Keep 'CALM' and plan a wedding!

Een bruiloft plannen doe je niet zomaar. Daar zit tijd, energie en geld in. Dat zijn ook de drie pijlers om een kwalitatief goede activiteit neer te zetten. Jullie trouwdag is een spannende dag waarop van alles gebeurd: zorgen dat je er op en top uitziet, geloftes uitwisselen, het ja-woord geven, speeches van familie en vrienden beluisteren, feesten, een fotoshoot… Als je niet op let, is de dag zo voorbij! En dat zou nou echt jammer zijn!

Je zal wel denken: “nou nee hoor, als ik alles geregeld heb, dan komt het wel goed!” Dat is sowieso een goede houvast, maar het zal je verbazen hoe vaak ik dit gehoord heb: “ik ben blij dat de dag voorbij is”. Dat wil zeggen dat je keihard gewerkt hebt om een goede bruiloft neer te zetten, je hebt ervoor gezorgd dat je er prachtig uitziet op je trouwdag, maar vervolgens word je op de dag zelf geleefd. De dag gaat in een glimp aan je voorbij, je bent er wel maar staat er niet bij stil wat er allemaal gebeurd. You know why? Je hebt je vergist! Daarom leg ik, Ruenna van Merci Wedding & Event Design in deze blog haarfijn uit hoe het echt moet!

Foto: Corrine Ponsen
Foto: Corrine Ponsen

‘De juiste expertise’

Als je je haren wilt knippen, dan is het voor de hand liggend dat je naar de kapper gaat. Als je een borstvergroting wilt (helemaal hot tegenwoordig!) dan ga je naar een plastisch chirurg, tenminste als je het goed gedaan wilt hebben. Dus lieve mensen, als je een ceremoniemeester neemt, neem dan een professional. Dit voorkomt dat je achteraf spijt krijgt. Waar kan je spijt van krijgen:

  1. Je beste vriendin heeft amper wat meegekregen van je trouwdag, want ze was zo druk bezig met je draaiboek bijhouden (aan het werk dus!), aan het nagaan of leveranciers hun afspraken zijn nagekomen, de dj op tijd opbouwt, de bruidstaart op tijd is afgeleverd op locatie, de decoratie conform afspraak is gedaan, checken of de gasten het naar hun zin hebben, of de dieet wensen van oom Jan goed zijn opgenomen door de locatie of cateraar en ga zo maar door. Tussen al dat geregel en het zorgen dat iedereen het naar hun zin heeft, is het tijd voor de foto met alle vrienden. En ja hoor, je BFF/ceremoniemeester is er ook bij, maar ze ziet er niet uit. Haar voorhoofd glimt van het harde werken, haar kleding is bevlekt door allerlei kinderen die aan haar gezeten hebben en ja, ze staat op de foto, maar niet zoals jullie het beiden hadden gewild…
  2. Na jouw geweldige trouwdag heb je een ex-vriendin want ze vind het niet door de beugel kunnen wat jij haar hebt aangedaan. Dat je haar op jouw trouwdag zo hard hebt laten werken… Dit hadden jullie beiden anders in gedachten en terugdraaien kan niet meer, dus blijft er een nare sfeer hangen om de dag van jouw bruiloft.

Daar komt nog eens bij kijken dat sommige vriend(inn)en het helemaal niet leuk vinden om deze “ere-taak” op zich te nemen. Puur uit beleefdheid zeggen ze ja en vervolgens hebben ze slapeloze nachten, want het is wel de belangrijkste dag uit iemand zijn leven. Wat als ze het verpesten of wat vergeten? Stress stress stress…

Koekjesdeeg op jullie bruiloft? Bekijk deze styled shoot nu en je bent gelijk om

‘Keep CALM and hire a Ceremoniemeester’

Een professionele ceremoniemeester is een professional in haar vak en kan hierdoor afstand houden van het emotionele, dus geen gezeur met achteraf teleurgestelde vriendinnen. Iedereen is happy tijdens én na de bruiloft en jullie hebben prachtige herinneringen met zijn allen!

Waarom een professionele ceremoniemeester?

  1. Het is haar werk, dus je zult er geen rekening mee hoeven te houden dat ze te hard werkt! Hoe harder hoe beter, tenslotte betaal je haar om te werken en niet om te chillen. Dus WORK WORK WORK WORK WORK WORK!
  2. Je hebt na je trouwdag altijd nog een BFF, want als iets niet naar je zin is, kan je dat gerust aangeven aan je ceremoniemeester en die zal er als professional mee omgaan.

And last but not least, het gaat om een professional dus als het goed is, is ze ook goed in haar vak en weet ze wat ze doet. Net zoals bij de kapper… of bij de plastisch chirurg als je tenminste de juiste keuze maakt!

Wist je dat Merci Wedding Event & Design door Zankyou is gekozen tot één van de beste weddingplanners uit Zuid-Holland?

Foto: M. van de Looij Foto & Design
Foto: M. van de Looij Foto & Design

‘Trust me you can let GO!’  Let it Go, let it Go, let it Go… Merci als jullie (hulp)ceremoniemeester! 

Wij nemen de touwtjes over en jullie kunnen gewoon chillen en genieten van de mooiste dag van jullie leven samen met familie en vrienden!

Van contact met de leveranciers, bijhouden van het draaiboek, gastvrouw voor jullie gasten en ervoor zorgen dat de afwikkeling met de locatie netjes wordt afgerond op de dag zelf. Dus ook de dag na jullie trouwdag lekker niets te hoeven regelen, maar gewoon van elkaar genieten! TRUST ME, dat is wat je wilt!

Familie en vrienden vragen om te helpen bij de organisatie? 9 van de 10 keer zeggen ze ja, uit beleefdheid. Iedereen is tegenwoordig de hele week druk en zitten dan ook niet op een extra bijbaan te wachten. Wees dan ook voorzichtig met taken geven aan je familie en vrienden, tenzij ze het zelf leuk vinden om te doen. Laat hun deelnemen aan de leuke dingen zoals meegaan bij het passen van je trouwjurk, het voorbereiden van speeches, leuke fotomomenten bedenken, een muzieklijst voor op het feest samenstellen, meegaan naar taart proeverijen etc… En besteed de zwaardere taken uit aan een professionele ceremoniemeester.

Klik hier voor meer informatie over de ceremoniemeester van Merci Wedding & Event Design.

 With love, Merci! 

Voor inspiratie voor de mooiste dag uit je leven volg je ons op Instagram, Facebook en Pinterest

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: Wedding International
Trouwen in het buitenland: alle tips voor een geweldige bruiloft!
Trouwen in het buitenland: veel bruidsparen dromen erover. Maar waar moet je dan rekening mee houden? Lees hier de beste tips!
Foto: Shutterstock
Weddingplanner nodig? Dit zijn de beste in Noord-Nederland!
Gaan jullie trouwen in Noord-Nederland en willen jullie zorgeloos genieten van de voorbereiding en de trouwdag? Schakel dan één van deze top weddingplanners van Noord-Nederland in!
Foto: Exquisite Gay Weddings
Volg deze 5 stappen en kies de weddingplanner van je dromen!
Een (nagenoeg) stressvrije, unieke en onvergetelijke bruiloft krijg je met behulp van een weddingplanner. Volg ons stappenplan dat je zal leiden naar jullie droom weddingplanner!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie