houden met een iets hogere prijs die je voor de locatie betaald. Wees er op tijd bij, aangezien andere bruidsparen ook op jacht zijn. Als het je niet uitmaakt wanneer je trouwt en liever wat geld bespaart raden we je aan te trouwen in de herfst of winter. Deze tijd van het jaar is nou eenmaal iets minder geliefd en daarom goedkoper.

opslaanFoto: Landgoed de Salentein
Foto: Landgoed de Salentein

Ceremonie en feest op één locatie 

Een trouwlocatie boek je meestal voor een hele dag. Het is natuurlijk leuk om hier zoveel mogelijk gebruik van te maken! Dit is dan ook de reden waarom veel bruiden en bruidegommen zich klaarmaken voor de grote dag op de trouwlocatie zelf. Je zult ook wat geld besparen wanneer je het feest op dezelfde locatie geeft als de ceremonie. Nu hoef je maar één locatie af te huren en hoeven de gasten bovendien ook niet van hot naar her te reizen. Een win-win situatie dus!

opslaanFoto: Kwartier Noord
Foto: Kwartier Noord

Drank afkopen of drank turven? 

Over het algemeen wordt er aardig wat gedronken op een trouwfeest. Er is dan ook iets te vieren! Het is verstandig om van tevoren in te schatten hoeveel jullie gasten zullen drinken. Op basis van deze schatting kijken jullie of het voordeliger uit zal pakken wanneer jullie de drank afkopen of turven. Het afkopen van de drank betekent dat jullie een bepaald bedrag betalen per persoon voor bier, wijn en fris. Iedereen kan hier dan zoveel van drinken als ze willen en de prijs zal niet veranderen. Als jullie denken dat er nog enigszins een rem zit op het drankgedrag van jullie gasten is het wellicht voordeliger om de drank te turven. Er wordt dan simpelweg opgeschreven wat er gedronken is die avond en jullie krijgen de rekening later thuis gestuurd.

opslaanFoto: Kasteel Duurstede
Foto: Kasteel Duurstede

Prijzen verschillen 

De prijzen voor een trouwlocatie verschillen enorm en het is daarom lastig om te zeggen hoeveel jullie kwijt zullen zijn aan een trouwlocatie. Over het algemeen is het gemiddelde bedrag zo een €4500, maar jullie kunnen hier natuurlijk ver boven of ver onder komen te zitten. Onze tip: stel van tevoren een budget vast en kijk hoeveel jullie eraan uit willen geven. Houd dit budget goed in de gaten en dan kan er niets misgaan!

opslaanFoto: Strand Paviljoen Zuid
Foto: Strand Paviljoen Zuid

Neem tijdens het zoeken naar een trouwlocatie eens een kijkje op onze website. Hier vind je honderden prachtige locaties verspreid door heel Nederland! Mochten je er zelf niet uit komen dan mag je ons altijd een berichtje sturen en dan helpen wij met alle liefde bij het zoeken van de droomlocatie voor jouw bruiloft.

Voor meer inspiratie en alle hulp bij het plannen van jullie bruiloft volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!