6 onthullingen over mannen. Ja, wij hebben ook geheimen!

Volgens de broodje aap verhalen zijn wij mannen simpele wezens, maar hebben we wel een klein hartje. En ons hoofd is volgens vele vrouwen gevuld met, tsja, voornamelijk zaagsel. Maar geloof ons als ik zeg dat onze hoofden voller zijn dan jullie denken, en dat er meer in omgaat dan op het eerste gezicht lijkt. Wij hebben ook onze manieën, trauma’s en ja, soms analyseren en voelen wij net als jullie, hoewel jullie dit soms niet willen geloven. Lees verder en ontdek onze geheimen, wat is onzin en wat niet, we zullen jullie verrassen met een reeks details waar jullie soms best rekening mee mogen houden!

foto: bruidbeeldMeer lezen “foto: bruidbeeld”
foto: bruidbeeld

De leeftijdscrisis

Ook wij bezwijken aan de vergrijzing, aan het ouder worden. Ook de zwaartekracht trekt aan onze hippe en goedverzorgde baarden, onze buiken worden wat slapper en ook onze borsten ondervinden het effect van de zwaartekracht. Wij krijgen twee zeer onopvallende inhammen op ons voorhoofd, door sommigen ook wel een langdingsbaan genoemd. Dit is vooral een trauma voor mannen die zich nog steeds een jonge Olympische god voelen.

Dit alles zorgt ervoor dat we op een bepaald moment een hippe leren jas kopen, ons haar laten groeien (ook al blijft er weinig over om te laten groeien) en denken dat we een rockster zijn. We naar de hipste auto’s, de snelste motors in de meest felle kleuren en naar groene blaadjes. Vergeef ons deze jongensstreken, maar alsjeblieft, laat ons even jong voelen, ook is het maar voor even. Ons DNA heeft al zoveel veranderingen moeten doorstaan om te zijn wie we vandaag de dag zijn…

Zittend plassen

We zijn ook mensen, en soms zijn wij ook moe. Jullie denken dat het hemels is om staand te kunnen plassen, en, ik zal niet liegen, het is ook zo. Vooral op plekken waar de toiletten vies zijn, of helemaal afwezig zijn is het fantastisch om staand te kunnen plassen. Maar soms, als we alleen zijn en net wakker worden of gewoon moe zijn of onze Facebook tijdlijn willen checken en de laatste Eredivisie update nodig hebben, dan gaan we lekker zitten. Dit maakt ons geen mindere man. Het maakt ons enkel menselijk als we af en toe een rustmomentje willen pakken.

Verbintenis

Misschien is het een cliché dat mannen bang zijn voor een echte verbintenis, want er zijn genoeg mannen die vanaf dag één weten dat ze willen trouwen en hun leven willen doorbrengen met die ene persoon. Toch zijn er veel mannen die continu op de vlucht zijn voor serieuze relaties. Nachtenlang zullen ze feesten, ze verdwijnen vroeg na een wilde nacht en bij de minste relationele verplichting krijgen ze gelijk jeuk. Wat jullie niet weten is dat deze mannen eigenlijk op de perfecte vrouw wachten. Met haar aan boord is de verbintenis een eitje, de liefde gespreid op een bed van rozen (met misschien hier en daar een doorn, maar dat nemen we voor lief). Als wij ooit een paar keer aan je ontsnapt zijn, waren wij misschien toch niet de one and only. Sorry daarvoor!

foto: dufrasnes fotografieMeer lezen “foto: dufrasnes fotografie”
foto: dufrasnes fotografie

Stereotype man

Hoewel er in de eenentwintigste eeuw nog steeds verschillen zijn tussen mannen en vrouwen, kunnen we wel zeggen dat de rolverdeling tussen man en vrouw redelijk in evenwicht is. Mannen zijn wat zachter geworden, en vrouwen wat harder. We leven in een periode waarbij het verschil tussen de seksen steeds kleiner wordt. Unisexkleding wordt steeds gangbaarder, mannen dragen make-up, vrouwen beoefenen extreme sporten, academsche presaties zijn vrijwel geijk dankzij meer kansen voor vrouwen. Er valt nog genoeg te verbeteren maar er is steeds meer evenwicht en de vooroordelen op basis van sekse beginnen meer en meer te verdwijnen.

En hierom is het ook hypocriet en seksistisch om bepaalde rollen toe te schrijven aan mannen, puur omdat ze man zijn. Dat is juist iets wat we willen doorbreken, toch? Als je een lijst aan de muur wilt hangen, pak dan een hamer en probeer het zelf. Wij mannen hoeven niet te weten hoe dat moet, enkel omdat we man zijn! Net als dat mannen tegenwoordig ook kunnen koken, kunnen vrouwen ook andere traditionele mannentaken op zich nemen. Gebruik dan geen beledigende zinnen als ‘wees een man.’ Intellectuele mannen willen niet herinnerd worden aan hun oervoorvaderen waar we zo lang van proberen te ontsnappen!

Overtollige gassen

Net als andere dieren hebben wij een spijsverteringsstelsel dat zich soms moet ontdoen van giftige stoffen. Sommige verlaten het lichaam in de vorm van flatulentie, een oefening die vaak wordt uitgevoerd op alle mogelijke locaties. Deze oefeningen verlichten druk en er komen geluiden en geuren bij vrij. Er stroomt van alles rond, maar niemand ziet het. Jullie, de partners kunnen soms in de buurt zijn en dat is jammerlijk, maar de gezondheid is het allerbelangrijkste! De techniek wordt al jaren ontwikkeld waardoor we als ninjas in de nacht zijn: snel en zonder sporen. Soms gaat dit nog niet zo soepel maar gelukkig hebben we nog een sterk ontwikkeld vermogen om goed te kunnen acteren.

Duidelijke communicatie

Mannen weten dat jullie (onze vrouwen, vriendinnen, moeders, zussen en collega’s) een beetje ingewikkeld zijn. Waar wij een simpele eenrichtingsweg zijn als het gaat om communicatie, hebben jullie een compleet wegennetwerk. Om goed met elkaar overweg te kunnen moeten gesprekken, beslissingen en opmerkingen door deze enkele weg passen. Anders raakt de boodschap zoek. Het is beter voor iedereen als de communicatie zo duidelijk mogelijk is, om stress en verwarring te voorkomen. En hoewel wij beetje bij beetje ook meer wegen aanbouwen, zijn ze nog steeds niet helemaal goed verbonden. We doen ons best. En tot die tijd is het veilig om zo duidelijk mogelijk te zijn, dan weet je (bijna) zeker dat alles goed aankomt.

foto: dufranes fotografieMeer lezen “foto: dufranes fotografie”
foto: dufranes fotografie

Misschien wisten jullie deze informatie ook, misschien was het allemaal nieuw. Hoe dan ook, respecteer onze vorm van zijn, simpel of gecompliceerd, en wij doen het ook, of dat proberen we tenminste… Ondertussen bewaren wij nog steeds wel een paar van onze geheimen, ooit zullen we deze misschien ook wel delen… als de tijd rijp is.

Auteur: Sherita Jager

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Meer informatie over

Laat een bericht achter

´De ontdekkingsreis´van Bruiloftblogger Kim vervolgt zich bij Sugarlips Cakes, lees over de heerlijke smaaksensaties!
´De ontdekkingsreis´van Bruiloftblogger Kim vervolgt zich bij Sugarlips Cakes, lees over de heerlijke smaaksensaties!
Bruiloftblogger Kim heeft een leuk artikel geschreven over haar bezoek aan Sugarlips Cakes, lees nu over de heerlijke smaaksensaties!
Credits: Dario Endara Photography
Weddingzine: maak zelf een tijdschrift over je bruiloft!
Vermaak je gasten op je bruiloft met een zelfgemaakt tijdschrift of verras het bruidspaar met een weddingzine als cadeautje op hun trouwfeest!
Credits: De Grote Dag
Alles wat je moet weten over trouwen in de kerk!
Overweeg je om te trouwen in de kerk? In dit artikel kun je alles lezen wat je te wachten staat wanneer je ervoor kiest om te trouwen in de kerk. Met tips!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie