City Mini Guide: Den Haag

Met de twee badplaatsen Kijkduin en Scheveningen is Den Haag een gewilde stad om te trouwen. Wij vertellen jou alles om jouw droombruiloft te organiseren in Den Haag.

  • Begin organisatie
  • Aanbeveling
  • Bruidspaar
  • Op het strand
  • Nederland

Den Haag: de enige grote Nederlandse stad aan de Noordzee. Met de twee badplaatsen Kijkduin en Scheveningen is Den Haag een gewilde stad om te trouwen. Droom jij van een bruiloft aan de elf kilometer lange kust van Den Haag? In deze Mini City Guide vertellen wij jou alles om jouw droombruiloft te organiseren in Den Haag. We hebben de beste leveranciers uit de industrie op een rijtje gezet en vertellen waar je rekening mee moet houden.

Foto: Wit Photography
Foto: Wit Photography

Locatie

De locatie van jouw bruiloft is het eerste waar je overna moet denken – vanaf hier kun je de rest van jullie grote dag organiseren! Wanneer je Den Haag als stad hebt gekozen, zijn de mogelijkheden voor een geschikte trouwlocatie eindeloos. Naast het brede zandstrand en het omvangrijke natuurgebied kent deze stad ook een rijke geschiedenis met historische gebouwen. In Den Haag kun je terecht bij grote heren- of landhuizen, maar ook kastelen om het ja-woord te zeggen.

Op of dichtbij het strand trouwen? In de badplaats Scheveningen kun je bij verschillende strandpaviljoenen terecht. Veel bruidsparen wijken dan ook uit naar een van de badplaatsen in plaats van Den Haag zelf. Ook een combinatie van historie en strand vind je op verschillende plekken.

Een van de onontdekte plekken om te trouwen in Den Haag is Kantine Visafslag. Op het terras – uit de wind en in de zon- kun je heerlijk genieten van het uitzicht op de haven. De locatie is basic en trendy en vrijwel alles is er mogelijk. De gehele dag kan naar jouw ideeën en wensen worden ingevuld. Kantine Visafslag is een officiële trouwlocatie en de ambtenaar van de Burgerlijke stand de huwelijksceremonie komen voltrekken.

Foto: Kantine Visafslag
Foto: Kantine Visafslag
Foto: Kantine Visafslag
Foto: Kantine Visafslag

Weddingplanner

Bruidsparen denken vaak dat het inhuren van een weddingplanner een overbodige kostenpost is. Toch is een weddingplanner niet alleen weggelegd voor bruidsparen met een groot budget en kan het juist kosten besparen. Het organiseren van een bruiloft kost immers veel tijd en moeite en met een weddingplanner worden deze zorgen uit handen genomen. De weddingplanner kan een juiste planning maken en het budget in de gaten houden.

Foto: Wit Photography
Foto: Wit Photography

Wanneer je een weddingplanner inhuurt, wordt vaak niets aan het toeval overgelaten. Bij het zelf organiseren van jouw bruiloft, kun je soms wat dingen vergeten. Jouw dag is immers niet compleet zonder jurk, accessoires, haar, make-up, maar ook muziek. De weddingplanner kan je veel stress ontnemen en heeft vaak connecties met de beste leveranciers. Zo kan de weddingplanner zorgen voor het design, de bloemen en de beste catering, zodat alles precies in jullie plaatje past. Alleen het beste is goed genoeg voor jouw grote dag!

Fotografie

Je hebt de locatie voor jouw droombruiloft vastgelegd en jullie weddingplanner regelt vele dingen voor jullie, maar je wil natuurlijk nog langer terug kunnen kijken naar deze geweldige dag en de prachtige locatie. Den Haag kent een aantal vooraanstaande fotografen die jouw dag naar wens kunnen vastleggen. Julie Algra Fotografie is erin gespecialiseerd om jouw bijzondere dag op een ongedwongen manier vast te leggen. Er wordt zo min mogelijk geposeerd en er is oog voor detail.

Foto: Julie Algra Fotografie
Foto: Julie Algra Fotografie
Foto: Julie Algra FotografieKlik voor meer!
Foto: Julie Algra Fotografie

Fotografe Renate van Dijk is ook een gespecialiseerd bruidsfotografe bij het bedrijf Wit Photography. Zij streeft er naar om ware emoties, een lichte look en ongedwongen reportages vast te leggen. Bij Wit Photography wordt jouw droomdag vastgelegd door twee fotografen. Wil je jouw droombruiloft klein en intiem houden? Het is dan ook mogelijk om één fotograaf te boeken.

Foto: Wit Photography
Foto: Wit Photography
Foto: Wit Photography
Foto: Wit Photography

Taart

De datum, de locatie, de fotografie: je hebt het allemaal tot in de puntjes geregeld. Het thema en de sfeer van je bruiloft staan vast, maar je wil dit ook graag terugzien bij de keuze in je taart. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden zoals een moderne taart of juist een romantische taart. Wil je bloemen op de taart of juist kant? Deze keuzes kunnen net het verschil maken en daarom kiest Taartje van Lot voor een proeverij om zo de juiste taart voor jouw droomdag te kiezen. Zo weet je zeker dat je taart tot in de puntjes verzorgd is en klopt met jouw droombeeld.

Foto: Taartje van Lot
Foto: Taartje van Lot
Foto: Taartje van Lot
Foto: Taartje van Lot

Verzorging

Schoonheidssalon Seema 

Bij Seema Sharma van Schoonheidssalon Seema ben je hoe dan ook in goede handen! Deze schoonheidsspecialiste uit India heeft bergen aan ervaring: van gezichtsbehandeling tot make-up. Laat je huid voor de grote dag eerst lekker verwennen door Seema in haar salon in Rotterdam (of binnenkort ook in Den Haag!), om te zorgen dat jij er op je best uit zult zien:  de ayurvedische huidbehandeling is zeer effectief voor een jonge en zuivere huid. Daarna zal Seema je prachtig opmaken, zodat jij de gehele dag zult stralen! De camera zal dol op je zijn!

Foto: Schoonheidssalon Seema
Foto: Schoonheidssalon Seema
Foto: Schoonheidssalon Seema
Foto: Schoonheidssalon Seema

Nu moet het zeker goed komen met jouw bruiloft in Den Haag! Neem contact op met deze toppers en kijk wat zij voor je kunnen betekenen!

Ga jij niet trouwen in Den Haag? Bekijk ook onze City Mini Guides voor Utrecht, Amsterdam en Rotterdam!

Wil jij niks van ons missen? Volg dan onze Instagram en Facebook pagina!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Wit Photography Trouwfotografen
Schoonheidssalon Seema Schoonheidsverzorging
Taartje van Lot Taart en Zoetigheid
Julie Algra Fotografie Trouwfotografen

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!