Mini City Guide: Utrecht

Utrecht, de stad van de Domtoren, de Oudegracht en… van jouw droomhuwelijk? Bij het organiseren van jullie bruiloft moeten jullie aan ontzettend veel dingen denken. Om de planning van jullie grote dag ietsjes makkelijker te maken vertellen wij je in deze Mini City Guide alles wat je moet weten om jouw droombruiloft te organiseren in het mooie Utrecht. Niet alleen vertellen we je over de belangrijkste dingen om af te vinken van jullie takenlijst, maar om het jullie helemaal gemakkelijk te maken raden wij je ook een aantal van de beste leveranciers uit de bruids industrie in Utrecht aan. Met deze leveranciers weet je zeker dat jouw bruiloft in Utrecht alles wordt wat jullie ervan gehoopt hadden!

Foto: Nienke van Denderen
Foto: Nienke van Denderen

Locatie

Het vinden van een locatie is een eerste stap in de organisatie van je bruiloft, deze moet natuurlijk aan al jullie eisen voldoen: denk bijvoorbeeld aan een bepaalde stijl die je wilt volgen voor je bruiloft. Maar, het belangrijkste is dat deze ook beschikbaar is op dé datum. Als jullie eenmaal een locatie geboekt hebben kunnen jullie beginnen met het zoeken naar andere leveranciers. Op deze locatie zal jullie sprookje zich zeker kunnen voltrekken:

Kasteel Sterkenburg

Over sprookjes gesproken! Al jouw meisjesdromen kunnen hier werkelijkheid worden: laat je via de statige oprijlaan naar de ingang van het prachtige kasteel rijden in jouw eigen koets, of laat een gondelier je varen door de slotgrachten. Het kasteel biedt de mooiste ruimtes om jullie gehele dag te vieren omringt door vrienden en familie. Geef elkaar het ja-woord in de Grote Zaal of in de prachtige kapel en houd jullie receptie in het koetshuis of op één van de terrassen of in de zonovergoten boomgaard met mooi weer. En nadat jullie tot in de late uurtjes gefeest hebben met jullie dierbaren, kunnen jullie heerlijk bijkomen in jullie eigen bruidssuite op locatie! Met jullie bruiloft op Kasteel Sterkenburg wordt het zeker een dag om nooit te vergeten!

Foto: Kasteel Sterkenburg
Foto: Kasteel Sterkenburg
Foto: Kasteel Sterkenburg
Foto: Kasteel Sterkenburg

Weddingplanner

Veel mensen denken dat het inhuren van een weddingplanner overbodig is en veel extra geld kost. Maar niets is minder waar! Het zelf organiseren van een bruiloft kost veel tijd en moeite: het zoeken van geschikte leveranciers tegen een goede prijs, de planning en jullie budget in de gaten houden én zorgen dat iedereen zich aan de afspraken houdt… Daarnaast moet je ook nog zorgen dat jij zelf straks klaar bent voor je grote dag compleet met jurk, schoenen, accessoires, haar en make-up. Een weddingplanner kan een grote last van jullie schouders nemen en door zijn/haar connecties zijn jullie verzekerd van diensten van de beste leveranciers tegen de beste prijs. Wel zo handig!

C´est la Vie Weddings

Geef de touwtjes uit handen en schakel C´est la Vie Weddings in voor jullie bruiloft: alles zal van A tot Z geregeld worden! Samen met C´est la Vie Weddings stellen jullie een plan samen voor jullie droombruiloft. Hierdoor kunnen jullie samen genieten van de aanloop naar jullie grote dag, terwijl jullie weddingplanner op zoek zal gaan naar leveranciers die jullie droom compleet zullen gaan maken. Trouwen in het buitenland? Geen zorgen! C´est la Vie Weddings verzorgt ook bruiloften op een aantal bijzondere locaties in bijvoorbeeld Frankrijk en op Ibiza. Niet alleen kunnen jullie C´est la Vie Weddings inschakelen voor het plannen van jullie bruiloft, ook de complete styling kunnen jullie uit handen geven en op de grote dag zelf kun je C´est la Vie Weddings ook inzetten als ceremoniemeester. Dat word optimaal genieten!

Foto: C´est la Vie Weddings
Foto: C´est la Vie Weddings
Foto: C´est la Vie Weddings
Foto: C´est la Vie Weddings

Best Day Ever Events

Met een bruiloft georganiseerd door Best Day Ever Events investeren jullie in de bruiloft van jullie dromen – echt the best day ever! Een hele leuke tijd is aangebroken, maar er komt maar geen einde aan jullie to do lijst… de beste leveranciers zoeken, offerte´s aanvragen, plannen en dat allemaal terwijl je ook nog binnen jullie budget probeert te blijven! Geen stress en geniet! Best Day Ever regelt het. Ook met de styling van de bruiloft kan Best Day Ever jullie helpen, huur de leukste spulletjes om jullie dag nóg specialer te maken. Vraag Best Day Ever ook naar de mogelijkheden om op te treden als ceremoniemeester – zo beleven jullie de mooiste, stressloze, dag in binnen- OF buitenland waar jullie altijd al van gedroomd hebben!

BEST DAY EVER events - Foto: Marije van der Leeuw
BEST DAY EVER events – Foto: Marije van der Leeuw
BEST DAY EVER events - Foto: Mon et Mine
BEST DAY EVER events – Foto: Mon et Mine

Fotograaf

Wanneer jullie grote dag aan een einde is gekomen willen jullie deze geweldige herinneringen voor altijd in leven houden: de perfecte manier hiervoor is om een foto- of videograaf in te huren voor jullie bruiloft. Deze foto´s en video´s zullen jullie voor altijd dierbaar zijn; wees daarom kritisch en zorgvuldig bij het zoeken naar een trouwfotograaf! Deze moet niet alleen mooie plaatjes schieten, maar hij of zij moet ook jullie wensen begrijpen. Als er een klik is tijdens het kennismakingsgesprek zit dit vaak helemaal goed! Voor meer tips over het kiezen van de geschikte trouwfotograaf, klik hier!

Nienke van Denderen Fotografie

Van Nienke van Denderen als trouwfotograaf op jullie bruiloft krijg je zeker geen spijt. Ze krijgt geen genoeg van het schieten van modische, sfeervolle en frisse plaatjes, maar het belangrijkste: ze legt jullie grote dag vast op een manier hoe jullie die voor altijd willen herinneren: gelukkig, optimaal aan het genieten en helemaal in love. Trouwen in het buitenland? Geen probleem: Nienke reist graag met jullie mee. De prachtige foto´s van Nienke van Denderen Fotografie zullen een perfect aandenken zijn; één blik op deze foto´s en ze brengen jou terug naar dat intense gevoel van geluk dat jullie hadden op jullie grote dag.

Foto: Nienke van Denderen Fotografie
Foto: Nienke van Denderen Fotografie
Foto: Nienke van Denderen Fotografie
Foto: Nienke van Denderen Fotografie

Elisabeth van Lent Photography

Jullie dag is een aaneenschakeling van prachtige momenten die jullie je voor altijd willen blijven herinneren. Maar het vastleggen op camera van deze momenten moet niet het prachtige verhaal van jullie dag onderbreken, toch? Met de prachtige foto´s van Elisabeth van Lent Photography hoeft dit ook zeker niet! Elisabeth zoekt voor haar foto´s een combinatie van spontaniteit en schoonheid, het liefst met natuurlijk licht. Door jullie op natuurlijke wijze vast te leggen met kleine aanwijzingen en gestylede details zal het resultaat fantastisch zijn! De mooiste foto´s van jullie grote dag om voor altijd met een grote glimlach op terug te kijken.

Foto: Elisabeth Van Lent Fine Art Photography
Foto: Elisabeth Van Lent Fine Art Photography
Foto: Elisabeth Van Lent Fine Art Photography
Foto: Elisabeth Van Lent Fine Art Photography

Arma Fotografie

De foto´s van Arma Fotografie kun je omschrijven als: puur, ongedwongen en uniek. Jullie zullen je compleet op je gemak voelen met Arma Fotografie als fotograaf op jullie bruiloft, hierdoor zullen jullie op je allerbest op de foto´s staan! Van deze creatieve foto´s spat de liefde af. Wát een manier om terug te kijken op jullie grote dag! Elke keer dat jullie door het trouwalbum zullen bladeren zul je deze herinneren zoals deze écht was. Herbeleef alle mooie momenten met de prachtige foto´s waar de diepste emoties en liefde er vanaf spatten!

Foto: Arma Fotografie
Foto: Arma Fotografie
Foto: Arma Fotografie
Foto: Arma Fotografie

Taart

Nu we het toch over iets lekkers hebben… wat voor bruidstaart willen jullie en hoe vind je een goede taartenbakker? Je kunt ervoor kiezen om in de buurt te informeren bij bakkerijen of zij ook bruidstaarten maken, of om naar een exclusieve bruidstaarten patisserie te gaan. Hoewel deze vaak iets prijziger zijn, heb je waarschijnlijk wel meer kans op een gepersonaliseerde taart die voldoet aan al jullie eisen. Het belangrijkste is, naast je budget, dat je een afspraak maakt om jullie toekomstige taart te gaan proeven! Het is natuurlijk, naast het uiterlijk, ook heel belangrijk dat de taart lekker is. Nog één laatste tip: Heb je gasten die allergisch zijn voor bepaalde ingrediënten, laat dit dan altijd even weten!

Sugarlips Cakes

Sugarlips Cakes uit Utrecht is gespecialiseerd in het op maat maken van de mooiste bruidstaarten. Samen met een ontwerper van Sugarlips Cakes gaan jullie aan de slag om al jullie zoete dromen uit te laten komen door rekening te houden met al jullie wensen: van kleur en vorm tot design en smaak. Met een taart van Sugarlips Cakes weet je zeker dat jullie iets unieks serveren aan jullie gasten op jullie bruiloft: een taart met karakter! Verder gaan dan een bruidstaart? Bij Sugarlips Cakes kunnen jullie ook terecht voor de mooiste cakepops, cupcakes en macarons! Dat word smullen!

Foto: Sugarlips Cakes
Foto: Sugarlips Cakes
Foto: Sugarlips Cakes
Foto: Sugarlips Cakes

It´s your Cake

Met een taart van It´s Your Cake komen al jullie dromen uit! Of jullie nu al tot in detail in gedachten hebben hoe jullie taart er uit moet gaan zien, of dat jullie nog geen idee hebben: samen met It´s Your Cake komen jullie tot een droomtaart. Want… alles is mogelijk, van alle smaken tot alle stijlen: romantisch, klassiek, bling blik, modern of super strak. Combineer jullie geweldige unieke taart met een sweet table, met de leukste cupcakes, petit-fours en push-cakes voor jullie gasten. Heerlijk!

Foto: It´s Your Cake
Foto: It´s Your Cake
Foto: It´s Your Cake
Foto: It´s Your Cake

Verzorging

Al het bovenstaande is natuurlijk heel belangrijk, maar laten we eerlijk zijn… Het is ook héél belangrijk dat jouw make-up er op en top uitziet! Sommige dames zijn van zichzelf heel erg goed in het opmaken, maar toch raden wij het aan om een bruidsvisagiste in te huren. Het is het geld zeker waard: tijdens een proefsessie overleggen (en testen) jullie alvast de look en op de grote dag zelf zul jij er geweldig uit zien. De visagiste zal ervoor zorgen dat jij de hele dag, ook op foto en film, zult stralen!

E-line Hairfashion

Door te kiezen voor haar- en make-up door E-line Hairfashion weet je zeker dat jij er zo geweldig uit zal zien op je grote dag, zoals jij dat altijd al voor ogen had! Eline zal zoveel mogelijk zorgen bij jou wegnemen tijdens de try-out een paar weken voor jouw grote dag. Samen zullen jullie op zoek gaan naar dé perfecte look. Door jouw wensen en Eline´s adviezen met elkaar te combineren zullen jullie deze zeker vinden. Eline is gespecialiseerd in bruids visagie en haarstyling, zij kan je dus zeker adviseren over de beste look! Nu kun je zorgeloos uitkijken naar je grote dag, want je zult er geweldig uit zien! Ook op de grote dag zelf zal Eline zorgen voor een ontspannen begin van jouw fantastische dag – laat het maar komen!

Foto: E-line Hairfashion
Foto: E-line Hairfashion
Foto: E-line Hairfashion
Foto: E-line Hairfashion

Michelle´s STYLE

Michelle van Michelle´s STYLE laat jou stralen op je bruiloft! Michelle is gespecialiseerd in bruids visagie en haarstyling voor de bruid, maar zelfs voor het knippen van je haar kun je bij haar terecht! Tijdens een proefsessie stellen jullie alvast jouw look vast: hoe ga je je make-up dragen en welke producten worden hiervoor gebruikt? Hoe zal je jouw haar dragen en hoe zal dit staan met jouw sluier, bloemen kroon of tiara? Op jouw grote dag zal Michelle ruim van tevoren aanwezig zijn om jou in alle rust om te toveren tot de allerbeste versie van jezelf. Je zult stralen!

Foto: Michelle´s Style
Foto: Michelle´s Style
Foto: Michelle´s Style
Foto: Michelle´s Style

Muziek

Je gasten maken de bruiloft, maar wat is een goed feestje zonder goede muziek? Zorgt een kennis voor de muziek, of huur je een band of DJ in? Overleg met jullie muzikanten wat jullie graag willen horen (en natuurlijk wat jullie absoluut niet willen horen): maak een lijstje met jullie lievelingsnummers zodat je zeker weet dat deze gedraaid of gezongen worden! .

Act on Demand

Met Act on Demand als live coverband op jullie bruiloft wordt het ongetwijfeld een feestje! Met een uitgebreid repertoire van pop tot soul en van rock tot nederlandstalig: Act on Demand speelt voor een ieder wat wils. Geen wonder dat zij al twee jaar op rij een ZIWA award in de categorie muziek wonnen! Act on Demand komt jouw bruidsfeest omtoveren tot een geweldig feestje met een volledige coverband met geweldige vocalisten en als jullie dat willen zelfs met saxofonist, een uitgebreide lichtshow of DJ. Dat word dansen tot in de late uurtjes!

Foto: Act on Demand
Foto: Act on Demand
Foto: Act on Demand
Foto: Act on Demand

Carrousel

Bij de mooiste dag van jullie leven hoort geschikte muziek. Voor het meest veelzijdige entertainment voor jullie bruiloft is Carrousel de juiste keuze: zij brengen geschikte muziek voor elk moment! Van een coverband voor de bekendste pop hits en een feestband voor het leukste feestje, tot jazz standards en achtergrondmuziek; waar kiezen jullie voor? Op basis van jullie wensen adviseert Carrousel jullie om tot de perfecte muzikale invulling van jullie trouwdag te komen. Genieten!

Foto: Carrousel
Foto: Carrousel
Foto: Carrousel
Foto: Carrousel

Geïnteresseerd? Neem dan nu contact op met deze top leveranciers!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

ELSKER LIVET. Foto: Creatieve Fotomissies
De beste weddingplanners voor jouw bruiloft in Utrecht!
Wij hebben de beste weddingplanners uit Utrecht voor jou op een rijtje gezet! Geef de touwtjes uit handen en geniet optimaal!
Leer onze favoriete bloemisten van Utrecht kennen!
Leer onze favoriete bloemisten van Utrecht kennen!
Op zoek naar de beste bloemisten van Utrecht? Deze prachtige provincie staat bol van de geweldige leveranciers. Wat jouw smaak ook mag zijn, hoe groot of klein je budget ook is, bij Zankyou vind je de beste bloemisten uit Utrecht!
Hier vind je de beste cateraars uit Utrecht!
Hier vind je de beste cateraars uit Utrecht!
Met de volgende cateraars uit Utrecht zul je een zorgeloze en ambachtelijke catering hebben op jouw bruiloft! Bekijk ze snel hier.

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie